Wyniki wyszukiwania dla zapytania „PCT jaka jest norma

  • Czym jest anoreksja?

    19 maja 2011 09:37 →

    … jedzenia. Charakterystyczne dla anorektyków jest również występowanie dwóch cech osobowości… dość złożony problem. Najczęściej jest to połączenie sił kilku specjalistów …innymi: psychologa, dietetyka, endokrynologa. Jest to naprawdę bardzo złożony proces, a… więcej →

  • Czym jest trischoscan?

    26 października 2011 08:40 →

    …badanie – bo tak trzeba to nazwać – jest w zasadzie bezinwazyjne i co ważniejsze bezbolesne. … do czynienia z łysieniem i najprawdopodobniej jest to typ androgenowy, czyli tym, … koszty dojazdu. Natomiast istotne jest to, że do otrzymania zadowalających… więcej →

  • Czym jest ból

    10 listopada 2011 08:53 →

    … mówi się, że ktoś jest „odporny na ból”, jest tak ponieważ natężenie bólu…. Najbardziej popularną i chętnie stosowaną jest skala wzrokowo-analogowa, czyli wizualna (VAS…), w której narzędziem jest linijka o długości 10 cm. Ta metoda ma… więcej →

  • Czym jest młodzieńcze wole

    7 grudnia 2011 08:31 →

    …dziewczynki niż chłopcy. Pocieszającą informacją jest po pierwsze fakt, że najczęściej…wypadków wole ustępuje samo i niepotrzebne jest jego leczenie (zważywszy na to, że… że gruczoł tarczowy jest powiększony). Jeśli już podejmowane jest leczenie to stosuje … więcej →

  • Czym jest mutyzm?

    30 stycznia 2012 10:01 →

    … co już trzeba zwrócić większą uwagę. Jest to zaburzenie związane z ograniczeniem mowy (… narządów wspominanych wcześniej. Co więc jest czynnikiem powodujących tak zwany mutyzm… że dziecko mówi niewyraźnie, jaką się itd. a więc jest w jego mniemaniu „inne i… więcej →

  • Czym jest hipochondria?

    2 kwietnia 2012 12:35 →

    …hipochondria dotyka prawie 10% populacji ludzkiej. Jest to schorzenie, które zostało zaklasyfikowane …dość trudne jest leczenie. Podstawowym jednak problemem jest przekonanie …temat swojej domniemanej choroby. Dodatkowo jest przekonany, że jego choroba … więcej →

  • Czym jest bielactwo?

    15 maja 2012 07:35 →

    …trudne (co oczywiste bielactwo wrodzone nie jest leczone). W nabytym bielactwie, jeśli… są zmiany skórne. Ważna też jest prawidłowa ochrona skóry dotkniętej bielactwem…przed promieniami UV. Wynika to z tego, że jest ona po prostu pozbawiona pigmentu, więc… więcej →

  • Czym jest stulejka?

    8 kwietnia 2013 12:41 →

    … z zewnątrz. W normalnej sytuacji jest on chroniony przez fałd skóry (…trzyletnich chłopców. Wcześniej jest to o tyle niemożliwe, że napletek jest zwężony i to stan…wyeliminowania stulejki. Cały proces oczywiście jest przeprowadzany w konsultacji z lekarzem…. więcej →

  • Asertywność – czym jest?

    27 sierpnia 2013 11:06 →

    … do sytuacji. Często jest to powiązane z agresją. Czym jest asertywność? Jak już … To typ zachowania, który nie jest związany z uległością, agresją czy manipulowaniem…– odpowiedzią na problemy z nadwrażliwością. Często jest tak, że ktoś kto nie umie… więcej →

  • Czym jest jaglica?

    29 października 2013 13:01 →

    … przyczynę ślepoty. To przewlekłe zapalenie spojówek jest spowodowane przez bakterię chlamydia trachomatis… są dospojówkowo. W drugim – doustnie. Jeśli choroba jest w zaawansowanej fazie rozwoju, to najprawdopodobniej konieczna… więcej →

  • Moze ktos i wreszcie powie co mi jest

    27 listopada 2014 14:05 →

    … albo bobkami i na koncu jest troszke sluzu albo stolec jest normalny tylko zolty…, nieraz zalatwiam sie to jest sama zolc,i oczywiscie niestrawione resztki… więcej →

  • czy to jest zapalenie cewki moczowej?

    27 listopada 2014 14:05 →

    … mnie piekło.kolejnym niepokojącytm objawem jest ból penisa podczas wzwodu. gdy… czlonek jest we wzwodzie towarzyszy temu okrpony ból… czuje ulgi. ten ból penisa jest w jego górnej częsci przy główce… więcej →

  • obniżone limfocyty-jaka przyczyna?

    27 listopada 2014 14:05 →

    Moje wyniki morfologi:Kobieta Moje Norma RBC 4,0(3,5-5) HCT 0,40(0,36-0,46) MCV 99(… negatywny Białko negatywny Cukier norma Ketony negatywny Urobilinogen norma Bijirubina negatywny Osad… więcej →

  • Nie wiem co mi jest - Prośba o diagnoze

    27 listopada 2014 14:05 →

    … wiedziałem gdzie zakwalifikować mój problem bo jest obszerny. Szczerze pisząc to już sam… nie wiem co mi dolega, a jest coraz gorzej. Zaczeło się jakieś… nawet jakby drętwieją lekko nogi. Jest coraz gorzej. Mam tez pleśniawki… więcej →

  • jest Pani za stara aby leczyć

    27 listopada 2014 14:05 →

    Witajcie Moja babcia ma 86 lat. Jest silną kobietą, która w 2009 i 2010 …. Zniosła to wszystko naprawdę dzielnie. Nie jest typem człowieka, który łatwo się… jak by jej ktoś skarpetki założył. Jest słabsza. Była u lekarza, który nie… więcej →

  • ANEMIA ?? JAKA ??

    27 listopada 2014 14:05 →

    … wyszła przy okazji Co to jest ??? ANEMIA ???? JAK TAK TO JAkA JAK POZIOM ŻELAZA I B12… jest normie ?? Leukocyty 5,0 tys/µl 3,8 10,0 N Erytrocyty… więcej →

  • Ciąża czy jakaś choroba?

    27 listopada 2014 14:05 →

    …na razie to on nic nie widzi, że macica jest ok. Przepisał mi tabletki (Luteine) na wywołanie okresu… brania ale go nie dostałam jest już poniedziałek. Prawie dwa tygodnie… no i ciągle bym spała. Jak duże jest prawdopodobieństwo, ze jestem w ciąży? czy to … więcej →

  • co jest z tymi jelitami?!

    27 listopada 2014 14:05 →

    …. Pani doktor myślała, że może to właśnie to jest problemem tych luźnych stolców, ale…, ale tylko jedno. A wiadomo jak to jest. Ale pani doktor uważa, że to wystarczy…. Co mi jest? Dodam, też, że utrzymuje się stan … więcej →

  • Powiekszone wezly chlonne -czy jest sie czego obawiac

    27 listopada 2014 14:05 →

    … węzłami chłonnymi, co w obecnej chwili nie jest grozne dla mojego zycia (w kontekście… można spokojnie stwierdzić, że nic mi nie jest, chce się tylko upewnić czy… więcej →

  • cx 250 jaka nazwa leku

    27 listopada 2014 14:05 →

    Witam serdecznie;chcialabym dowiedziec sie jaka jest nazwa tego leku. Zostala mi jedna … widnieje cx (czarny tusz)a na szarej polowie jest napis 250.Wiem ze dostalam je na zakazenie… więcej →

Strona:
z
1434