Wyniki wyszukiwania dla zapytania „PCT jaka jest norma

  • Jaką kaszę wybrać?

    22 maja 2014 14:32 →

    … być one częstym gościem na naszych stołach. Najpopularniejsza wciąż jest u nas kasza jęczmienna. Zawiera ona sporo błonnika, a… na choroby dróg żółciowych, czy wątroby. Kasza manna z kolei jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Na tle innych jednak wypada dość… więcej →

  • Jaką skórę ma moje dziecko?

    14 października 2013 11:27 →

    … nie zaszkodzi. Musimy utrzymać ją w takim optymalnym stanie. Istotne jest delikatne nawilżanie i odżywianie skóry. Kolejny typ cery …rzecz biorąc, podrażnienia w przypadku tego typ cery, to niestety norma. Swędzenie skóry, to też bardzo częsty objaw. Z … więcej →

  • Jaka aktywność dla seniora?

    9 czerwca 2014 13:35 →

    …pewnym wieku dochodzi do utraty masy mięśniowej, dużo słabsza jest również tkanka kostna. Zmniejsza się elastyczność ścięgien i …biegać. Wiele zależy oczywiście od tego w jakim stanie jest organizm. Rodzajem aktywności fizycznej, która może być rozwiązaniem… więcej →

  • Jaka żywność łagodzi ból?

    22 maja 2014 14:32 →

    … pomagać w leczeniu niektórych chorób. Odpowiednio skonstruowana dieta jest też ważną częścią procesu dochodzenia do zdrowia np. … W czasie bólów migrenowych pomocny może okazać się imbir. Jest on uznawany za naturalny zamiennik aspiryny. Można go dodawać … więcej →

  • Czym jest nerwica wegetatywna?

    28 sierpnia 2014 08:18 →

    … głębokiego oddechu. Problemem w przypadku nerwicy wegetatywnej jest to, że zanim pojawia się prawidłowe rozpoznanie dolegliwości … został zbagatelizowany. To nierzadko wywołuje nowe dolegliwości. Jest to pewnego rodzaju „zamanifestowanie” przez organizm, … więcej →

  • Długotrwały stres jest niebezpieczny

    1 września 2014 07:38 →

    … problem. Istotny w tym wypadku staje się poziom kortyzolu. Jest to organiczny związek chemiczny, który ma spory wpływ na nasz …Takie symptomy mogą pojawić się nawet w sytuacji, kiedy stres jest krótkotrwały. Jeśli trwa on dłużej, to dodatkowo pojawiają się… więcej →

  • Jaką wodę wybrać do picia?

    11 marca 2014 10:59 →

    … do czynienia z sytuacją, kiedy tylko jeden np. pierwiastek jest w ilości, która wpływa pozytywnie na nasz organizm. Dotyczy … by wynosił on 2:1. Osobom cierpiącym z powodu nadkwasoty polecana jest woda z dużą ilością wodorowęglanów. Pozwalają one obniżyć … więcej →

  • Jaką wodę mineralną wybrać?

    2 sierpnia 2011 09:21 →

    … tym, że wbrew pozorom woda wysokozmineralizowana wcale nie jest dla nas najlepsza. Nie powinniśmy jej zbyt często pić,…pić do dwóch litrów dziennie. A gdy ta, która leci w naszym kranie jest mówiąc delikatnie miernej jakości to możemy nawet taką „mineralną… więcej →

  • Jaka jest przyczyna bólu

    16 marca 2009 11:46 →

    Neuropatia jest powiązana z wieloma chorobami takimi jak nowotwory, cukrzyca, niewydolność nerek oraz szereg … gruczołowymi. Badacze z Waszyngtonu pokazali, że za niszczenie aksonów odpowiedzialna jest kinaza o podwójnym zamku leucynowym (DLK). Oznacza to, … więcej →

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … na korzystanie z prawa jazdy (retinopatie!). Insulina jest najważniejszym hormonem regulującym transport substancji … NIDDM noninsulindependent diabetes mellitus = cukrzyca insulinoniezależna) jest najczęściej występującą postacią cukrzycy, występujący … więcej →

  • [Pediatra] - M, 5 - Wysokie OB , Monocyty,PCT

    20 września 2014 13:57 →

    … badań?[/b] Wszystkie wyniki są w normie prócz OB-37 i Monocyty 13 i PCT 0,4%no niby norma podana jest w laboratorium 0,2-0,4 ale przy wyniku jest H ,kreatynina ma podane 42,40 niby nisko ale w stosunku do normy dla … więcej →

  • Niskie PCT i PLT

    20 września 2014 13:57 →

    Witam serdecznie! Ostatnio zrobiłam sobie badania morfologiczne krwi i wszystko jest w porządku (HGB-13,1 i pozostałe wyniki również) poza PLT-67 (150-450) oraz PCT 0.065 (0,108-0,282). Co to może oznaczać? więcej →

  • Podwyższony poziom PLT i PCT

    20 września 2014 13:57 →

    … wszystkie parametry mieszczą się w normie oprócz podwyższonego PCT 0,366% (norma0,108-0,282) oraz PLT 336 x 10 g/l (norma 100-300). Proszę o interpretację, lekarz pierwszego kontaktu właściwie nie zwrócił na to … więcej →

  • [Onkolog] - M, 18 - Niskie PCT

    20 września 2014 13:57 →

    …:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Mój chłopak zrobił badanie krwi i wyszło niskie PCT co to oznacza? więcej →

  • jaka jest skuteczność leków niszczących pasożyty ?

    20 września 2014 13:57 →

    Witam Czy prawdą jest że leczenie lekami przeciw pasożytniczymi (np. metronidazolem na lambliozę) może być nieskuteczne ? więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 17 - mam 3 krostki na podniebieniu jedna jest wieksza i dwie mniejsze, nie wiem z czego one sie pojawiły , nie bola i nie swędza po prostu sa wyczuwalne i to jest nieprzyjemne

    20 września 2014 13:57 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 17 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]… więcej →

  • [Toksykolog] - K, 20 - Jaka dawka kodeiny uzależnia?

    20 września 2014 13:57 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Toksykolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 20 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to… więcej →

  • Lodowaty nos w pokojowej temepraturze- jaka przyczyna ? help

    20 września 2014 13:57 →

    … rozumiem tego Co to może być ???? - odmrożenie to raczej nie jest bo przy odmrożeniach skóra lubi zmieniać barwy na …w normalnej pokojowej temperaturze. Dodam na zakończenie, że moje ciśnienie jest w 100% w normie zawsze ok 120/70. Bardzo proszę o… więcej →

  • [Gastrolog] - K, 29 - Czy to jest chora trzustka?

    20 września 2014 13:57 →

    …mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] A moje pytanie jest takie czy od takiego zapalenia żołądka może mi się… Gdzie dokładnie się lokalizują?[/b] Prawie codziennie rano, ból jest zlokalizowany w dolnej części brzucha, przeważnie po … więcej →

  • Lekarze niewiedzą co mi jest...!!ból lędzwiowy..

    20 września 2014 13:57 →

    … powiedział mi że moja dolna część kręgosłupa jest za prosta i nic mi nie pomorze i musze… troszkę mniej, a najgorsze że nie wiem jaka jest przyczyna. lekarz rodzinny powiedział… oraz migdałki mnie bola to tez jest bardzo uciążliwe, też chodziłem do lekarzy… więcej →

Strona:
z
1419