Wyniki wyszukiwania dla zapytania „APTT norma

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … krwinek czerwonych lub zwiększenie objętości krążącej wody powoduje zmniejszenie czynnika hematokrytowego. NORMA: mężczyźni: 40 – 52% (0,40 – 0,52) kobiety: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. … więcej →

  • Kiedy maluch często choruje

    15 maja 2012 08:29 →

    … wirusy i bakterie, które mogą wywołać choroby. To swoistego rodzaju norma, ale pytanie brzmi kiedy nasze dziecko za często choruje?… odporność, tych chorób będzie więcej i jest to swoistego rodzaju norma. Jeśli jednak samych infekcji jest więcej, a do tego… więcej →

  • Badanie moczu u dzieci

    26 września 2013 13:16 →

    …organizmie dziecka podniósł się poziom cukru. W przypadku leukocytów, normą dla chłopców jest do 3 w polu widzenia, a u dziewczynek do … przypadku z kolei zbyt dużej liczby erytrocytów (norma to 2), oznaczać to może problemy z nerkami, zakażenie pęcherza… więcej →

  • Jak wzmocnić odporność dziecka?

    25 kwietnia 2014 09:30 →

    …a wystąpienie niektórych z nich, nawet kilka razy w roku, to norma. Nie oznacza to jednak, że nie należy robić nic… jego organizm spełzły na niczym. To właśnie wspominana we wstępie norma. Od czego zacząć wzmacnianie odporności? Od zmian w diecie. Powinna … więcej →

  • MPV

    8 kwietnia 2009 13:46 →

    MPV to średnia objętość płytek krwi, czyli objętość trombocyta. Norma objętości wynosi 9-13 fl. Trombocyt odgrywa ważną rolę w procesie krzepnięcia krwi a wahania i odstępstwa od normy mogą świadczyć o chorobie krwi. więcej →

  • RDW

    6 maja 2009 14:37 →

    RDW oznacza „red cell districution width” czyli różnicę wielkości erytrocytów w krwi obwodowej. Najczęściej norma wynosi 11-14,5%, podwyższony wynik RDW oznacza dużą różnorodność krwinek, może to świadczyć o infekcji albo niedokrwistości. www.wikpedia.pl więcej →

  • Homocysteina (HCY) a kwas foliowy

    19 czerwca 2008 08:36 →

    …(VI). SKUTKI UPOŚLEDZONEGO METABOLIZMU HOMOCYSTEINY – CZYLI ETIOPATOLOGIA ORAZ PATOMECHANIZMY HIPERHOMOCYSTEINEMII I HOMOCYSTYNURII. HIPERHOMOCYSTEINEMIA (norma stężenia homocysteiny w osoczu wynosi 16mmol/l i zależy od metody oznaczania) Wyróżniamy… więcej →

  • Piękna sylwetka

    8 lipca 2008 10:41 →

    … w naszym odżywianiu równowaga między tymi składnikami pokarmowymi jest zaburzona. Jemy przede wszystkim za dużo tłuszczu, norma to około 20%, a my często przekraczamy 30%. Z 1g tłuszczy uzyskujemy 9kcal, dla porównania, z 1g węglowodanów, czy białka … więcej →

  • Wypadanie włosów

    3 września 2008 08:37 →

    … się czupryny. Każdy włos po 2-3 latach musi wypaść. Na jego miejsce z cebulki włosowej po pewnym czasie wyrasta nowy. Zgodnie z normą, dziennie człowiek może stracić nawet do 100 włosów. Problem zaczyna się, kiedy ta liczba wzrasta, a nowe włosy się … więcej →

  • Chrom w diecie

    30 września 2008 08:18 →

    … się pozbyć nadwagi. Wyjaśnienie roli chromu w tym procesie wymaga dodatkowych badań. Zapotrzebowanie organizmu na chrom: Nie istnieje norma określająca zalecaną dzienną dawkę chromu, jednak naukowcy uważają, że od 50 do 200 ug dziennie wystarcza, by… więcej →

  • [Internista] - M, 41 - Aptt

    24 października 2014 20:49 →

    …/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Mezczyzna 41 przed zabiegiem mial robione koagulogie; PT- 13,6 INR- 1,14 APTT- 22,9 czy wyniki sa dobre zastanawia mnie wynik APTT , dziekuje więcej →

