Wyniki wyszukiwania dla zapytania „TSH 3 GENULTRA CZULE

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … dobrze jest się przekonać o poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak najczęściej lekarze proszą …/l FT4: 11–23 pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 obniżony. 2. … więcej →

  • Szyszynka – tajemniczy gruczoł

    6 lutego 2014 14:14 →

    … prosty język, gruczoł może działać między innymi na prolaktynę, TSH, LH. Pierwszy z wymienionych pobudza wzrost gruczołów sutkowych w … a także wywołuje laktację. Hormon tyreotropowy (określony skrótem TSH) ma wpływ na działanie tarczycy. Tym samym też na … więcej →

  • Jak zbadać swoją tarczycę?

    15 listopada 2011 08:57 →

    … naszej tarczycy jest tak zwane sprawdzanie poziomu TSH. Jeśli jest on za niski to najprawdopodobniej diagnoza jaką usłyszmy … dalej nastąpią kolejne kroki. Analogiczne, jeśli poziom TSH jest za wysoki oznacza to, że mamy do czynienia z niedoczynnością … więcej →

  • Zdrowa od głów do stóp

    28 listopada 2012 15:15 →

    …. Refleksologia twarzy i głowy oparta jest na starochińskiej wiedzy o refleksach, nauce i medycynie. W chińskiej refleksologii czułe miejsca do masażu nazywane są refleksami. Według niej obszary te mają bezpośrednie połączenie ze wszystkimi gruczołami, … więcej →

  • Zaburzenia miesiączki.

    22 marca 2013 14:40 →

    … problemu zaczyna się od badania USG narządów rodnych oraz badań krwi – poziomu hormonów tarczycy, a w tym TSH, T3, T4, a także prolaktyny, czyli tak zwanych hormonów ginekologicznych. Lekarz ginekolog może także przeprowadzić test progesteronowy, który … więcej →

  • Co świadczy o niedoczynności tarczycy?

    17 października 2013 14:17 →

    … tarczycy, czy choroba Hashimoto. Jeśli mamy do czynienia z typem „wtórnym”, to powodem najczęściej jest niedobór hormonu TSH produkowanego przez przysadkę mózgową. Ostatni typ, to tak zwana niedoczynność trzeciorzędowa. Ona z kolei jest powodowana przez … więcej →

  • Ludzkie hormony

    17 kwietnia 2008 14:21 →

    … gonady i komórki limfoidalne - hormon adrenokortykotropowy ACTH – odgrywa role w przygotowaniu organizmu na stres - hormon tyreotropowy TSH – zwiększa przepływ krwi przez tarczycę przez co zwiększa widzialnie jej hormonów - hormon folikulotropowy FSH -… więcej →

  • Całowanie się

    29 kwietnia 2008 11:49 →

    … się całą powierzchnią ust. Czerwień warg to miejsce bardzo wrażliwe, bo tu właśnie najgęściej rozmieszczone są zakończenia nerwowe czułe na bodźce seksualne. Całowanie się kobiet i mężczyzn Kobieta całuje, gdy kocha – mężczyzna, gdy chce się kochać…. więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    …wtórnej hiperlipoproteinemii należą: cukrzyca, choroby endokrynowe (choroba i zespół Cushinga, akromegalia, niedoczynność tarczycy i wzrost TSH! etc), choroby wątroby (marskość wątroby – cirrhosis hepatis, zapalenie wątroby, żółtaczka mechaniczna), choroby… więcej →

  • Problemy z tarczycą

    15 września 2008 08:29 →

    …, gdyż w chorobie można usłyszeć charakterystyczny szmer nad tarczycą. Kolejno można wykonać oznaczenie neurohormonu przysadki – TSH, a endokrynolog może zlecić oznaczenie tyroksyny i trójjodotyroniny. Czasem zleca się też przeprowadzenie badania RTG … więcej →

