Wyniki wyszukiwania dla zapytania „alt (ICD9 I17)

  • Nowy lek na młodzieńcze idiopatyczne zapalenie stawów

    4 sierpnia 2011 09:57 →

    RoACTEMRA została w Europie dopuszczona do stosowania u dzieci z rzadką i ciężką postacią zapalenia stawów. Lek ten stwarza nowe możliwości leczenia uogólnionej postaci młodzieńczego idiopatycznego zapalenia stawów (uMIZS). Dotychczas dzieci z tą … więcej →

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    … jest symptomem rozwijającej się choroby. Wykonywanie badań biochemicznych ma ogromne znaczenie profilaktyczne. Monotransferaza alaninowa ( ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT ) – prawidłowe wartości wahają się pomiędzy stężeniami od 85 – 680 nanomoli na litr (… więcej →

  • [Gastrolog] - M, 19 - Podwyższone ALT

    22 października 2014 10:00 →

    …są dolegliwości:[/b] Witam moje wyniki prób wątrobowych: AST 40, ALT 87, Bilurbina całkowita 0,94, Fosfataza 44, GGTP 17. Z wyjątkiem ALT wszystko … w wątrobie i też wszystko dobrze. Więc dlaczego to ALT może być podwyższone, mam niedoczynność tarczycy, 4… więcej →

  • Dieta Dukan - Wysokie ALT

    22 października 2014 10:00 →

    … dobry od 2 m-cy jestem na diecie dukan, chciałem powalczyć z moją nadwagą. Lecz ostatnio zrobione badania mocno mnie zaniepokoiły. ALT -96, badanie powtórzyłem i dało wynik ALT-110, wiec jeszcze wyższy. Czy muszę odstawić dietę? Czy może jest coś na … więcej →

  • ALT 10-krotnie podwyższone

    22 października 2014 10:00 →

    … mogący odpowiadać angiomyolipoma Reszta w badaniu OK. Zrobiliśmy badania krew+mocz. OB. 22, bilirubina w moczu obecna i tragiczny poziom ALT 519. Dodatkowo kał jasny. O co tu chodzi żółtaczka? Zapalenie wątroby? Gdzie dalej do hepatologa? Do … więcej →

  • badanie Nr ICD9

    22 października 9307 13:50 →

    czy podwyższony wynik badania ICD9 o 17 jesli norma jest 30,2 to bardzo żle.Proszę o odpowiedż bo właśniedziś odebrałam badania. więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 35 - Podwyższony GPT/ALT

    22 października 2014 10:00 →

    … NA LEKARZ PRZECIWBÓLOWYCH (KETONAL, PYRALGIN – DOŻYLNIE). TERAZ ZROBIŁAM SOBIE BADANIA KONTROLNE I WYSZEDŁ MI PODWYŻSZONY GPT/ALT 63,2 ( NORMA OD 10 DO 49). AKTUALNIE BIORĘ WITAMINY PREGNA PLUS I COLOSTRUM- ŻEBY WZMOCNIĆ ORGANIZM- BO CIĄGLE KARMIE … więcej →

  • kregosup piersiowy

    22 października 2014 10:00 →

    …52,0 MCV 87,2 fl 80,0- 100,0 MCH 29,6 pg 27,0- 31,0 MCHC 33,9 g/dl 32,0- 36,0 Płytki krwi {ICD9:C66} 142 x10^3/ul 130- 400 RDW-…{ICD9:A09} NEG negatywny<0,2mg/dl Urobilinogen{ICD9:A25} NORM negatywny<1,0 mg,dl Bakterie 14,6 /ul negatywny<130… więcej →

  • Badania krwi

    22 października 0036 13:17 →

    … – 16,0 Hematokryt % 41,5 % 37,0 – 47,0 MCV 86,3 fl 80,0 – 100,0 MCH 29,5 pg 27,0 – 31,0 MCHC 34,2 g/dl 32,0 – 36,0 Płytki krwi (ICD9:C66) 236 x10^3/ul 130 – 400 RDW-SD 38,9 36,4 – 46,3 RDW-CV 13,7 % … więcej →

  • [Hematolog] - K, 33 - Proszę o interpretację wyników

    22 października 2014 10:00 →

    … mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Zgaga [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] AST (ICD-9: I19) – 33 U/I ALT (IDC-9: I17) – 52 U/I TRÓJGLICERYDY 178 MG/DI więcej →

  • [Hematolog] - K, 32 - Prośba o interpretację wyników morfologii

    22 października 2014 10:00 →

    … Biernackiego (C59) 2 mm/h < 20 Aminotransferaza asparaginianowa (AST) (I19) ↑ 34 U/l 10-31 Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) ↑ 44 U/l 10 — 31 Gamma-glutamylotranspeptydaza (GGTP) (L31) 53 U/l 5 — 61 Amylaza w surowicy (I25) 81 U/l 30 — 118 [b]… więcej →

  • [Alergolog] - M, 19 - Podwyższone ALR

    22 października 2014 10:00 →

    … to są dolegliwości:[/b] moje wyniki prób wątrobowych: AST 40, ALT 87, Bilurbina całkowita 0,94, Fosfataza 44, GGTP 17. Z wyjątkiem ALT wszystko w… w wątrobie i też wszystko dobrze. Więc dlaczego to ALT może być podwyższone, mam niedoczynność tarczycy, 4 … więcej →

Strona:
z
17