Wyniki wyszukiwania dla zapytania „CRP ilościowo wynik 6

  • Czym jest dieta redukcyjna?

    5 sierpnia 2014 14:02 →

    …to na samym początku musimy pomnożyć swoją wagę razy 24. Wynik będzie podstawowym zapotrzebowaniem kalorycznym. Następnie mnożymy go … sprawa wygląda dużo prościej. Wagę mnożymy razy 24. Uzyskany wynik mnożymy jeszcze przez współczynnik aktywności. W jaki … więcej →

  • Słabe nasienie

    12 czerwca 2008 12:12 →

    …, androvit oraz salfazin. Ilość plemników (milionów / mililitr): 10,00 Ruchliwość plemników w %: 10,00 Wynik (A): 0,00 Wynik (B): 5,00 Wynik (C): 5,00 Wynik (D): 90,00 Ilość plemników prawidłowych: 20,00 Ilość plemników patologicznych: 80,00… więcej →

  • Nowotwory część I

    16 maja 2011 11:16 →

    … szybkość opadania białych ciałek krwi czyli tzw. OB – niepoprawny wynik może być sygnałem pojawienia się stanu zapalnego albo … a na WZW C nie opracowano jeszcze szczepionki. Pozytywny wynik WZW C obliguje do wykonania kolejnych specjalistycznych badań po … więcej →

  • Rak szyjki macicy - podstępny morderca

    11 marca 2011 09:38 →

    … komórkowej, PAPA IV, V – obecne komórki nowotworowe, PAPA I i II – oznaczają wynik prawidłowy, PAPA III, IV, V – oznaczają wynik nieprawidłowy i konieczność dalszej diagnostyki. Biopsja – oznacza pobranie materiału tkankowego z kanału … więcej →

  • Podstawowe metody antykoncepcji

    22 marca 2011 07:54 →

    … lub odbytnica), - ponadto zaraz po zmierzeniu temperatury, zapisujemy wynik w odpowiednim miejscu - pomiary prowadzimy najlepiej przez … ta jest nieskuteczna w wyniku nieregularnej pracy jajników. Na wynik temperatury niestety mogą mieć jeszcze poza … więcej →

  • Jak działa test ciążowy?

    10 maja 2011 08:14 →

    …około 2% przypadków użyta do testu substancja aktywna nie działa i wynik będzie błędny. Test należy wykonać tuż po dniach,… nie wystąpiła miesiączka lub po dwu tygodniach od spodziewanego zapłodnienia. Wynik może być błędny, jeśli wykonasz test zbyt … więcej →

  • Badanie serca na kilka sposobów

    1 września 2011 09:54 →

    … elektrod umieszczonych na rękach, nogach i klatce piersiowej. Wynik badania otrzymywany jest w formie zapisu czynności … mięśnia sercowego. W następnej kolejności wykonuje się prześwietlenie, a wynik odczytuje na ekranie komputera. Scyntygrafię najpierw … więcej →

  • Czy można zaplanować płeć dziecka?

    16 września 2011 12:01 →

    …że test robimy w zaciszu własnego domu w bardzo prosty sposób. Wynik możemy poznać już w 10 tygodniu ciąży, czyli na 2 i… w chwili zapłodnienia. Potem możemy już tylko zgadywać i czekać na wynik USG. – Sposób odżywania rzeczywiście może wpływać na płeć, ale… więcej →

  • Objawy andropauzy

    23 sierpnia 2012 07:17 →

    … przykrą dolegliwością związaną z andropauzą są problemy z oddawaniem moczu. To wynik przerostu prostaty. Osteoporoza to też w zasadzie objaw …. Inna sprawa, że akurat ten objaw to bardzo często wynik nie dbania o tę część organizmu. Złą informacją, … więcej →

  • Zdrowe piersi

    12 maja 2008 08:44 →

    …powiększenia piersi spóźnia sie miesiączka, zrób test ciążowy. Gdy wynik jest pozytywny należy udać się do ginekologa. WKLĘSŁE BRODAWKI…, także tej na biuście. Mało elastyczne piersi to również wynik noszenia niedopasowanych, zbyt luźnych staników. Dużą … więcej →

