Wyniki wyszukiwania dla zapytania „MCHC CO TO JEST

  • Co to jest cukrzyca?

    5 maja 2008 10:03 →

    … publicznego ale również i w szpitalach. Co to jest cukrzyca? Cukrzyca jest zaliczana do jednej, z najbardziej niepokojących… noninsulindependent diabetes mellitus = cukrzyca insulinoniezależna) jest najczęściej występującą postacią cukrzycy, występujący… więcej →

  • Hirudoterapia - co to jest

    24 marca 2011 09:39 →

    …ubocznych własności. Metabolizm hirudyny jest znaczny, jest wydalana przez nerki w… i katepsyny G. Gilantyna – jest składnikem śliny pijawki Haementeria ghilianii… tytoniu, narkotyków itp. Antyelastaza – jest inhibitorem enzymów, elastaz, odpowiadających za … więcej →

  • Asertywność - co to jest

    21 kwietnia 2011 14:39 →

    … Jak już wspomniałam asertywność jest świetną techniką rozładowania napiętych …zdartej płyty”. Ten rodzaj odmowy jest zaprzeczeniem agresywności i polega na … wynikających bezpośrednio z dyskusji, psychoanaliza jest również rodzajem manipulacji i stawia nas… więcej →

  • Dziecko udzielające pierwszej pomocy? Jest to możliwe!

    12 lipca 2012 08:23 →

    …Dlatego na samym początku, najważniejsze jest zaszczepienie dziecku odpowiedniej postawy. To,…, dlatego działanie i zabawa jest najskuteczniejszą formą nauki. Najważniejszą … w nauce pierwszej pomocy jest zastosowanie materiałów audiowizualnych. Jak… więcej →

  • Co to jest HPV

    1 września 2008 15:50 →

    …. Na tej drodze przekazywanych jest 90% wszystkich zakażeń. Do…31 i 45. Zdecydowana większość zakażeń HPV jest krótkotrwała. Dzięki mobilizacji układu odpornościowego…45 do 49 lat. Najbardziej niepokojące jest to, że od początku lat osiemdziesiątych … więcej →

  • Co to jest bezsenność

    14 sierpnia 2008 08:14 →

    …masz ochoty do działania. Co to jest bezsenność? Wiele osób twierdzi, że … i najsłynniejszych roślin na bezsenność jest kozłek lekarski, popularnie nazywany też…Zwiększa on stężenie serotoniny, prościej mówiąc jest to neuroprzekaźnik regulujący m.in. sen, i… więcej →

  • Co to jest Nordic Walking

    17 października 2008 08:19 →

    …. Reklama w artykułach tematycznych Jest to stosunkowo nowy rodzaj aktywności…. Dużym plusem Nordic Walking’ u jest to, że nie posiada on ograniczeń … po górach. Oczywiście trening w górach jest bardziej wyczerpujący i wymagający kondycyjnie. Intensywność… więcej →

  • POChP - co to jest?

    23 marca 2011 11:52 →

    …Dzięki odmiennym mechanizmom działania można jest stosować łącznie, w odpowiednich …antycholinoergików (bromek tritropium). Ich działanie jest w tym przypadku dłuższe bo co… leczenie ambulatoryjne (domowe) tlenem jest nieczęsto i tylko w rzadkich przypadkach… więcej →

  • Czym jest pamięć sensoryczna?

    9 lipca 2012 08:58 →

    …z kolei wynika z faktu, że pamięć ta jest jeszcze krótsza od tej określanej jako… zmysłów. Ciekawostką jest również wspomniana pamięć słuchowa. Jest ona w większości… naszymi możliwościami intelektualnymi. Często jest stosowana – przy odbieraniu dźwiękiem … więcej →

  • Chlor - czy jest mi potrzebny?

    23 kwietnia 2012 08:25 →

    …zbyt dobrze. Z chemii możecie pamiętać, że jest to niemetal, a jego liczba atomowa to 17….. Z kolei nadmiar chloru również jest szkodliwy. Przede wszystkim prowadzi do … jedno ze chorób w których chory jest narażony na nadmiar tego pierwiastka w organizmie… więcej →

  • Co mi jest czy jestem na coś poważnie chory???

