Wyniki wyszukiwania dla zapytania „alat 80 aspat 50

  • AspAT

    6 maja 2008 10:47 →

    AspAT – enzym ten nazywany jest również … oraz po ciężkiej pracy fizycznej enzym AspAT jest podwyższony. Przy ostrym zawale… po 4 h i osiąga szczyt po 16-48 h. Przyczyną podwyższonego AspAT jest: – zapalenie wątroby, – marskość wątroby… więcej →

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    …ogromne znaczenie profilaktyczne. Monotransferaza alaninowa ( ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT )… chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 … w różnych organach. Najwięcej ALAT znajduje się w zdrowych komórkach… więcej →

  • AIAT

    6 maja 2008 10:53 →

    … do 19U/l Mężczyźni do 23 U/l Jednoczesny wzrost enzymu AspAT i AIAT świadczy o chorobie wątroby i dróg… żółciowych, natomiast sam wzrost enzymu AspAT świadczy o chorobie serca. M.Lohmann „Odczytujemy… więcej →

  • Enzymy wątrobowe

    19 marca 2008 12:18 →

    … wątroby świadczą podwyższone enzymy AIAT, AspAT, GGTP. więcej →

  • Wątroba

    16 kwietnia 2008 13:54 →

    … wątroby zalicza się badanie enzymu AspAT, AIAT, Gamma-GT, stężenie bilirubiny, fosfatazy… więcej →

  • Przemiany aminokwasów

    2 lipca 2008 09:15 →

    … być przekształcony do asparaginianu przy udziale AspAT czyli aminotransferazy asparaginianowej) prowadzi do zwiększenia… więcej →

  • ALAT i ASPAT mocno ponad normę, seria badań, różne wyniki

    22 lipca 2017 18:48 →

    …w innym laboratorium na 02.12.2011 na: ALAT i ASPAT, Amylaza, morfologia, kreatynina, inne Czwartek… jest taki wysoki?… Generalnie wynik ASPAT i ALAT się odwraca, o co chodzi?…w innym laboratorium robię badania na ALAT, ASPAT i GGPT, to przedłożę tu wyniki… więcej →

  • Podwyższony ALAT i ASpAT?

    22 lipca 8001 12:51 →

    …, posiew moczu, badanie ogólne moczu, ASPaT i ALAT, TSH, FT3,FT4, USG jamy…. Wszystko wyszło jak trzeba oprócz: ASPaT i ALAT, a mianowicie: AST 62,2 (9-48) ALT 78,4 (5-37… więcej →

  • Analiza wyników - AspAT, AlAT - marskość wątroby? WZW?

    22 lipca 2017 18:48 →

    … pobrana w czwartek. (wtorek, środa – abstynencja) AspAT: 52,4 AlAT: 83,6 Bilirub.cał.: 34,45 Trójglic.: 3,36 LDH: 1,28 LDL…. Przed badaniem 9 dni całkowitej abstynencji. AspAT: 33,5 AlAT: 59 Bilirub.cał.: 38,36 Trójglic.: 2,49 LDH: 0,99 LDL… więcej →

  • aspat i alat

    22 lipca 2017 18:48 →

    … można się zakazić jednak podwyższone AspAT i AlAT mogą mieć bardzo różne przyczyny… inne badania miałeś wykonywane? czy AspAT i AlAT były później powtarzane, czy też… więcej →

  • alat aspat holesterol brak objawów

    22 lipca 2017 18:48 →

    … badan okresowych wyszło że mam podwyższony alat 51 i aspat48 przez ok 2 mies brałem silimarol… więcej →

  • Podwyższony cholesterol alat i aspat - prosze o pomoc!

    22 lipca 2017 18:48 →

    … 27,9 mg/dl VIDAS TSH 3 2,172 ulU/ ml cukier 96 AspAT 67 iu/L ALAT 93 iu/L Lekarz przepisał mi SIMVACARD 20 i polecił kolejne… więcej →

  • Mononukleoza i wysokie wyniki ALAT-u i ASPAT-u

    22 lipca 2017 18:48 →

    Dzień dobry. Mam dziecko 2,5 roczku ma i stwierdzono że ma mononukleoze oraz wysoki ALAT I ASPAT co mam robic? PROSZĘ O POMOC więcej →

  • Mononukleoza i wysokie wyniki ALAT-u i ASPAT-u

    22 lipca 2017 18:48 →

    Dzień dobry. Mam dziecko 2,5 roczku ma i stwierdzono że ma mononukleoze zakaźną oraz wysoki wynik ASPAT-91,0 u/l i ALAT- 117,0 u/l co mam robic? Proszę o pomoc więcej →

  • Wysoki ALAT i ASPAT

    22 lipca 2017 18:48 →

    … wątrobowe wyszły:Bilirubina całkowita 0,6mg/dl, ALAT 342U/L,ASPAT 81U/L.USG-wątroba niepowiększona o zaznaczonych… więcej →

  • Podwyższony aspat i alat

    22 lipca 2017 18:48 →

    Chciałam zapytać czy mam sie bardzo niepokoić jak mam podwyższone wskaźniki Aspat-39(norma<32) i Alat-46(norma<31).Do zrobienia tych badań skłonił mnie ból z prawej strony na wysokości wątroby.Jestem po operacji woreczka żółciowego i miałam kiedyś ... więcej →

Strona:
z
145