Wyniki wyszukiwania dla zapytania „JAKIEJ CHOROBIE TOWARZYSZY PODWYZSZONE PDW

  • Dieta w chorobie wrzodowej i nadkwaśności

    31 marca 2009 15:14 →

    … - chorobach zakaźnych, zapaleniach płuc, anginie, którym towarzyszy gorączka - w chorobach nerek i dróg moczowych - …. Tłuszcze podaje się w formie surowej do surówek i warzyw. Dieta w chorobie wrzodowej i nadkwaśności Pokarmy jada się 4-5 razy w… więcej →

  • Dieta przy chorobie wieńcowej

    10 września 2013 13:50 →

    … to zarówno naszej aktywności fizycznej, jak i diety. Przy chorobie wieńcowej, główna zasada, którą należy wbić sobie do … ostatnich przypadku jednak – w rozsądnych ilościach. Reasumując – dieta przy chorobie wieńcowej musi być zdrowa i bogata w składniki … więcej →

  • Sposób na depresję po chorobie

    27 stycznia 2010 19:26 →

    … ćwiczenia i picie zielonej herbaty pozwalają uporać się z tym problemem. Jest to najlepszy sposób na depresję po chorobie. Systematyczne ćwiczenia i picie zielonej herbaty odgrywa znaczącą rolę w zapobieganiu depresji u osób po zachorowaniu na… więcej →

  • Dieta przy chorobie

    5 września 2013 13:13 →

    …a ten składnik nas wzmacnia. Szukajmy też produktów zawierających witaminę C. Mają ją warzywa i owoce, ale pamiętajcie o postaci w jakiej je podacie. Nasz układ odpornościowy wzmacniają również bakterie zawarte w jogurcie. Na koniec jeszcze jedna rada. … więcej →

  • O jakiej porze wykonywać trening

    7 października 2008 08:27 →

    Reklama w artykułach tematycznych Pora dnia w której będziemy wykonywać ćwiczenia jest równie ważna jak i rodzaj ćwiczeń. Nasz organizm wydziela o różnej porze, różne hormony i tak na przykład gruczoł zwany szyszynką rano produkuje serotoninę, … więcej →

  • Reumatyzm - nie daj się chorobie

    12 maja 2011 07:58 →

    Określenie reumatyzm dotyczy ponad 100 różnych jednostek chorobowych, które obejmują cały układ ruchu, a nie tylko stawy. Część z nich związana jest ze starzeniem się tkanek – zwyrodnienie stawów, osteoporoza, a część nie związana z wiekiem np. … więcej →

  • Przyczyny choroby Alzheimera

    30 kwietnia 2008 08:29 →

    … tworzących zewnętrzną powierzchnię mózgu, jest najbardziej uszkodzona w chorobie Alzheimera. Przyczyny choroby Choroba Alzheimera jest … pewne obszary zniszczone są bardziej niż inne. W chorobie Alzheimera, w mózgu dochodzi do wielu zmian na … więcej →

  • Objawy choroby Alzheimera

    22 kwietnia 2008 09:13 →

    … ktoś wywiera na nas presję. Tak też dzieje się w chorobie Alzheimera. Chorzy doświadczający uczucia niepewności i … przedstawię porównanie łagodnego zapominania z utratą pamięci w chorobie Alzheimera: Łagodne zapominanie • Zapominanie zwykle błahych … więcej →

  • Nowotwory część II

    17 maja 2011 09:52 →

    … jest objawem chorobowym towarzyszącym astmie, POChP (obturacyjnej chorobie płuc), ale również jest obecny w … to lekarzowi, który zleci konieczne badania. Jest to objaw który towarzyszy wzmożonej aktywności układu immunologicznego, który podejmuje walkę z … więcej →

  • Jaki to ból głowy

    7 listopada 2011 09:53 →

    … do zniesienia bólem, który może wręcz uniemożliwić poruszanie głową. Towarzyszy jej często widzenie aury, mroczków i błysków, a… migreny człowiek może cierpieć także na światłowstręt, bardzo często towarzyszy jej także biegunka, wymioty i kołatanie serca. … więcej →