  • wynik TSH

    1 listopada 8488 13:21 →

    … 1,100 (ref.0,93-1,7) a drugiego dnia w drugim laboratorium TSH 3 generacji 3,52~ (ref. 0,4-4,2) ft3 3,98~ (ref 1,8-4,2) …HCT 35,6 zaznaczone literą L, pozostałe w normie. Zrobiłam to badanie tsh ponieważ ostatnio przytyłam kilka kg nie jedząc więcej,… więcej →

  • niskie TSH,przesunięcia w morfologii

    1 listopada 2014 03:35 →

    …,guzków,jedynie poszerzone naczynia w lewym płacie. Czy to obnizone TSH może miec wpływ na gorsze samopoczucie oraz pogorszenie … niz granulocytów to powazna sprawa? I co może oznaczac spadające TSH przy prawidłowych hormonach tarczycy? Czy mąz powinien … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 27 - Interpretacja wyniku tsh

    1 listopada 2014 03:35 →

    … prawie ustąpiły. Pytanie: czy powinnam się zgłosić do endokrynologa przy tsh 3,21 i ft4 16,01pmol/l? Kilka lat temu kontrolne tsh … wykonywane?[/b] Niedawno wykonałam morfologię, badanie moczu, Fe, crp, tsh, ft4, lipidogram [b]Jakie były wyniki wykonanych … więcej →

  • TSH w ciąży

    1 listopada 2014 03:35 →

    … miesiączką. Tak więc, tydzień przed ostatnią miesiączką 7.07.2011 TSH 0,578 uIU/ml norma 0,4 do 4,0 7.09.2011 TSH 0,036…-właśnie wtedy okazało się że mam wysoką prolaktynę – wtedy TSH 1,66 uIU/ml, fT4 1,38 ng/dl. TSH, FT3 i FT4 są praktycznie w normie… więcej →

  • podwyższone TSH

    1 listopada 3258 13:17 →

    …: witam mam takie pytanie a mianowicie zrobiłam sobie tsh i wyszło mi że tyreotropina wynosi 89.495 a norma jest od 0,… i do jakiego lekarza powinnam sie teraz zgłośic proszę o pomoc TSH masz znacznie podwyższone, wskazuje to na niedoczynność tarczycy, … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Problem z wynikami na TSH

    1 listopada 2014 03:35 →

    …krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Za pierwszym razem (18.02.2013r) TSH(ICD-9:L69) wynosiło 4,860…reszta w normnie . Nastepne było robione (21.02.2013r.) i TSH(ICD-9:L69) wynosiło 1,960 i kolejne badanie było robione … więcej →

  • podwyższone TSH

    1 listopada 1478 13:17 →

    … o pomoc i odpowiedż.Bardzo mi zależy nie wiem co dalej,czy brać czy tak to ma działać?pozdrawiam Alina masz podwyższone TSH co może wskazywać na pewnego stopnia niedoczynność tarczycy, pomimo że FT3 i FT4 są w normie, myślę że powinnaś jeszcze stosować… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 20 - Lekko obiniżony poziom TSH

    1 listopada 2014 03:35 →

    … z tętnem miałam już 2 lata temu, jednak nie przeszkadzało mi to. [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] morfologia i TSH, FT4 i FT3 [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Morfologia prawidłowa. TSH – 0,26 uIU/ml FT4 – 1,06 ng/dl FT3 – … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - M, 3 - Jasny stolec u 3,5latka

    1 listopada 2014 03:35 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 3 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] Augumentin 2×2,5 oraz nasonex 1×1 [b]Do tej pory przechodziłem/am… więcej →

  • Niskie TSH a ból serca

    1 listopada 2014 03:35 →

    …, może dotrwam… Zrobiłem podstawowe badania, morfologia wyszła ok natomiast: TSH – 0,116 zakres (0,400 – 4,000) FT3 – 2,89 zakres … jakieś poł roku temu był w granicach 180 mg/dl (wtedy TSH było w dolnych granicach ale jednak normy), podobno przy … więcej →

Strona:
z
627