Wyniki wyszukiwania dla zapytania „TSH wynik2 100

  • Jak dożyć 100?

    5 października 2009 15:08 →

    Jak dożyć 100? Może to być dość łatwe zadanie … więcej →

  • Witamina B6 i B12

    27 listopada 2008 08:30 →

    …długotrwałej kuracji są dawki nie przekraczające 100 mg dziennie. Stosowanie: DAWKOWANIE: …większe. Zespól napięcia przedmiesiączkowego: zażywać 100 mg witaminy B6 dziennie. Zespół … wchłaniana w dawce nie przekraczającej 100 mg. Większe dawki należy dzielić… więcej →

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    …o poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak najczęściej…lekarze proszą jedynie o zbadanie poziomu TSH i FT4 (tyroksyny w stanie wolnym… pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 … więcej →

  • Cynk - właściwości

    1 października 2008 08:35 →

    … anemię. Dzienna dawka powyżej 100 mg może także osłabiać obronność…i innymi infekcjami. Naukowcy amerykańscy badali 100 osób w początkowych stadiach zaziębienia. Te…orzechy brazylijskie zawierają dużo cynku. W 100 g orzechów brazylijskich jest 3-4 mg… więcej →

  • 5 hydroksytryptofan

    18 listopada 2008 08:27 →

    …: zwykle 50 do 100 mg 3 razy dziennie. Migrena: maksymalnie 100 mg 3 razy dziennie. Bezsenność. 100 mg na pół godziny…. 5-HTP jest najczęściej sprzedawany w dawkach 50 i 100 mg. Najlepiej zacząć od mniejszej dawki i stopniowo… więcej →

  • Liczysz kalorie. Szukaj bezpiecznych warzyw

    27 lipca 2012 11:42 →

    …przemówią same za siebie: 14 kcal na 100 gramów. To naprawdę bardzo mało. Znienawidzony… to ma tylko 16 kcal na 100 gramów. Ogórek to kolejny przykład takiego…C i E. Kaloryczność tego warzywa to 15 kcal na 100 gramów. To oczywiście tylko przykłady, ale… więcej →

  • Zatrucie tlenkiem węgla

    28 kwietnia 2008 09:26 →

    …węgla. Jak najszybciej należy podać 100% tlen do oddychania przez maskę…. leczenia wynosi od 4 do 6 godzin, przy zastosowaniu 100% tlenu skraca się do od 40 do 90 minut, …wynikającego z kwasicy metabolicznej, podaje się 100 ml roztworu 20% mannitolu oraz 200… więcej →

  • Frakcje cholesterolu

    27 maja 2008 09:21 →

    … (apolipoproteiny) 7 – 10%. Zawartość apolipoprotein – Apo B – 100, Apo – CI, Apo – CII, Apo – CIII… w hepatocycie. Apo B – 100 jest syntezowana przez rybosomy w szorstkiej…Głównym stymulatorem syntezy Apo B – 100 jest insulina (działanie insuliny patrz… więcej →

  • Choroba lokomocyjna

    17 października 2008 08:12 →

    …. • Witamina B6 Dawkowanie w przypadku nudności: 100 mg na I godz. przed podróżą, 100 mg 2 godz. później; w przypadku…. Uwaga: nie przekraczaj jednorazowej dawki 100 mg; dawka 200 mg dziennie może być… więcej →

  • Domowe sposoby leczenia

    19 marca 2008 17:22 →

    …: Nalewka z rozmarynu: 20 g liści rozmarynu zalać 100 ml spirytusu, odstawiamy na 3 dni, aby dobrze…; odstawiamy na 20 minut; przecedzamy. Pijemy 4 razy dz. po 100 ml lub 2 razy dz. po 200 ml. Stosujemy co drugi… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 24 - Wysoki poziom TSH

    20 listopada 2017 14:22 →

    …obecnie eltroxin 150 ( bralam 100 i 125 ale TSH jest nadal wysokie) [b]Do tej… bylo w normie. Niestety od stycznia 2013 TSH wzroslo az do 9,00 (norma do 4,00) FT3 i FT4 … najlepiej (bol glowy) zrobilam badania TSH spadlo do 6, zmniejszylam dawke wracajac do … więcej →