    23 sierpnia 8552 14:02 →

    …(35-50) MCV 88 (80-97) MCH 29.9 (26.5-33.5) MCHC 33.9 (32-36) PLT 397 (150-390) Limfocyty…84 a po 2 godzinach 120 i tutaj mówili mi że jest dobrze.2 tygodnie wcześniej robiłem badania…zrobie badanie krwi bo to nie jest normalne żeby hemoglobina u faceta była… więcej →

  • Dziwne objawy - co to może być?

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    … zabrzmi) wszystko mnie boli, nie jest to mocny ból, raczej takie lekkie…: RBC 4,58 HGB 13,0 HCT 39,6 MCV 85,5 MCH 28,4 MCHC 32,8 RDW 11,4 WBC 4,8 LYM 1,9 MON 0,6 GRA… więcej →

  • od kilku miesięcy coś mi jest ale nie ma diagnozy

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    … przewaznie pieką. Ogólne samopoczucie moje jest złe bardzo się z tego powodu… na kilka godzin. NIKT NIE WIE CO MI JEST? Zrobiłam badania na: USG węzłów chłonnych… -92,6 [77-93] MCH -32 [27-32] MCHC 34,5 [32-37] PLT – 249 [114-440] LYMPH… więcej →

  • [Hematolog] - M, 25 - Czy jest obawa , ze to ziarnica ???

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    … podzuchwowego) , prawy jest ok. Radiolog stwierdzil ze jest odczynowy i nie laczy… 14,6 HCT[%]: 46,4 MCV[fl]: 88 MCH[pg] 27,6 MCHC[g/dl] 31.5 (norma 31,8-36) RDW[%] 14,1 PLT…nie zareagowal na antybiotyk oraz to ,ze jest wzrost tych limfocytow. DODAM , ze … więcej →

  • co to może być ??

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    … krwi wyniki podaję poniżej, czy jest źle :/ ? WBC 5.03 NEU 2.6 (52%) LYM 1.7 (34.61%) MONO… 0.1 (1.27%) RBC 4.64 HGB 14.0 HCT 41.9 MCV 90.2 MCH 30.01 MCHC 33.4 RDW 10.7 PLT 216.2 MPV 8.3 PCT… więcej →

  • [Ortopeda] - K, 30 - Chondromalacja MFC III/IV * - co to jest to MFC

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ortopeda [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 30 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 27 - zauwazylam ze zawsze po wypiciu alkocholu mam niewielkie plamienie z drog rodnych. czym to moze byc spowodowane? plamienie to jest brdzo znikome , na bieliznie nie widac tylko w sluzie na papierze. pamietam ze mialam to rowniez jako

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ginekolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 27 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] tak [b]Do tej … więcej →

  • Co to jest?

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    Witam.Rok temu,w czerwcu,miałam bardzo dziwną noc.Otóż położyłam się po 22:00 i zasnęłam.Nagle się przebudziłam.Na ścianie(byłam odwrócona w jej stronę),zobaczyłam czarny punkt,ktory opadał w dół,na łóżko.Wodziłam za nim wzrokiem.Wtedy zobaczyłam,że … więcej →

  • Czy to jest coś poważnego? Rak?? :(

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    … taką dziwną szynę. Stwierdził, że jest to zapalenie stawu barkowego. Dostała leki… chwilę to apap. W opisie na zdjęciu rtg jest taki zapis, który mnie martwi…mnie martwi, a konkretenie te CIENIE. Czy to jest wskazanie na nowotwór?? Pytam, ponieważ znajomy… więcej →

  • Czy to cukrzyca? Jeśli nie to co?

    23 sierpnia 2017 17:40 →

    … 332 :| No i już sama nie wiem co jest grane, czy taki poziom może… dziwi i sama nie wiem czy to jest normalne? więcej →

Strona:
z
2344