Wyniki wyszukiwania dla zapytania „Immunologia TSH

  • Choroba Hashimoto

    13 maja 2008 09:27 →

    …o poziomie hormonów tarczycy we krwi (TSH, T4-tyroksyna, T3- trójjodotyronina). Jednak najczęściej…lekarze proszą jedynie o zbadanie poziomu TSH i FT4 (tyroksyny w stanie wolnym… pmol/l Przy nieleczonym hashimoto wynik TSH powinien być podwyższony, a FT4 … więcej →

  • Jak zbadać swoją tarczycę?

    15 listopada 2011 08:57 →

    … jest tak zwane sprawdzanie poziomu TSH. Jeśli jest on za niski to najprawdopodobniej diagnoza… kolejne kroki. Analogiczne, jeśli poziom TSH jest za wysoki oznacza to, że mamy do czynienia… więcej →

  • Szyszynka – tajemniczy gruczoł

    6 lutego 2014 14:14 →

    … może działać między innymi na prolaktynę, TSH, LH. Pierwszy z wymienionych pobudza wzrost gruczołów… laktację. Hormon tyreotropowy (określony skrótem TSH) ma wpływ na działanie tarczycy. Tym samym… więcej →

  • Ludzkie hormony

    17 kwietnia 2008 14:21 →

    … w przygotowaniu organizmu na stres – hormon tyreotropowy TSH – zwiększa przepływ krwi przez tarczycę… więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    … Cushinga, akromegalia, niedoczynność tarczycy i wzrost TSH! etc), choroby wątroby (marskość wątroby… więcej →

  • Problemy z tarczycą

    15 września 2008 08:29 →

    … można wykonać oznaczenie neurohormonu przysadki – TSH, a endokrynolog może zlecić oznaczenie tyroksyny… więcej →

  • Co to jest nowotwór

    3 kwietnia 2009 13:30 →

    … biologia komórkowa, genetyka, biologia molekularna i immunologia. Nowotwór złośliwy Nowotwór złośliwy to rozrost… więcej →

  • Badania kontrolne - wstęp

    2 czerwca 2011 11:54 →

    … w kale i oznaczajmy stężenie hormonów tarczycy (TSH, T3 i T4). Poprośmy lekarza rodzinnego o badanie USG… więcej →

  • Niewielki gruczoł, wielka rola

    9 stycznia 2012 09:27 →

    …: prolaktynę (ważną dla karmiących matek), TSH (pobudza tarczycę do prawidłowego funkcjonowania), FSH… więcej →

  • Zaburzenia miesiączki.

    22 marca 2013 14:40 →

    … krwi – poziomu hormonów tarczycy, a w tym TSH, T3, T4, a także prolaktyny, czyli tak zwanych… więcej →

  • Podwyższone TSH

    22 listopada 5680 13:41 →

    … obejrzał mnie, moje ostatnie wyniki TSH i stwierdził, że to najwyraźniej wina złej diety… podkusiło, aby zrobić także badanie TSH, po odebraniu wyników myślałam, że własnym …oczom nie wierzę, gdyż poziom TSH w krwi wynosi 9,7 ! a cholesterol całkowity (co … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 24 - Wysoki poziom TSH

    22 listopada 2014 22:16 →

    … bylo w normie. Niestety od stycznia 2013 TSH wzroslo az do 9,00 (norma do 4,00) FT3 i … najlepiej (bol glowy) zrobilam badania TSH spadlo do 6, zmniejszylam dawke wracajac …125 i po kolejnych miesiacach znow badania i TSH znowu 9… ( FT4 i FT3 w normie)…. więcej →

  • niskie TSH,przesunięcia w morfologii

    22 listopada 2014 22:16 →

    … zwrócił uwagę to niskie-na granicy normy TSH :0.31. FT3 i FT4 w normie. Zalecił … w lewym płacie. Czy to obnizone TSH może miec wpływ na gorsze samopoczucie…to powazna sprawa? I co może oznaczac spadające TSH przy prawidłowych hormonach tarczycy? Czy… więcej →

  • TSH w ciąży

    22 listopada 2014 22:16 →

    … ostatnią miesiączką 7.07.2011 TSH 0,578 uIU/ml norma 0,4 do 4,0 7.09.2011 TSH 0,036 uIU/ml norma… że mam wysoką prolaktynę – wtedy TSH 1,66 uIU/ml, fT4 1,38 ng/dl. TSH, FT3 i FT4 są praktycznie w normie… więcej →

  • wynik TSH

    22 listopada 8488 13:21 →

    … sobie kilka dni temu badanie TSH, ft3 i ft4, wynik jest ….0,93-1,7) a drugiego dnia w drugim laboratorium TSH 3 generacji 3,52~ (ref. 0,4-4,2) ft3 3,98~ (ref… literą L, pozostałe w normie. Zrobiłam to badanie tsh ponieważ ostatnio przytyłam kilka kg nie… więcej →

  • podwyższone TSH

    22 listopada 3258 13:17 →

    … takie pytanie a mianowicie zrobiłam sobie tsh i wyszło mi że tyreotropina wynosi 89.495 a norma… wyniki cholesterol mam w normie ale tsh znowu jest wysokie i wyszło mi e … sie teraz zgłośic proszę o pomoc TSH masz znacznie podwyższone, wskazuje to na … więcej →

  • TSH 0,005

    22 listopada 2014 22:16 →

    …forum, ponieważ dzisiaj otrzymałam wyniki TSH, które są dla mnie bardzo…guzowatowemu. Rozpoznanie kliniczne: gruczolak. Badanie TSH 2,43. Pani doktor przepisała mi Euthyrox N…miesiącu przerwy zrobiłam ponownie badanie na TSH i wynik mnie przeraził poniżej 0,… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Problem z TSH

    22 listopada 2014 22:16 →

    …:[/b] Witam,2 tygodnie temu miałam badane TSH i wyszło mi 8,55- od razu zmieniłam dietę… ktory przepisał mi letrox 50 i ponowne badanie TSH ktore zrobiłam tego samego dnia…. Czy to mozliwe ze w tak krotkim czasie TSH tak nagle spadło i jakie są przyczyny… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Problem z wynikami na TSH

    22 listopada 2014 22:16 →

    … badań?[/b] Za pierwszym razem (18.02.2013r) TSH(ICD-9:L69) wynosiło 4,860…reszta… normnie . Nastepne było robione (21.02.2013r.) i TSH(ICD-9:L69) wynosiło 1,960 i kolejne… badanie było robione (26.02.2013r.) TSH(ICD-9:L69) wynosiło 2,840… [b]… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 27 - Interpretacja wyniku tsh

    22 listopada 2014 22:16 →

    … powinnam się zgłosić do endokrynologa przy tsh 3,21 i ft4 16,01pmol/l? Kilka lat temu… kontrolne tsh wynosiło 1,54 [b]Od jak dawna się … wykonałam morfologię, badanie moczu, Fe, crp, tsh, ft4, lipidogram [b]Jakie były wyniki… więcej →

Strona:
z
69