Wyniki wyszukiwania dla zapytania „BADANIE KRWI OB co wykazuje

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. odczyn Biernackiego. We krwi pozbawionej zdolności…czerwonokrwinkowego, które dzięki barwieniu przyżyciowemu wykazuję w cytoplazmie substancję ziarnisto-siateczkową lub … więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy… dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami …społeczeństwa. Akcja „Chcemy twojej krwi” odbędzie się w piątek, 14 czerwca… więcej →

  • Kiedy warto robić badania krwi?

    10 października 2014 14:11 →

    … nie działa w sposób prawidłowy jest badanie krwi. Kiedy warto je zrobić? Po … tarczycą. W tym wypadku więc, badanie krwi będzie jednym z kilku, które należy… skazie krwotocznej. Koniecznie trzeba przeprowadzić badanie krwi i sprawdzić, czy przypadkiem nie … więcej →

  • Badanie serca na kilka sposobów

    1 września 2011 09:54 →

    … (EKG) – to podstawowe badanie serca, które polega na zarejestrowaniu… krwi w czasie ruchu (badanie trwa około 30 minut). Echokardiografia – to badanie…kilkudziesięciu minut. Scyntygrafia – jest to badanie, które polega na dożylnym wstrzyknięciu … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … – „archaiczna”. Jadłospis dla grupy krwi 0 jest przeznaczony dla osób lubiących…Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają…) i jak zdobywały pożywienie. To ta grupa krwi była pewnego rodzaju podstawą łańcucha… więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    … się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę … to ma to najprawdopodobniej związek z nagłą utratą krwi. Może to być spowodowane chociażby przez… Opisane tutaj pokazują jednak to, że badanie to może dać nam wiele odpowiedzi… więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    …A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie …Na początku istniała tylko ta grupa krwi. Poniekąd było to związane ze …z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca… więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku…. Rozmaz krwi obwodowej – informuje nas o stałym procentowym składzie poszczególnych krwinek, badanie wykonuje… więcej →

  • Grupa krwi A , a nasze zdrowie

    4 marca 2014 12:38 →

    …, odpowiednio A i B. Można mówić o czterech grupach krwi. Zależnie od wspomnianych antygenów mówimy o A, B, AB…literą A. Według danych, ta grupa krwi to około 30% populacji ludzi. …przyswajaniem nowej wiedzy. Osoby z grupą krwi A są też bardziej narażone na … więcej →

  • Dieta przy grupie krwi 0

    29 stycznia 2013 14:24 →

    … wad i zalet. Osoby z grupą krwi 0 mają dużo mocniejszy układ odpornościowy… także roślin strączkowych. W przypadku grupy krwi 0 bardzo często nadwaga wynika właśnie… zbyt mile widziana. Przy grupie krwi 0 najważniejszym pierwiastkiem jest żelazo…. więcej →

  • Wyniki badań moczu,krwi+tomografia komputerowa,badanie radiologiczne=brak odpowiedzi!

    20 lutego 2018 10:19 →

    …badania: Badanie TK odcinka L-S kręgosłupa,przestrzenie L3/4,L4/5 i L5/S1. Badanie nie wykazuje przepuklin… doktór dała mi skierowanie na badanie krwi i moczu, niżej przedstawiam wyniki… norm BIL: neg ERY: neg Badanie krwi: WBC 6.74 (4.00-10.00) NEUT 3.01… więcej →

  • [Hematolog] - M, 14 - badanie krwi syna 14 letniego co oznaczają

    20 lutego 2018 10:19 →

    … badania do tej pory były wykonywane?[/b] z krwi [b]Jakie były wyniki wykonanych badań… więcej →

  • Co się dzieje - jakie badania - układ moczowy.

    20 lutego 9701 13:32 →

    … później wykonywaliśmy je co dwa dni + jedno badanie krwi. W ogólnych badaniach moczu cały czas… szczawianu wapnia: liczne w preparacie Morfologia krwi (wykonana raz – 2 tygodnie przed…ogólnie czuje się dobrze i nie wykazuje żadnych objawów choroby czy bólów… więcej →

  • Co mi jest czy jestem na coś poważnie chory???

    20 lutego 8552 14:02 →

    … rozkojarzony, nieprzytomny.Ostatnie moje badania krwi : Leukocyty 9.3 (3.5-10) Erytrocyty 4.69 … chce atakować czy rak krwi.Te płytki krwi to też czytałem nadpłytkowość … chyba za 2 tygodnie znów zrobie badanie krwi bo to nie jest normalne żeby hemoglobina… więcej →

  • Badanie krwi

    20 lutego 2018 10:19 →

    …: * ASO- 32,7 UI/ml * CRP- 1.0 mg/l Hematologia: * OB- 3 mm/h Morfologia krwi: * WBC- 5,2 10^9/l * LYMPH- 2,6 10^9/l * LYMPH%- 49,8 % * MID- 0,5 10^9/l * MID… więcej →

  • Badania krwi - wysokie OB

    20 lutego 2018 10:19 →

    Witam. Moja siostra jakieś 3-4 tyg temu zaczęła mieć problemy ze swoim zdrowiem. Podziębiła się i zaczęła kaszleć. Za jakiś czas pojawiły się u niej powiększone węzły chłonne na szyji, za uchem i pod żuchwą. Po kilku dniach pojawiły się zmiany na twarzy. … więcej →

  • Badanie krwi - wysoki Latex RF

    20 lutego 2018 10:19 →

    …, zapalenie oskrzeli. Ostatnio zrobiła szczegółowe badanie krwi i ma bardzo wysoki Latex RF. Chcicałabym się… więcej →

  • Morfologia krwi obwodowej i badanie ogólne moczu.

    20 lutego 4668 12:56 →

    … i twardym stolcu). Lekarz skierował mnie na badanie 25 cm odcinka jelita grubego. Wynik nie…,0] MCH 30,5 pg [27,0-34,0] MCHC ↓ 32,4 g/dl [32,6-35,8] Płytki krwi 265 x10^3/mm^3 [140-500] LYM% 40,9 %(3,2) [20,0-45… więcej →

  • morfologia krwi i OB

    20 lutego 2018 10:19 →

    Mamalusi napisała: „Witam, mam do Pana pytanie. Odebrałam wynik morfologii, wszystkie wartości są prawidłowe. Zastanawia mnie ob, które wynosi 9 przy normie laboratoryjnej 20. Opad mierzony jedną godzinę. Czy wartość ta jest zupełnie prawidłowa ? Ostatnią … więcej →

  • Czy jest coś co może szybko "postawić na nogi"?

    20 lutego 2018 10:19 →

    Błagam, Arturo, pomóż bo już nie wiem co mam zrobić :( W środę matura, a ja się rozchorowałam. Od 2 dni jakoś dziwnie się czułam, a dziś rano obudziłam się z gorączką 39,8… którą na dodatek dość ciężko było zbić, a jak się udawało to na krótko. Gripexy i… więcej →

Strona:
z
1865