  • D-dimery (ilościowo)

    21 października 2014 18:43 →

    … dolnej, wykonałam badanie ilości D-Dimerów we krwi. Mój wynik to: D-Dimery (ilościowo) 0.44 ugFEU/ml Z.Ref.: < 0.5 Chciałam się dowiedzieć, czy jest to wysoki wynik i czy wyklucza bądź daje podejrzenie zakrzepicy, proszę o … więcej →

  • [Nefrolog] - K, 32 - zły wynik moczu - proszę o interpretację badań

    21 października 2014 18:43 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Nefrolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 32 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] tak [b]Do tej … więcej →

  • [Ortopeda] - K, 29 - Wynik MRI kolana - Interpretacja wyniku

    21 października 2014 18:43 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Ortopeda [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 29 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • Wysypka, gorączka, bóle i CRP

    21 października 2014 18:43 →

    … TSH 1,29 odczyn Waaler Rose ujemny Przeciwciała ANA wynik ujemny Toxocara canis IgG 1,56(dodatni) Toxoplama … bz Biochemia Kreatynina 0,61mg/dl N 0,70-1,30 Pozostałe w normie CRP 23,7 Co mi moze być czy lekarze postawili własciwą diagnozę. … więcej →

  • CRP badanie "w toku"

    21 października 2014 18:43 →

    Sylvana: Dobry wieczór,mam wielką prośbe czy mógłby mi Pan wyjaśnic wynik babania Białko CRP-ilościowo, w miejscu wynik pisze „w … wydaje się wyniku zanim nie skończy się analizy, czy to jest wynik z bazy danych szpitala? czy może faktycznie dostałaś taki … więcej →

  • Mała ilość płytek- proszę o interpretację wyników badań

    21 października 2014 18:43 →

    …Żelazo 29,00 ug/dl 29,00 norma 25-156 Glukoza 75,00 mg/dl norma 70-99,00 ALT 21 U/l norma 0-55 AST 43 U/l norma 5-34 Sód 140 mmol/l norma 136-145 Potas 4,27 mmol/l norma 3,50-5,10 CRP 0,00 mg/l norma 0,00-5,00 IgE całkowite 35,10 IU/ML* NORMA 60,00 więcej →

  • Wynik badania USG narządu rodnego

    21 października 2014 18:43 →

    ….Nieregularne miesiączki występują u mnie od zawsze.chciałabym dowiedzieć się czy wynik badania może świadzyć o zespole policystycznych jajników?… będę miała problemy z zajściem w ciąże. oto mój wynik USG trzon macicy w tyłozgięciu o wymiarach 39x28x38mm, … więcej →

  • Wysokie CRP

    21 października 1530 13:38 →

    Witam.Mój tato ma 65lat.Zrobił badanie na CRP ilościowo i wyszło wysokie 24,25.Zrobił teraz dodatkowo aspat,alat,bilirubine,…(142).Ma refluks dwunastniczo-żołądkowy i nie ma woreczka żółciowego.Martwi się wysokim CRP.Gdzie szukać przyczyny?proszę o porade. więcej →

  • wysokie crp u nastolatka

    21 października 7670 13:32 →

    … 3 miesięcy zemdlał 2 razy.Wyniki badań są następujące: Crp 40,7 mg/dl na drugi dzień 20,5, trzeciego dnia 7,2 – wszystkie wyniki bez …44,6 PLT 174 Jaka przyczyna takich wysokich wartości CRP, czy można na tej podstawie stwierdzić co dolega? Zaznaczam,… więcej →

  • Zaniżona ilość neutrocytów

    21 października 2014 18:43 →

    Mam 15 lat, odebrałam dzisiaj swoje wyniki morfologiczne i tam wyszło zaniżone o 6,5% wynik z NEU% 40,5% ( 2,160 X 10^9/l ) a norma wynosi 47-70% ( 2,5-6,5 ) czy to źle? więcej →

Strona:
z
46