Wyniki wyszukiwania dla zapytania „PSA CAŁKOWITY NORMY

  • Czym możemy zarazić się od psa?

    14 września 2014 16:29 →

    … Jakimi chorobami możemy zarazić się od psa? Jedną z bardziej niebezpiecznych jest bez… przede wszystkim dbać o higienę. Od psa możemy również zarazić się toksokarozą…pociechy. Poprzez kontakt z odchodami zakażonego psa może również dojść do pojawienia się… więcej →

  • Całkowity brak owłosienia

    11 lipca 2012 07:34 →

    … jednak do dzisiejszego bohatera. Co oczywiste – całkowity brak owłosienia jest jej najcięższą…odmianą. Jeśli faktycznie dotyka nas całkowity brak owłosienia, to najczęściej pojawia…Istnieje jeszcze jedna możliwość. Całkowity brak owłosienia może pojawić się… więcej →

  • Pogryzienie przez psa

    26 marca 2009 10:50 →

    Dzieci najbardziej narażone są na pogryzienie przez psy podczas ciepłej pogody, a najczęściej narażona jest ich główka i szyja. Najnowsze badanie przeprowadzono w dziecięcym szpitalu State University of New York w Buffalo miało na celu przeanalizowanie … więcej →

  • Grzechy właścicieli zwierząt

    8 kwietnia 2011 12:51 →

    …zapominaj o swoim psie. Kleszcze narażają psa na boreliozę, choroby bakteryjne i … silną więź. Pozostawianie psa w samotności na długo Pozostawianie psa samemu sobie na 8-10…że kości to doskonały smakołyk dla psa, ale specjaliści twierdzą zupełnie inaczej… więcej →

  • Jakie choroby przenosi nasz pies?

    5 grudnia 2011 08:19 →

    …, nikogo nie trzeba przekonywać. Ktokolwiek ma psa w domu (a nawet kota, chociaż w …o kleszczach i pchłach, przed którymi naszego psa należy chronić, bo i one mogą wywoływać…też przesadzać w drugą stronę. To, że mamy psa nie oznacza od razu, iż nas on zarazi… więcej →

  • Cała prawda o pieniądzach

    26 marca 2009 14:55 →

    … zachowań. Do tych zachowań należą normy towarzyskie, które są ciepłe, niejasne…współpracy. Kolejnym zestawem zachowań są normy rynkowe, obracające się wokół pieniędzy…smaczny obiad. Dopóki potrafimy oddzielić normy zachowania społecznego od tych zawodowych… więcej →

  • Ciąża tydzień po tygodniu

    18 marca 2008 21:03 →

    … możesz zarazić się sprzątając kuwetę psa lub kota, poproś kogoś by robił…. Po urodzeniu dziecka wszystko powinno wrócić do normy. 21 Tydzień Ciąży (6 – szósty miesiąc): Do tej… więcej →

  • Dogoterapia

    17 kwietnia 2008 12:51 →

    … o dręczących ich codziennych problemach. Jakiego psa wybrać? Do dogoterapii nadają się psy… poprzez nazywanie części ciała człowieka i psa. Uczy, w jaki sposób należy opiekować… więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … I stwierdza się bardzo małe lub całkowity brak wydzielania insuliny przez komórki… występuje hipoinsulinemia (spadek stężenia lub całkowity brak insuliny w surowicy krwi) i pacjenci… więcej →

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    … lub cukrzyca) Objawy: Możliwy jest całkowity brak objawów (wtedy chorobę można… TSH i FT4 (tyroksyny w stanie wolnym). Normy: TSH: 0,4 – 4,0 mIU/l T3: 1,3-2,9 nmol/l T4: 54-150… więcej →

  • Wapń całkowity

    18 listopada 2017 15:13 →

    Mam takie wyniki : morfologia ; hematokryt 36,3% (37-50) pozostałe w porządku następnie : sód 145 mmol(135-145) wapn całkowity 10,07 mg/dl (8,4-10,4) cholesterol całkowity 207 mg/dl więcej →

  • "wypuklina krążka miedzykręgowego, uciskająca worek oponowy i przylegająca do rdzenia (...)"

    18 listopada 2017 15:13 →

    … i rdzenia kręgowego w odc.piersiowym w granicach normy.” więcej →

  • Problem ze stawami od 3,5 miesiąca

    18 listopada 9686 13:55 →

    …/ Wynik w surowicy 5,7 111 I99 / Cholesterol całkowity wynik w surowicy 130,6 114 Trojglicerydy… więcej →

  • [Analityk] - M, 6 - Normy dla chłopca 6,5 lat

    18 listopada 2017 15:13 →

    …:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Chciałabym znać normy badań dla 6,5 letniego dziecka(chłopca…, ASPAT, GGTP, MAGNEZ, WAPŃ, CHOLESTEROL CAŁKOWITY,HDL, LDL, TG, KORTYZOL(przed południem… więcej →

  • Drętwienie palców i całej ręki

    18 listopada 2017 15:13 →

    … delikatne zgrubienie, stwierdzili ze nie odbiega od normy. jak kopali mnie pradem to wyszlo… więcej →

  • podwyzszony marker ca 19,9

    18 listopada 3924 13:01 →

    … w normie leukocyty 6,0 erytrocyty 4,6 hgb 13,9 powyzej normy tylko EOZOFILE 7% n:5.wykonalam markery nowotworowe… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 24 - niepokojąca miesiączka

    18 listopada 2017 15:13 →

    … lekiem bromergon poziom spadł do właściwej normy [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie… więcej →

  • Interpretacja badań

    18 listopada 2903 13:26 →

    … ulU/ml CEA 5,18 ng/ml norma <3 <5 -palę papierosy PSA całkowity 0,229 ng/ml norma 0,00-4,00 W ciągu miesiąca… -CA-19-9 CYFRA 21-1 Pozdrawiam Ps.co znaczą normy ng/ml lub pg/ml ? więcej →

  • Marskość wątroby? Żółtaczka...

    18 listopada 2017 15:13 →

    … – 0,48 (0-0,20) ! Bilirubina wolna – 1,06 znowu nie ma normy Białko całkowite – 7,67 (6,3-8,3) Glukoza – 90 (70-110… więcej →

  • Problem diagnostyczny - bardzo proszę o pomoc

    18 listopada 7913 12:07 →

    … to nie pomaga;). A zanim wszystko wróci do normy muszę chwilę posiedzieć, bo z powodu braku… więcej →

Strona:
z
27