  • Podwyższone TSH

    20 listopada 5680 13:41 →

    … obejrzał mnie, moje ostatnie wyniki TSH i stwierdził, że to najwyraźniej wina złej diety… podkusiło, aby zrobić także badanie TSH, po odebraniu wyników myślałam, że własnym …oczom nie wierzę, gdyż poziom TSH w krwi wynosi 9,7 ! a cholesterol całkowity (co … więcej →

  • wynik TSH

    20 listopada 8488 13:21 →

    …: TSH 4.570 H (wart. ref. 0,27-4,20), ft3 3,270 (ref.2,0-4,4) ft4 1,100 …(ref.0,93-1,7) a drugiego dnia w drugim laboratorium TSH 3 generacji 3,52~ (… L, pozostałe w normie. Zrobiłam to badanie tsh ponieważ ostatnio przytyłam kilka kg nie… więcej →

  • niskie TSH,przesunięcia w morfologii

    20 listopada 2017 14:22 →

    … zwrócił uwagę to niskie-na granicy normy TSH :0.31. FT3 i FT4 w normie. Zalecił … w lewym płacie. Czy to obnizone TSH może miec wpływ na gorsze samopoczucie…to powazna sprawa? I co może oznaczac spadające TSH przy prawidłowych hormonach tarczycy? Czy… więcej →

  • TSH w ciąży

    20 listopada 2017 14:22 →

    … ostatnią miesiączką 7.07.2011 TSH 0,578 uIU/ml norma 0,4 do 4,0 7.09.2011 TSH 0,036 uIU/ml norma… że mam wysoką prolaktynę – wtedy TSH 1,66 uIU/ml, fT4 1,38 ng/dl. TSH, FT3 i FT4 są praktycznie w normie… więcej →

  • podwyższone TSH

    20 listopada 3258 13:17 →

    … takie pytanie a mianowicie zrobiłam sobie tsh i wyszło mi że tyreotropina wynosi 89.495 a norma… wyniki cholesterol mam w normie ale tsh znowu jest wysokie i wyszło mi e … sie teraz zgłośic proszę o pomoc TSH masz znacznie podwyższone, wskazuje to na … więcej →

  • TSH 0,005

    20 listopada 2017 14:22 →

    …forum, ponieważ dzisiaj otrzymałam wyniki TSH, które są dla mnie bardzo…guzowatowemu. Rozpoznanie kliniczne: gruczolak. Badanie TSH 2,43. Pani doktor przepisała mi Euthyrox N…miesiącu przerwy zrobiłam ponownie badanie na TSH i wynik mnie przeraził poniżej 0,… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Problem z TSH

    20 listopada 2017 14:22 →

    …:[/b] Witam,2 tygodnie temu miałam badane TSH i wyszło mi 8,55- od razu zmieniłam dietę… ktory przepisał mi letrox 50 i ponowne badanie TSH ktore zrobiłam tego samego dnia…. Czy to mozliwe ze w tak krotkim czasie TSH tak nagle spadło i jakie są przyczyny… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Problem z wynikami na TSH

    20 listopada 2017 14:22 →

    … badań?[/b] Za pierwszym razem (18.02.2013r) TSH(ICD-9:L69) wynosiło 4,860…reszta… normnie . Nastepne było robione (21.02.2013r.) i TSH(ICD-9:L69) wynosiło 1,960 i kolejne… badanie było robione (26.02.2013r.) TSH(ICD-9:L69) wynosiło 2,840… [b]… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 27 - Interpretacja wyniku tsh

    20 listopada 2017 14:22 →

    … powinnam się zgłosić do endokrynologa przy tsh 3,21 i ft4 16,01pmol/l? Kilka lat temu… kontrolne tsh wynosiło 1,54 [b]Od jak dawna się … wykonałam morfologię, badanie moczu, Fe, crp, tsh, ft4, lipidogram [b]Jakie były wyniki… więcej →

Strona:
z
123