Wyniki wyszukiwania dla zapytania „albumin

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … krwinek wpływa ich zdolność do zbijania się w rulony (rulonizacja) oraz skład białek osocza (stosunek ilościowy albumin do globulin), kształt, liczba i ładunek elektryczny erytrocytów, a także temperatura, w której przeprowadza się badanie. Stwierdzono, … więcej →

  • Białko całkowite

    7 czerwca 2011 10:09 →

    … białek oscylują między 60 a 80 gramów na litr g/l (inaczej 6,0 – 8,0 g/dl). W tej zawartości powinno być około 55 -65 % albumin, od 3 do 5% alfa 1 globulin, około 7 do 10% alfa 2 globulin i od 14 do 20% gamma globulin oraz od 9 do 13% beta globulin. więcej →

  • Badania - białko całkowite

    9 czerwca 2011 09:54 →

    … białek oscylują między 60 a 80 gramów na litr g/l (inaczej 6,0-8,0 g/dl ). W tej zawartości powinno być około 55-65% albumin, od 3 do 5% alfa 1 globulin, około 7 do 10% alfa 2 globulin i od 14 do 20% gamma globulin oraz od 9 do 13% beta globulin. więcej →

  • bialko w moczu

    23 września 2014 22:21 →

    … i albuminy wyniki wskazuja na wystepowanie wysokiej ilosci albumin czasami protein.Bardzo martwie sie przedluzajacymi badaniami … wciaz wskazuja ze mocz zawiera prawie podwojna liczbe albumin.Czy to jest normalne w wieku dojrzewania czy powinnam prosic o … więcej →

  • wyniki krwi z normami prosze o ocene

    23 września 2014 22:21 →

    …U/L 0 – 31 ALT/GPT : * 109 U/L 10 – 35 GAMMA-GT : * 71 U/L 9 – 35 PROTEINS TOTAL : 80 g/L 60 – 80 ALBUMIN : 46.9 g/L 34.0 – 50.0 GLOBULIN : 33.1 g/L 23.0 – 35.0 BILIRUBIN TOTAL : 8.42 umol/L 0.17 – 17.10 UREA : 5.18 mmol/L 0.00… więcej →

  • wyniki krwi prosze o ocene

    23 września 2014 22:21 →

    …U/L 0 – 31 ALT/GPT : * 109 U/L 10 – 35 GAMMA-GT : * 71 U/L 9 – 35 PROTEINS TOTAL : 80 g/L 60 – 80 ALBUMIN : 46.9 g/L 34.0 – 50.0 GLOBULIN : 33.1 g/L 23.0 – 35.0 BILIRUBIN TOTAL : 8.42 umol/L 0.17 – 17.10 UREA : 5.18 mmol/L 0.00… więcej →

  • Prozba o inerpretacje wynikow

    23 września 2014 22:21 →

    … P – 140 mmol/l TSH P – 1,1 miu/l LDL-CHOLESTEROL P (FPT) 3,1 mmol/l LDL-CHOLESTEROL P 3,1 mmol/l ALAT P – 41 U/l P- ALBUMIN 48,0 g/l AMYLASE P 40 U/l BAS.FOSFATASE P 71 U/l BILIRUBIN P 7 umol/l CALCIUM P 2.52 mmol/l CHOLESTEROL P 6,0 mmol/l … więcej →

  • interpretacja wynikow

    23 września 2014 22:21 →

    ….3) chlor-105 (95-108) Obecnie mieszkam w Irlandii i szukajac w internecie znalazlem normy albumin i kreatyniny wyzsze niz tutaj i dlatego nie jestem pewien.Tutejszy lekarz … więcej →

  • Drętwienia ciała

    23 września 2014 22:21 →

    …punkcję lędźwiową pod kątem boreliozy, której nie stwierdzono. w PMR nie było także prążków oligoklonalnych, ale były podwyższone wyniki albumin w PMR 397,20 mg/l (norma do 300) oraz IgG w PMR 50,81 mg/l (norma do 30). Co oznaczają te podwyższone wartości?… więcej →

  • Początkowa niewydolność nerek

    23 września 2014 22:21 →

    … oni nie widzą problemu. Mówią że wymyślam. A ja oddaję moczu bardzo duże ilości. Boli mnie w okolicach nerek. Przeczytałam,że albumin nie powinno być w moczu w takich ilościach i że pierwsza faza niewydolności nerek jest utajona, gdzie jest tylko nieco … więcej →