  • Złe wyniki APTT

    24 października 2014 20:49 →

    Mój synek 5 lat miał ostatnio wypadek- poważnie zakrztusił się (dusił). Odratowałam, nawet nie stracił przytomności, ale następnie wyszły wybroczyny na całej twarzy (drobniutkie czerwone piegi w hurtowych ilościach). Lekarz gdy go obejrzał posłał nas na … więcej →

  • UKM norma

    24 października 4107 13:06 →

    Jestem 2 miesiące po przeszczepie moczowodu, który był konsekwencją jatrogennego przecięcia podczas innej operacji. Podczas wczorajszego USG stwierdzono powiększenie UKM po tej stronie: kielichy do 5mm, miedniczka w wym. AP 14 mm, moczowód przy ujściu z … więcej →

  • Wyniki APTT 52,1s

    24 października 2014 20:49 →

    Witam mam pytanie i szukam też jakieś odpowiedzi . Córka wczoraj wyszła ze szpitala miał zbieg lasero-terapii. okazało się ze ma wysokie ATPP 52,1s po podaniu osocza prawidłowy wynik 40,2s dostaliśmy skierowanie do hematologa po korekcie wskazuje na … więcej →

  • [Internista] - K, 27 - Interpretacja morfologii

    24 października 2014 20:49 →

    … % (norma 11,6-14,5) H PLT – Płytki krwi – 406 tys/ul (norma 140-440) WBC – Leukocyty – 11,5 tys/ul (norma … tys/ul (norma 0,01-1,95) Limfocyty atypowe – 0,10 tys/ul (norma 0-0,3) [b]Jakie było dotychczas leczenie?[/b] na niedoczynność tarczycy tabletki … więcej →

  • [Pediatra] - K, 1 - analiza morfologi krwi

    24 października 2014 20:49 →

    … bardzo niski poziom NEUT%: krwinki białe 6,8tys norma 5,0-17,0 krwinki czerwone 4,38mln …norma 82-94 mch 27,9pg norma 28,32 mchc 35,2g/dl norma 32-36 płytki krwi 331,0tys … 10-15 pdw 12,0fL norma 9-17 mpv 9,7fL norma 9-13 p-lcr 22,6% 13-43 … więcej →

  • [Laryngolog] - M, 26 - Przewlekłe zapalenie górnych dróg oddechowych - już 7 lat

    24 października 2014 20:49 →

    …– 74, AspAT – 47 Sierpień: • Morfologia: LYM% 60,2%; GRA% – 35,6%; reszta norma • AIAT, AspAT, Cholesterol, Cholesterol HDL, … zmalały, ale do dnia dzisiejszego są powiększone. • Morfologia – norma • AIAT, AspAT, Bilirubina całkowita, Cholesterol, … więcej →

  • Potrzebuje pomocy

    24 października 2014 20:49 →

    … czy mógłby mnie ktoś zdiagnozować co to może być??Trójglicerydy 573 norma 190 USG brzucha śledziona powiększona 173mm wątroba lewy … całkowite 6,71 norma 6,00-8,00 P-ciała p/HBs 603,9 IU/I norma Wynik ujemny 100 P-ciała p/HCV UJEMNY Proszę o pomoc … więcej →

  • Mała ilość płytek- proszę o interpretację wyników badań

    24 października 2014 20:49 →

    norma 13,00-43,00 Neutrofile 0,89 tys/ul* norma 1,50-7,00 Limfocyty 4,29 tys/ul* norma 2,50-8,50 Monocyty 1,07 tys/ul*… 1,30 Eozynofile 0,01 tys/ul* norma 0,10 – 1,20 Bazofile 0,00 tys/ul* norma 0,0-0,2 Neutrofile 14,1 %* norma 25,00-60,00 Limfocyty … więcej →

  • [Ginekolog] - K, 18 - Wyniki badań hormonalnych, lek glucophage xr i syndi 35.

    24 października 2014 20:49 →

    … Badania hormonalne /05.02.14r./: Estradiol (E2) godz. 6 – 56,60pg/ml (norma: 18,9 – 246,7) Androstendion (l31) – godz. 6 – 0,85nmol/l… hormonalne 07.02.14r. : 17-OH-progesteron – godz.6 -1,35nm/ml ( norma: 0,2-1,3) Krzywa cukrowa 04.02.14r.: Obciążenie … więcej →

Strona:
z
76