Wyniki wyszukiwania dla zapytania „Badanie krwi cito

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … patologicznych na przykład: odwodnieniu, niedokrwistościach, utracie krwi, w chorobach serca, nerek, wątroby. Przyczyną …: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. odczyn Biernackiego. We krwi pozbawionej … więcej →

  • Badanie serca na kilka sposobów

    1 września 2011 09:54 →

    … sercu dzieje się coś podejrzanego? Elektrokardiogram (EKG) – to podstawowe badanie serca, które polega na zarejestrowaniu czynności elektrycznej … pomocą EKG, czynności serca oraz ciśnienia krwi w czasie ruchu (badanie trwa około 30 minut). … więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … odpowiednio zareagować i zażegnywać rodzący się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę przy … jest ich za mało to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez uraz. … więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … stanowi jego uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku … – informuje nas o stałym procentowym składzie poszczególnych krwinek, badanie wykonuje się w celu określenia rodzaju zakażenie – … więcej →

  • Badanie dna oka, czyli oftalmoskopia

    25 sierpnia 2008 22:55 →

    … ze wzrokiem, jak cukrzycę i nadciśnienie tętnicze. Czym jest badanie dna oka, czyli oftalmoskopia Oftalmoskopię można porównać …, EKG, pomiar stężenia cholesterolu lub cukru we krwi. Oftalmoskopię powinno się wykonywać profilaktycznie raz na … więcej →

  • Nie bój się pobierania krwi

    22 stycznia 2014 14:04 →

    … Prędzej, czy później będziemy się musieli z nim zmierzyć. Do badania krwi należy się w odpowiedni sposób przygotować. Po pierwsze, jeśli wiemy, …, taka potrzeba nie jest zależna od celu w jakim badanie krwi się wykonuje. Schemat tego testu jest dość … więcej →

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    …) stwierdzić – przynajmniej w przybliżeniu – co nam dolega. Samo badanie polega przede wszystkim na ilościowej i jakościowej analizie …. Jednak to jest tak zwane badanie biochemiczne. Wróćmy jednak do morfologii krwi. Jak wspomniałem sprawdza … więcej →

  • Morfologia krwi

    19 maja 2008 13:56 →

    Morfologia krwi – to najczęściej wykonywane badanie krwi. Wyróżnia się mała i dużą morfologię krwi. W duże morfologi krwi … skład poszczególnych grup krwinek białych, oceniając rozmaz krwi obwodowej.M.Lohmann „Odczytujemy i interpretujemy wyniki badań … więcej →

  • Badanie żył

    24 maja 2008 20:14 →

    … towarzyszy efekt dźwiękowy – przetworzony komputerowo szum przepływającej krwi. Lekarz widzi, gdzie krew płynie wolniej, a … – żył powierzchownych i głębokich. Aby trafić do flebologa (na badanie żył) w ramach ubezpieczenia zdrowotnego, potrzebne jest … więcej →

  • Telewizja a ciśnienie krwi

    4 sierpnia 2009 02:56 →

    … do cukrzycy i nadciśnienia, jednak jest to pierwsze badanie wiążące siedzący tryb życia bezpośrednio z ciśnieniem krwi. Do celów badania Eisenmann wraz z współpracownikami obserwował aktywność fizyczną 111 dzieci w… więcej →

  • Badanie żywej kropli krwi

    23 lipca 2014 11:51 →

    Witam. Wybieram się na badanie żywej kropli krwi, dowiedziałam się, że z tego badania można wykryć wiele chorób. Chciałabym jednak prosić o jeszcze jakąś opinię na ten temat. więcej →

  • [Chirurg szczękowy] - K, 30 - mieszkam w angli i tu sie lecze od dwoch miesiecy mam spuchniety polik na kosci zuchwy mialam zrobione zdjecie zeba nic nie wyszlo potem cales szczeki tez nic potem usg tego polika i szyji badanie krwi lekarz mowi ze wszczyst

    23 lipca 2014 11:51 →

    … na kosci zuchy .I dziwna narosl na migdalku z lewej strony [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] pobranie krwi na swinke zapalenie wezlow chlonnych I usg zdjecie zeba I szczeki [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] w normie [b]Jakie … więcej →

  • Badanie krwi

    23 lipca 2014 11:51 →

    … dziecko 5 dni temu skończyło brać syrop Neosine i dzisiaj pojechałam z nim robić badanie krwi i moczu . Proszę powiedzieć czy przez ten syrop nie zmienią się wyniki badań ? ponieważ lekarz rodzinny kazał dopiero … więcej →

  • Badanie krwi - podwyzszone MCV i MXD

    23 lipca 2014 11:51 →

    … b, hashimoto(autoimmulogiczne zapalenie tarczycy) i przewlekle zapalenie zatok, jestem alergiczka. Martwie sie bo sporo przytylam i lekarz mi zlecil badania krwi. TSH mam w normie (1.23 a norma 0.25-5.0) jak i Choresteol (184 norma 140- 210) ALT 27.0 (… więcej →

  • Badanie krwi

    23 lipca 2014 11:51 →

    Robiłam badania krwi i zastanawiam się co oznacza jedno z badań RDW – zmienność objęt. RBC 15,1 % gdzie norma jest 11,5 – 14,5? więcej →

  • [Internista] - M, 34 - Badanie krwi

    23 lipca 2014 11:51 →

    …pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Witam W wyniku badania krwi mam podwyższone następujące wartości proszę o diagnozę co może byc przyczyną i czy powinienem się … więcej →

  • [Hematolog] - M, 14 - badanie krwi syna 14 letniego co oznaczają

    23 lipca 2014 11:51 →

    … po całym dniu [b]Od jak dawna się pojawiają:[/b] dawno [b]Jakie badania do tej pory były wykonywane?[/b] z krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] 12.09.12 CRP 32,34 Hemoglobina 14,7 P-LCR 45,4 Monocyty 20,7 … więcej →

  • [Hematolog] - K, 5 - Badanie krwi

    23 lipca 2014 11:51 →

    … nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Witam, właśnie odebrałam wyniki badań mojej 4,5 letniej córci wg wyników ma podwyższone erytrocyty, poniżej normy MCV i podwyższone płytki krwi o ok. 60 jednostek ponad normę. Proszę o odpowiedź co może to oznaczać? więcej →

  • [Ginekolog] - K, 28 - Badanie krwi a cykl miesiączkowy

    23 lipca 2014 11:51 →

    … mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Proszę o informację, w którym dniu cyklu miesiączkowego powinno się wykonywać badania krwi takie jak: morfologia, APTT, INR i testosteron, aby wyniki badań były jak najbliższe prawdy. więcej →

  • Badanie morfologi krwi

    23 lipca 2014 11:51 →

    Witam. Proszę o sprawdzenie i interpretację wyników badań. Jestem kobietą mam 37 lat. Mam bóle kręgosłupa oraz stawów biodrowych. Badania są w załączniku. więcej →

Strona:
z
105