Wyniki wyszukiwania dla zapytania „CHOLESTEROL HDL 722

  • Cholesterol HDL

    19 marca 2008 10:54 →

    Cholesterol HDL – nazywany jest „dobrym cholesterolem” ponieważ przenosi on cholesterol LDL do wątroby, gdzie zostaje poddany metabolizmowi i całkowitemu usunięciu z organizmu. Na stężenie frakcji HDL cholesterolu maja wpływ hormony, płeć, wiek, … więcej →

  • Cholesterol dobry i zły

    27 maja 2008 09:18 →

    … zawierających rdzeń cyklopentanoperhydrofenantrenowy. W organizmie człowieka cholesterol występuje w tkankach i w osoczu krwi w postaci … (po wcześniejszym przejęciu go przez HDL) przy udziale acylotransferazy lecytyna:cholesterol (LCAT) i przemieszcza się… więcej →

  • Kiedy cholesterol nam pomaga?

    28 lutego 2014 08:19 →

    … z wymienionych określany jest jako „zły”. HDL to „dobry” cholesterol. To pewne uproszczenie, bo tak naprawdę istotne są …W tym wypadku lipoproteiny, oczyszczają naczynia krwionośne, transportując cholesterol do wątroby. Jeśli proporcje między innymi LDL, … więcej →

  • Za niski cholesterol? Nie jest dobrze!

    25 listopada 2013 07:35 →

    … składowych cholesterolu najważniejsze z naszego punktu widzenia są LDL i HDL. Czym są te skróty? Pierwszy z nich potocznie określany jest złym…, tego pierwszego powinniśmy unikać, a o HDL dbać. Zbyt wysoki cholesterol to przede wszystkim większe ryzyko … więcej →

  • Jak obniżyć cholesterol

    12 lutego 2009 10:44 →

    … na to, jak obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Chociaż cholesterol jest z reguły oznaką starzenia się, coraz częściej … poziom złego cholesterolu (LDL) a podnieść poziom dobrego (HDL). 2. Ćwiczenia fizyczne Zwiększony wysiłek fizyczny ma … więcej →

  • Produkty, które obniżają cholesterol

    13 maja 2014 13:57 →

    …z najczęściej występujących przyczyn chorób serca. Ten  tzw. zły cholesterol to, jak wskazują badania, problem już nawet 60% mieszkańców … założeniem obniżenia tłuszczu w diecie w sytuacji, gdy mamy podwyższony cholesterol, ale tak nie jest. Ważna jest nie … więcej →

  • Co jeść, kiedy mamy podwyższony cholesterol?

    11 lipca 2014 13:15 →

    … w naszym jadłospisie powinna ulec zmniejszeniu. Dieta na podwyższony cholesterol powinna być bogata w błonnik. Najlepiej „pobierać … musimy z nich zrezygnować, jeśli mamy podwyższony cholesterol. Lepiej zamienić je na owoce. Diecie na obniżenie poziomu … więcej →

  • Lipitor na cholesterol

    2 marca 2011 07:55 →

    … działanie polega na obniżaniu poziomu złego cholesterolu i triglicerygów we krwi, oraz podwyższaniu poziomu cholesterolu dobrego – HDL. Lipitor stosowany jest również, jako lek obniżający ryzyko wystąpienia udaru, zawału serca, schorzeń mięśnia sercowego … więcej →

  • Cholesterol a tłuszcze

    29 października 2008 08:45 →

    … tłuszczowych oraz podaje ich ilość w poszczególnych produktach. Cholesterol całkiem niesłusznie jest zmora wieli osób, … tłuszczu spowoduje degeneracje ich naczyń krwionośnych. Tymczasem cholesterol jest nam potrzebny. Bardzo ważne jest w … więcej →

  • Cholesterol

    19 marca 2008 10:52 →

    Cholesterol – to związek chemiczny, który bierze udział w powstawaniu hormonów, kwasów żółciowych, witaminy D, jest składnikiem błon …jego nadmiar powoduje zwężenie tętnic wieńcowych. Zbyt wysoki cholesterol mają zazwyczaj osoby otyłe. Ilość cholesterolu w … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 22 - Podwyższony Cholesterol

