Wyniki wyszukiwania dla zapytania „IMMUNOCHEMIA wyniki

  • Polacy nie chcą tracić czasu… – wyniki światowego badania na temat przeziębienia i grypy

    28 października 2013 10:16 →

    Nie mamy czasu na chorowanie, jak również nie chcemy z tego powodu porzucać ulubionych aktywności. Aż 91% Polaków przychodzi do pracy pomimo objawów przeziębienia lub grypy, podobnie Hiszpanie (94,6%), Rosjanie (91,2%) czy Francuzi (88,7%) – wynika ze … więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    … to koniecznie zapoznaj się z poniższym artykułem by poprawić swoje wyniki, zwiększyć ilość spermy i by zamienić obecne słabe nasienie w … już taki prowadzisz) i koniecznie powtórz badania. Następnym razem wyniki mogą być dużo lepsze. Jeśli kolejne wynikiwięcej →

  • Badania prenatalne

    9 lipca 2008 09:23 →

    …lekarzom podjęcie niezbędnej terapii natychmiast po urodzeniu. Jeśli wyniki badań prenatalnych wskazują, że na świat przyjdzie nieuleczalnie …poziomy białka PAPP-A i wolnej jednostki beta hCG. Wyniki analizuje specjalny program komputerowy. Jakie wady… więcej →

  • Potas i wapń

    25 listopada 2008 08:45 →

    … się również w mięsie, drobiu, mleku i jogurcie. Czy wiesz, że… Wyniki badań wykazują, że potas korzystnie wpływa na ciśnienie… 25% ryzyko pojawienia się nadciśnienia tętniczego. Jeszcze lepsze wyniki uzyskano podając dodatkowo potas pacjentom chorym … więcej →

  • Rola witaminy D

    21 maja 2009 10:28 →

    … słońca” może sprawić, że na starość będziesz bardziej bystry, to wyniki ostatnich badań, które udowadniają, że witamina D pomaga … na sprawność umysłową Lee wraz z grupą naukowców porównali wyniki testów poznawczych 3000 europejczyków w wieku pomiędzy 49 a… więcej →

  • Zdrowa żywność?

    30 lipca 2009 05:00 →

    …, którzy na takie produkty wydają o wiele więcej pieniędzy. Wyniki badania szybko znalazły swoich krytyków, którzy twierdzą … w London School of Hygiene and Tropical Medicine. Wyniki pokazują, że jedzenie tradycyjne i wyprodukowane na większą skalę zawiera … więcej →

  • Obiecujący lek na POChP

    3 listopada 2009 15:44 →

    … leczenie (salmeterol + roflumilast vs. sam salmeterol, p=0,0015). „.Wyniki tych badań, w których ja i mój zespół … nam nowy lek o działaniu przeciwzapalnym, który poprawi wyniki dotychczasowego leczenia. Okazało się, że stosowanie jednej tabletki … więcej →

  • Homeopatia część 1

    30 maja 2011 07:59 →

    …lat prowadził on rozmaite i żmudne doświadczenia. Opracowywał szczegółowo wyniki obserwacji i na tej podstawie sporządzał receptury leków … substancję czynną do objawów chorobowych pacjenta. Spektakularne wyniki otrzymał między innymi w leczeniu groźnej … więcej →

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    … stężenia tego enzymu wzrasta, co jest sygnałem dla oceniającego wyniki badań krwi lekarza, że wystąpiły zaburzenia funkcji organów wewnętrznych. Niejednokrotnie brane są równolegle wyniki innych parametrów krwi, które pozwalają sprecyzować … więcej →

  • Nowy lek na młodzieńcze idiopatyczne zapalenie stawów

    4 sierpnia 2011 09:57 →

    …, u pacjentów (w wieku 2–17 lat) z czynną uogólnioną postacią młodzieńczego idiopatycznego zapalenia stawów. Wyniki wskazują, że u 85% (64/75) dzieci z uogólnioną postacią MIZS przyjmujących lek RoACTEMRA w ciągu 12 tygodni leczenia nie wystąpiła gorączka…. więcej →

