Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ podwyzszona fosfotaza alkaiczna

  • Gorączka - wróg czy sprzymierzeniec?

    29 sierpnia 2011 09:36 →

    … preparat na jej obniżenie. Czy postępujemy właściwie? Czy zawsze podwyższona temperatura ciała jest czymś, co należy zwalczać?… rzeczą, na która chciałabym zwrócić uwagę jest fakt, że podwyższona temperatura ciała wpływa na zwiększa ukrwienie tkanek, … więcej →

  • Bolesne oddawanie moczu

    4 marca 2008 22:57 →

    …ból w okolicy krocza, - pobolewania podczas oddawania kału, - podwyższona temperatura? Nie Przyczyną twoich dolegliwości jest …ból w okolicy krocza, - pobolewania podczas oddawania kału, - podwyższona temperatura? Tak Przyczyną tych dolegliwości jest … więcej →

  • Zatrucia pokarmowe

    30 lipca 2008 08:23 →

    … objawy to wodnista biegunka, bóle brzucha, wymioty, podwyższona temperatura a nawet gorączka, bóle głowy, … pojawiają się już po godzinie. Są to wymioty, biegunka, nieznacznie podwyższona temperatura. Jad Kiełbasiany – występuje w konserwach mięsnych, … więcej →

  • Co to jest gorączka

    14 sierpnia 2008 08:24 →

    … wszyscy jednak objawem choroby jest gorączka, czyli podwyższona temperatura ciała. Od 37stopni C do 38stopni C mówimy o …innych schorzeń wymagających diagnozy i interwencji lekarza. OKŁADY: Podwyższoną temperaturę ciała szybko można obniżyć stosując … więcej →

  • Co oznacza gorączka

    11 maja 2012 07:36 →

    … mogą taki objaw wywołać, ale dzieje się to zdecydowanie rzadziej. Podwyższona temperatura to tylko z jeden z czynników, które mogą świadczyć o … z objawów. Jeśli dotknie nas zatrucie pokarmowe, to podwyższona temperatura ciała nie będzie niczym dziwnym. … więcej →

  • Gdy trawi nas wysoka gorączką...

    25 stycznia 2013 09:11 →

    … chorobom, rozpoczynając od „zwykłych” infekcji. We wstępie pojawiła się informacja, że podwyższona temperatura powinna nas cieszyć. Oznacza to … jej duże wahnięcia. Temperatura może być podwyższona od 1,5 stopnia do nawet 3 stopni. Taka gorączka występuje … więcej →

  • Urobilinogen

    19 maja 2008 10:04 →

    Urobilinogen – jest produktem rozpadu bilirubiny. Podwyższona wartość urobilinogenu we krwi występuje w chorobach wątroby i przy zwiększonym rozpadzie krwinek czerwonych. Jeśli wynik jest negatywny oznacza to, że nie ma urobilinogenu we krwi.M.Lohmann … więcej →

  • Zalety sauny

    16 maja 2008 08:40 →

    … korzystania z sauny: • niewydolność krążenia, choroba wieńcowa, wady serca • nadciśnienie • choroby zakaźne • infekcja, podwyższona temperatura • nowotwory • choroby skóry • ciąża • epilepsja • schorzenia nerek i wrzody żołądka • niewskazana … więcej →

  • Ludowe mądrości

    4 sierpnia 2008 08:32 →

    … posiłkiem lub po pół szklanki 6 razy dziennie. Stosować przy wrzodach żołądka i dwunastnicy, chorobach gastrycznych z podwyższoną kwasowością soku żołądkowego. NA POMOC ŚLEDZIONIE Przy powiększonej śledzionie stosuje się nastój z cykorii, który … więcej →

  • Ból gardła u dziecka

    12 sierpnia 2008 10:08 →

    … na migdałkach nie widać nalotów charakterystycznych dla zakażeń bakteryjnych. Często występują też: katar, suchy kaszel i podwyższona lub wysoka temperatura. U dzieci do anginy wirusowej dołącza czasem zapalenie migdałka gardłowego, co powoduje znaczne … więcej →