    1 listopada 2014 01:20 →

    …Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] badanie było przeprowadzone 14.10.2014 Cholesterol 220 mg/dl norma poniżej 200, Cholesterol LDL … 100. ATAT, AspAt, Amylaza w surowicy, Bilirubina całkowita, Cholesterol HDl, Triglicerydy, TSH mieszczą się w normie. więcej →

  • niski cholesterol

    1 listopada 2014 01:20 →

    …Oto wyniki: -cholesterol całkowity 3,14 mmol/l (zakres 3,9-5,2) -cholesterol HDL 0,85 mmol/l (zakres 1,04-1,55) -cholesterol LDL 2,02 mmol/l … Czy powinien wykonać jeszcze jakieś badania? Jaka może być przyczyna obniżenia cholesterolu całkowitego i HDL? więcej →

  • Podwyższony cholesterol

    1 listopada 5328 13:02 →

    … Ku mojemu zdziwieniu w krwi całkowity cholesterol był na poziomie 217, LDL 148, HDL 42. Minimalnie przekroczone wartości, ale … flora pro activ ;d odebrałem wyniki i żeby było śmieszniej to cholesterol całkowity przez te 3 dni spadł o 3 (214) LDL wzrosło… więcej →

  • Cholesterol

    1 listopada 0519 13:59 →

    Odebrałam wyniki cholesterolu bardzo prosze o interpretacje cholesterol całkowity 316,00 cholesterol HDL bezposredni 59,0 cholesterol LDL bezpośredni 196,00 trójglicerydy więcej →

  • Cholesterol

    1 listopada 0804 13:59 →

    Bardzo proszę o interpretację wyników cholesterolu Cholesterol całkowity 316,00 Cholesterol HDL bezpośredni 59,0 Cholesterol LDL bezpośredni 196,00 Trójglicerydy 173,00 Mam 53 lat i ważę 69 kg przy wzroście 1,60 więcej →

  • [Internista] - M, 59 - glukoza cholesterol

    1 listopada 2014 01:20 →

    …Glukoza  101,8 mg/dl 70,0 — 99,0 c3 -12:52 Cholesterol całkowity  245 mg/dl < 190 c3-12:52 Cholesterol HDL 51,4 mg/dl >40,0 c3-12:52 Cholesterol LDL 140,32 mg/dl Triglicerydy (jedn. tradyc.)  266 mg/dl [b]Jakie leki i… więcej →

  • wyniki cholesterol

    1 listopada 2014 01:20 →

    Witam moj 40 letni mąż robił wyniki krwi na cholesterol sa podwyższone cholestrol całkowity ,jed.SL 5,75 mmol/l chol.cał.jed.tradyc. 222,3 mg/dl choles.HDL jed.sl 1,66 mmol/l choles.HDL jedn.trad. 64.18 mg/dl … więcej →

  • [Kardiolog] - M, 36 - Cholesterol i Trójglicerydy

    1 listopada 2014 01:20 →

    …fl PDW – 14,0 fl MPV – 10,4 fl P-LCR – 28,4% Cholesterol – 252 mg/dl (pożądana wartość 140-200 mg/dl) cholesterolHDL 44 mg/dl Trójglicerydy (surowica lipemiczna) – 419 md/dl AspAT – 19 u/l ALAT – 29 u/l Bilirubina całkowita – 0,81 mg/dl… więcej →

  • cholesterol!!!!

    1 listopada 2014 01:20 →

    robilam cala rodzinka badania profilaktyczne ,zaniepokoił mnie pozniom cholesterolu meza , ma 37 lat , wynik pokazal 287 mg/dl-cholesterol calkowity, HDL-35,8,LDL-232,2,trójglicerydy-95, nadmienięiz maz nie choruje na powazniejsza chorobę proszęo pilna … więcej →

  • cholesterol

    1 listopada 2014 01:20 →

    mam 35 lat robiłam wyniki na cholesterol czy są dobre prosze o porade cholest.całkowity 4,82 CHOLEST.CAŁKOW.186,34 CHOLEST.HDL,1,26 cholest.hdl48,71 CHOLEST.LDL,3,12 CHOLETR.LDL120,62 TRIGLICERYDY 0,94 TRIGLICERYDY 82,25 więcej →

Strona:
z
37