Wyniki wyszukiwania dla zapytania „alat proby watrobowe

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    …ogromne znaczenie profilaktyczne. Monotransferaza alaninowa ( ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT )… chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 … w różnych organach. Najwięcej ALAT znajduje się w zdrowych komórkach… więcej →

  • Enzymy wątrobowe

    19 marca 2008 12:18 →

    Enzymy wątrobowe – to substancje naturalne gromadzone i syntetyzowane w wątrobie. … więcej →

  • Fitosubstancje

    9 października 2008 08:27 →

    …, a ponadto: • Pobudzają enzymy wątrobowe, które biorą udział w usuwaniu z…wodna. Działanie: Pobudzają enzymy wątrobowe; mogą zapobiegać nowotworom. •…kminek). Działanie: Pobudzają enzymy wątrobowe; przeciwdziałają nowotworom (szczególnie sutka… więcej →

  • Rozwój dziecka - od noworodka do dwulatka

    27 sierpnia 2008 21:30 →

    …, krąży wokół mebli, może podejmować próby chodzenia lub nawet chodzić! – Rozumie… sztućce i kierować nimi do ust, podejmuje próby rysowania. – Dziecko może miewać napady… więcej →

  • Przeszczepy

    15 grudnia 2008 08:45 →

    … i zmarła (przeszczep alogenny). Podejmuje się próby transplantacji tkanek i komórek powstałych w warunkach… bardzo małe szanse na przeżycie. Jednak próby takich przeszczepów są ponawiane. Taki zabieg… więcej →

  • Czym jest stulejka?

    8 kwietnia 2013 12:41 →

    … rodzice. To oni mają podejmować pierwsze próby wyeliminowania stulejki. Cały proces oczywiście…, a w przypadku delikatnej postaci stulejki, podejmowane są próby odwodzenia napletka. więcej →

  • Zioła ojca Grzegorza

    14 kwietnia 2008 14:51 →

    … w chorobie wrzodowej żołądka – zioła trawienne – wątrobowe, stosowane w stanach skurczowych żołądka i jelit… więcej →

  • Czerniak złośliwy skóry - leczenie, objawy

    16 kwietnia 2008 15:53 →

    …, jamy brzusznej. Morfologia krwi i wskaźniki wątrobowe, badanie moczu. Rokowanie: I stopień choroby… więcej →

  • Porfiria - zwykły ból brzucha, czy choroba

    18 kwietnia 2008 19:16 →

    … spotykane. Podział ich na porfirie erytropoetyczne, wątrobowe oraz protoporfirie ma znaczenie zarówno diagnostyczne… więcej →

  • Zdrowe jedzenie

    22 kwietnia 2008 08:28 →

    … w procesie metabolizmu.Witamina E osłania komórki wątrobowe, minimalizuje rozpad krwinek czerwonych. Produkty… więcej →

  • podwyzszone proby watrobowe

    26 września 2017 16:19 →

    …krwi i wyszly mi podwyzszone proby wartrobowe tzn aspat w normie a alat 90. po dwoch tygodniach … piwa dziennie) i troszke zmienilem diete i alat spadl do 55. Od pol roku cvalkowicie odpuscilems… strawna, schudne to moje wyniki watrobowe wroca do normy? więcej →

  • Alat

    26 września 2017 16:19 →

    … lat mialam podwyzszona bilirubine… natomiat proby watrobowe byly w normie.. stwierdzono u mnie… natomiat norma jest od 0,2 do 1,2), ale alat jest podwyzszony (37 U/l a norma do 31),…ze jestem chora wplynac moglo na ten alat i bilirubine… czy moze to ze … więcej →

  • Podwyższony ALAT

    26 września 2017 16:19 →

    … przeprowadzam coroczne badania enzymów wątrobowych alat, aspat, bilirubina i transpeptydaza … reszta wskaźników jest w normie, ale ALAT poszybował aż do 65 (norma 40). Rok…wyższy. Moja matka w wieku 54 lat ma ALAT na poziomie 18. O czym to może świadczyć… więcej →

  • Otylosc i wysokie enzymy watrobowe

    26 września 2017 16:19 →

    …badania krwi. Wszystko w normie, procz ALAT i ASPAT. ALAT mialem 95 ASPAT 52. Poszedlem do … zrobic badania. Okazuje sie, ze po swietach ALAT wzrósł do 155 a ASPAT do 97 cholestrol w… tygodnie przez samo obzeranie sie ALAT wzrosl dwukrotnie? Proszę o jakieś… więcej →

  • ALAT i ASPAT mocno ponad normę, seria badań, różne wyniki

    26 września 2017 16:19 →

    … ustępować Badanie laboratoryjne wtorek 29.12.2011: ALAT = 202 (norma 40) , ASPAT = … w innym laboratorium na 02.12.2011 na: ALAT i ASPAT, Amylaza, morfologia, kreatynina,… 70-105) Kreatynina = 1,27 (norma 0,70-1,40) ALAT = 92 (norma <=40) ASPAT = 104 (norma... więcej →

  • Wysoki alat i ggtp

    26 września 2017 16:19 →

    … Od czego może mieć tak wysoki alat i ggtp. i jak to leczyć aby było… więcej →

  • ALAT 2-krotnie powyżej nomy

    26 września 2017 16:19 →

    Witam, W lipcu 2011 robilem próby wztrobowe wyniki to ASAT 42 U/L, ALAT 75 U/L, GGTP 104 U/L. Kilka … powtórzyłem wyniki i wyszło mi ASAT 26 U/L, ALAT 81 U/L czyli nadal pow.normy, natomiast…znaczna poprawa. Martwi mnie wynik ALAT, około miesiac temu mialem … więcej →

  • podwyzszony ALAT

    26 września 2017 16:19 →

    … wyniki w normach, jedynie podwyzszony poziom ALAT (57, przy normie 41). Lekarz powiedział, ze jesli… zalezy mi na pracy musze zbic alat. Dodam ze miałem równiez usg brzucha… jeszcze, co jakos szczególnie obnizyłoby ten alat? więcej →

  • Podwyższony ALAT i ASpAT?

    26 września 8001 12:51 →

    … moczu, badanie ogólne moczu, ASPaT i ALAT, TSH, FT3,FT4, USG jamy… wyszło jak trzeba oprócz: ASPaT i ALAT, a mianowicie: AST 62,2 (9-48) ALT 78,4 (5-37… więcej →

  • Jak obniżyć ALAT?

    26 września 2017 16:19 →

    … mi o to by tylko w ten jeden dzień poziom alat był niski. Później oczywiście pójdę… więcej →

Strona:
z
35