  • bole nadbrzusza i temperatura podwyzszona

    30 października 2014 14:43 →

    … do lekarzy i nadal nie wiem co mi dolega. Mam podwyzszona temperature- rano ok. 37,3 wieczorem ok. 38 stopni oraz biegunki i bol … tez Helicobycter pylori sa odpowiedzialne? Czy moga one podwyzszona temperature wywolywac?Czy jakies badania powinnam teraz … więcej →

  • podwyzszona prolaktyna

    30 października 2014 14:43 →

    Niedawno odebralam wyniki badan hormonow plciowych robione w 5 dniu cyklu: TSH 1,960 mlU/l (0,270-4,200) Prolaktyna 60,8 ng/ml (4,79-23,3) Estradiol 18,5 pg/ml (12,5-166) Progesteron 1,34 ng/ml (0,2-1,5) FSH… więcej →

  • Podwyzszona frakcja Alpha 1

    30 października 2014 14:43 →

    PROTEINOGRAM Lekarz ortopeda zlecil mi wykonanie proteinogramu poniewaz na badaniu rezonansem magmetycznym wykryto torbiel oponowa 13×8 mm n poziomie S2.W styczniu 2010r.wyniki były w normie oprocz Alpha1 6.5% norma 2.5-4.7. W kwietniu 2011 wyniki… więcej →

  • podwyzszona temperatura

    30 października 7669 13:28 →

    witam.chcialabym sie dowiedziec jaka moze byc przyczyna utrzymujacej sie u mnie podwyzszonej temperatury tzn.38.4-38.6.od jakiegos miesiaca mam problemy ze snem a takze obficie sie poce podczas snu.dodam ze cierpie od 19 lat na nawracajaca infekcje nerek… więcej →

  • Dziwne objawy

    30 października 2014 14:43 →

    … mnie bolec wszystkie miesnie i kosci, caly czas mialam podwyzszona temperature i czerwone gardlo oraz dziwne uczucie w … mnie bardzo bolec uda i biodra i okolice slinianki podjezykowej, podwyzszona temperatura ( max 37 °). Bole kostne minely ale dalej mam … więcej →

  • Dziwne objawy

    30 października 2014 14:43 →

    … mnie bolec wszystkie miesnie i kosci, caly czas mialam podwyzszona temperature i czerwone gardlo oraz dziwne uczucie w … mnie bardzo bolec uda i biodra i okolice slinianki podjezykowej, podwyzszona temperatura ( max 37 °). Bole kostne minely ale dalej mam … więcej →

  • Bilirubina

    30 października 5720 13:10 →

    Witam! Mam 19 lat i od dłuższego czasu mam podwyzszona bilirubine calkowita (aktualnie 2,71)wszelkie inne wyniki badan mam dobre….sie dobrze, ale troche mnie nie pokoi dlaczego mam podwyzszona bilirubina(co badanie to ona wychodzi wieksza). Jesli ktos mial … więcej →

  • Proszę o pomoc

    30 października 2014 14:43 →

    … spadek witaminy b12, kwasu foliowego, powiekszono sledzione i podwyzszona kreatynine i alat troche ponad norme ktore unormowalo… spadek witaminy b12, kwasu foliowego, powiekszono sledzione i podwyzszona kreatynine i alat troche ponad norme ktore unormowalo… więcej →

  • pytanie

    30 października 2014 14:43 →

    … weneryczna poprzez fetysz stóp?bez kontaktu sexualnego, pocałunków? miałem taki kontakt 4 stycznia br.,po 3 tygodniach pojawiła sie podwyzszona temperatura, jakies 37,2 – 37,5 stopnia, do tego oslabiebie, krostki na jezyku i dwa wrzody na prąciu, jeden po… więcej →

  • Czy to kiła?

    30 października 2014 14:43 →

    …. W tym samym czasie co wrzód pojawily sie krostki i białawy nalot na języku, które mam do dzisiaj. Do tego doszła podwyzszona temperatura, jakis 37,2-37,5, ktora trwala przez 2 tygodnie oraz ogólne oslabienie i wieksza potliwosc ciala. Leczylem sie … więcej →

Strona:
z
6