  • [Hematolog] - M, 33 - podwyższone WBC,PDW i CRP we krwi

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    … jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] złe wyniki krwi:podwyższone WBC i PDW. I CRP 6-krotnie wyższe od normy [od prawie roku]. duszności,drętwienie … więcej →

  • podwyzszone proby watrobowe

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    Witam serdecznie przy okazji oproblemow jelitowych robilem badania krwi i wyszly mi podwyzszone proby wartrobowe tzn aspat w normie a alat 90. po dwoch tygodniach ograniczylem alkoholo(wczesniej pilem 2 piwa dziennie) i troszke zmienilem diete i alat … więcej →

  • Badanie krwi - podwyzszone MCV i MXD

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    … [+] 81-100 MCH[pg] 32.6 27-33 MCHC[g/dl] 31.6 31-37 RDW[%] 13.7 10-15 PLT[tys./ul] 261 140-450 MPV[fl] 10.9 norma 6-11 PDW[%] 13.8 8-18.0 LYM[tys./ul] 2.5 MXD[tys./ul] 1.4 NEU [tys./ul] 6.0 LYM%[%] 24.9 (norma11-49) MXD%[%] 14.1[+] (norma0…. więcej →

  • podwyzszone limfocyty

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    prosze o rade robilam ostatnio badania,mam podwyzszone LYM 50,1% norma to 25-40,MID 11% norma to 2-10,MCH 33,2pg norma to 26-32,GRA 38,9% norma 50-70,GRA 2,7 /10e3/ul norma to 5,0-7,0 reszta wynikow dobra,bolą mnie plecy po lewej stronie miedzy lopatka a … więcej →

  • Podwyzszone ciśnienie rozkurczowe

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    Od dłuzszego czasu zauważyłam u siebie podwyzszone cisnienie rozkurczowe.Jest ono najczesciej w granicach 85-95. Najczęsciej moje cisnienie jest w granicach 112-120/85-95. Zawsze byłam niskocisnieniowcem 100/60. Co może być przyczyna podwyzszonego … więcej →

  • [Toksykolog] - K, 23 - podwyzszone cicnienie, dusznosci

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    …, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] ciagłe wsłuchiwanie sie w odgłosy swojego ciała, podwyzszone cisnienie, dusznosci, chwilowe wrazenie osłabienia, [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] od około 2 miesiecy, od … więcej →

  • podwyzszone krwinki białe

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    dzisiaj zrobiłam badanie moczu i krwi i wyszło mi ze mam 500 białych krwinek gdzie norma jest do 10. jaka moze bc tego przyczyna?? więcej →

  • Podwyzszone tetno

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    …, do tego kilka razy skoczyło mi ciśnienie 150/100, 160/100, co nigdy nie miałam z nim problemów, oraz mam ciągle podwyższone tętno 90-100, robiłam sobie wyniki na tsh, morfologie, żelaza mam w granicach bo 54, byłam u kardiologa, holtera maja założyć. … więcej →

  • podwyzszone OB

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    mam probelm ob mojej znajomej jest bardzo wysokie wynosi 116 u kopiety po 50 roku powinno wynosic od 6-11 boje s sie pomyslec co to moze byc ma bardzo obolale nogi i rece nogi sa opuchniete prosze o pomoc co to moze byc za choroba więcej →

  • Czy to są objawy jakiejś choroby?

    17 kwietnia 2014 09:35 →

    Od niedawna mam duszności,ciężko mi się oddycha.Wraz z dusznościami wystąpiła bezsenność.Przed zaśnięciem szybko i mocno wali mi serce. W dzień czuję się senna i słaba,jak bym zaraz miała zemdleć ( w razie czego: mam 13 lat, 161 cm i ważę 49 kg) więcej →

Strona:
z
138