Wyniki wyszukiwania dla zapytania „PODWYŻSZONE MCV I MCH

  • Zaburzenia metabolizmu

    2 lipca 2008 09:26 →

    …). b) wtórne zaburzenia przemian tyrozyny – nadmiernie podwyższone stężenie fenyloalaniny wywołuje inhibicyjny wpływ… więcej →

  • Fencyklidyna - inaczej PCP

    1 sierpnia 2008 08:29 →

    … objawy są takie same w obu wypadkach: podwyższone ciśnienie krwi i przyśpieszona czynność serca… więcej →

  • Nadciśnienie tętnicze - Hypertonia arteralis

    1 sierpnia 2008 09:22 →

    … pomiarach wartości ciśnienia skurczowego i rozkurczowego są podwyższone. Wartość górna (skurczowa) ciśnienia jest… więcej →

  • Kokaina i środki pobudzające

    4 sierpnia 2008 08:29 →

    …, przyśpieszona czynność serca i szybki oddech, podwyższone ciśnienie krwi, zwiększone wydalanie moczu… więcej →

  • Mukowiscydoza u dzieci

    15 sierpnia 2008 10:26 →

    … tak zwane markery choroby ( gdy są podwyższone – prowadzi się dalszą diagnostykę). W wielu… więcej →

  • Zdrowie ukryte w liczbach

    29 sierpnia 2008 17:02 →

    … maksymalnie talia. Za dużo centymetrów w pasie, podwyższone ciśnienie krwi, oraz wysoki poziom… więcej →

  • Zmiany barwnikowe na skórze

    1 września 2008 08:31 →

    … ciśnienie. Jeżeli jest ono ciągle podwyższone, należy więcej się ruszać, spacerować… więcej →

  • Bóle mięśniowe

    19 września 2008 08:27 →

    … w łydkach, występujące zwykle w nocy. • Chorobliwie podwyższone napięcie mięśni; są one spoiste i twarde… więcej →

  • Oleje rybne

    3 października 2008 08:40 →

    … powinny uważać, jeśli mają też podwyższone stężenie LDL („złego” cholesterolu), gdyż… więcej →

  • Męczący ból - migrena

    4 grudnia 2008 08:51 →

    …); • Aspekt emocjonalny (cierpienie); • Aspekt autonomiczny (podwyższone tętno, potliwość); • Aspekt ruchowy (np. grymas… więcej →

  • O czym świadczy obniżone lymph i podwyższone neut?

    20 grudnia 1881 13:59 →

    Swego czasu dość źle się czułem, miałem robione w odstępie 2 tygodni badania. W zasadzie poza normą w obydwu wyszły tylko 2: dla pierwszego badania: neut: 82 % i lymph 12,8%, a dla drugiego: neut: 77,1% i lypmh 16,2%. O czym mogło to świadczyć? Jeśli to … więcej →

  • Morfologia - obniżona hemoglobina i MPV z jednoczesnym podwyższeniem EOS i BASO

    20 grudnia 2014 13:15 →

    Mam 26 lat i zaniepokoiły mnie wyniki morfologii. Obniżona hemoglobina 11,8 (norma 12-16) oraz MPV 5,62 (norma 6,5-11.0) z jednoczesnym podwyższeniem wartości BASO 0,097 (norma 0.00-0.080) %1,73 (norma % 0.00-1.70) oraz % zawartość EOS 5,78 (norma 0,00-4… więcej →

  • podwyższone MXD,NEUT i pomniejszone LYM

    20 grudnia 2014 13:15 →

    hej. odebrałam dziś wyniki z których wynika, że mam podwyższone MXD%=10,4% NEUT%=70%, MXD#=0,9 oraz pomniejszone LYM%=19,6. może ktoś wie co to wg znaczy? więcej →

  • [Internista] - K, 26 - Podwyższone OB i CRP

    20 grudnia 2014 13:15 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Internista [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 26 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] od okresu dojrzewania mam problem z trądzikiem (czasem ropne pryszcze), nic poza tym [b]Czy przyjmuję jakieś leki… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 35 - podwyższone aspat i alat

    20 grudnia 2014 13:15 →

    … córeczkę…Podczas badania krwi wyskoczyły podwyższone wspólczynniki ALAT ( wynik 55, norma 33 max… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 19 - Brak miesiaczki, podwyższone limfocyty i magnez obniżone neutrofile

    20 grudnia 2014 13:15 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ginekolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 19 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • opuchnięta kopstka i podwyższone ASO

    20 grudnia 2014 13:15 →

    WITAM! od miesiąca borykam się z opuchniętą kostką, byłam już u kilku lekarzy , niestety żaden z nich nie był w stanie mi pomóc(chirurg, ortopeda, laryngolog, kilku internistów)nie miałam żadnego urazu!Wyniki morfologii są w normie(jedyne odchylenia to … więcej →

  • Wysypka, gorączka, bóle i CRP

    20 grudnia 2014 13:15 →

    … podstawowych morfologia prawidłowa z wyjątkiem WBC podwyższone 10,66 Aspat, Alat w normie CRP przy… Er[T/L] 5,04 Leu [G/L] 9,1 Hgb g% 14,2 HCT% 44,7 Plt[G/L] 314 MCV[fl] 89 MCH[pg] 28,2 MCHC[g/dL] 31,9 Rozmaz krwi NEUT 74,7 MID… więcej →

  • Aknenormin - czerwona twarz i podwyższona temperatura

    20 grudnia 2014 13:15 →

    Witam. Biorę lek Izotek od maja tego roku. Moja niezmienna dzienna dawka od początku kuracji wynosi 30mg. Widać znaczną poprawę, lek jest na prawdę niezastąpiony i chyba jedyny tak skuteczny w walce z trądzikiem w ostrej postaci. Więc jeśli chodzi o … więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    20 grudnia 2014 13:15 →

    … [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT… wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT… więcej →

Strona:
z
84