  • [Hematolog] - K, 26 - Taromentin - wpływ na wyniki krwi i moczu

    22 września 5139 14:04 →

    … ostatniej dawki leku Taromentin, żeby przestał on już wpływać na wyniki badań krwi i moczu? Czy 10 dni powinno wystarczyć? [b]Od … chorobą) badania morfologii i moczu w normie [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] w normie, ostatnio rok temu [b]Jakie … więcej →

  • [Hematolog] - K, 41 - Wyniki badań morfologicznych

    23 września 2014 00:17 →

    wyniki wykonanych badań?[/b] Wyniki w przesłanym pliku. Dwa lata temu wyniki badań były prawidłowe, rok temu WBC- 4,03 – w … Czy ten spadek może być spowodowany znaczną liczbą antybiotyków, które przyjmowałam? Czy generalnie wyniki powinny mnie niepokoić? więcej →

  • [Hematolog] - K, 39 - Złe wyniki krwi - brak poprawy

    23 września 2014 00:17 →

    … mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Słabe wyniki krwi w szczególności poziom WBC który ma tendencje zniżkową. … ogólne moczu oraz osad moczu – dnia 24/07/13. Immunochemia – dnia 26/07/13. Morfologia – dnia 15-10-13. Tomografia … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 7 - wyniki

    23 września 2014 00:17 →

    …:[/b] 4tyg [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] wyniki krwi 3 razy wyniki kału i moczu [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] ostatnie CRP 58,85 OB 77mm/h HCT 32,8% RDW-SD 34,5fL NEUT 71,7% LYMPH 17,2% MONO 9,5% EO 1,3% MOCZ pH 9 … więcej →

  • [Hematolog] - K, 36 - wyniki krwi

    23 września 2014 00:17 →

    … tej pory były wykonywane?[/b] badania krwi pol roku temu i obecnie. Wyniki z obecnych badan [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] obecne wyniki RBC 3,79 ( 4-5) L HGB 11,6 (12-16) L HCT 34,2 (37-47) L MON 1,2(0,1-0,8) H MON… więcej →

  • [Ginekolog] - K, 50 - Wyniki

    23 września 2014 00:17 →

    …badanie krwi /Morfologia pełna krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Biochemia : Sód =139,1[mmol...=195[10^3/ul];RDW-SD=44,9[fl]; RDW-CV=14,2[%];PDW=9,7[fl];MPV=9,3[fl];P-LCR=19,4[%] Immunochemia TSH 3 gen.=0,815 [Ulu/ml]; Wskaźnik protrombinowy… więcej →

  • [Neurolog] - K, 22 - Wyniki tomografii komputerowej kręgosłupa

    23 września 2014 00:17 →

    … tomograf kręgosłupa l-s bez kontrastu [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] PROSZĘ O INTERPRETACJE WYNIKÓW BO SĄ … TO ZNACZY I CZY GROŻĄ MI JAKIEŚ KONSEKWENCJE W PRZYSZŁOŚCI? Oto wyniki: W badaniu KT na poziomie L5-S1 widoczne jest tylne centralne … więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 59 - wyniki

    23 września 2014 00:17 →

    … brzucha nasila się podczas leżenie na boku lewym i jak podnoszę rece do góry lub dźwigam coś [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] badanie krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] wyniki z 6.12.2013-nieprawidłowe BASO 0,01 TSH-0,071 więcej →

  • [Hematolog] - K, 20 - Wyniki morfologii

    23 września 2014 00:17 →

    … dziś i okazało sie ze mam podwyższone LYMPH a obnizone NEUT. O to wyniki prosze o interpretacje. z gory dziekuje :) [b]Jakie badania do … morfologia krwi oraz wymaz z krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] Krwinki białe – WBC 5,93 NEUT … więcej →

  • [Hematolog] - K, 28 - wyniki badania krwi leukopemia

    23 września 2014 00:17 →

    … kolejnego hematologa ale wizyte mam dopiero 25 lutego. Czy moje wyniki powinny sklonic mnie do walki o biopsje szpiku? [b]Czy…tej pory były wykonywane?[/b] badania krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] załaczam pdf ostatnich wynikow [b]Jakie… więcej →

Strona:
z
434