Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ norma Alat

  • ALAT - co to jest?

    2 czerwca 2011 11:49 →

    …ogromne znaczenie profilaktyczne. Monotransferaza alaninowa ( ALAT, AIAT, ALT, GPT, SGPT )… chemiczny (U/I). W zdrowych komórkach w przypadku ALAT wartości te oscylują między 5 a 40 … w różnych organach. Najwięcej ALAT znajduje się w zdrowych komórkach… więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … wody powoduje zmniejszenie czynnika hematokrytowego. NORMA: mężczyźni: 40 – 52% (0,40 – 0,52) kobiety: 37 – 47% (0,37 – 0,47) OB (opad …objętość krwinki (MCHC = (Hb[g/100ml]/Ht) *100). NORMA: 31 – 38% Zmniejszenie wartości jest charakterystyczne … więcej →

  • Kiedy maluch często choruje

    15 maja 2012 08:29 →

    … mogą wywołać choroby. To swoistego rodzaju norma, ale pytanie brzmi kiedy nasze… będzie więcej i jest to swoistego rodzaju norma. Jeśli jednak samych infekcji jest… więcej →

  • Badanie moczu u dzieci

    26 września 2013 13:16 →

    … się poziom cukru. W przypadku leukocytów, normą dla chłopców jest do 3 w polu widzenia… z kolei zbyt dużej liczby erytrocytów (norma to 2), oznaczać to może problemy z nerkami, zakażenie… więcej →

  • Jak wzmocnić odporność dziecka?

    25 kwietnia 2014 09:30 →

    … z nich, nawet kilka razy w roku, to norma. Nie oznacza to jednak, że nie należy… spełzły na niczym. To właśnie wspominana we wstępie norma. Od czego zacząć wzmacnianie odporności? Od zmian… więcej →

  • MPV

    8 kwietnia 2009 13:46 →

    MPV to średnia objętość płytek krwi, czyli objętość trombocyta. Norma objętości wynosi 9-13 fl. Trombocyt odgrywa ważną rolę w procesie krzepnięcia krwi a wahania i odstępstwa od normy mogą świadczyć o chorobie krwi. więcej →

  • RDW

    6 maja 2009 14:37 →

    … wielkości erytrocytów w krwi obwodowej. Najczęściej norma wynosi 11-14,5%, podwyższony wynik RDW… więcej →

  • Homocysteina (HCY) a kwas foliowy

    19 czerwca 2008 08:36 →

    … ORAZ PATOMECHANIZMY HIPERHOMOCYSTEINEMII I HOMOCYSTYNURII. HIPERHOMOCYSTEINEMIA (norma stężenia homocysteiny w osoczu wynosi 16mmol… więcej →

  • Piękna sylwetka

    8 lipca 2008 10:41 →

    …. Jemy przede wszystkim za dużo tłuszczu, norma to około 20%, a my często przekraczamy 30%. Z 1g tłuszczy uzyskujemy… więcej →

  • Wypadanie włosów

    3 września 2008 08:37 →

    … po pewnym czasie wyrasta nowy. Zgodnie z normą, dziennie człowiek może stracić nawet… więcej →

  • ALAT i ASPAT mocno ponad normę, seria badań, różne wyniki

    20 września 2017 13:08 →

    …laboratoryjne wtorek 29.12.2011: ALAT = 202 (norma 40) , ASPAT = 66 (norma 40), Amylaza = 134 (norma 100), GGPT, cholesterol…wyniki: Glukoza = 94 (norma 70-105) Kreatynina = 1,27 (norma 0,70-1,40) ALAT = 92 (norma <=40) ASPAT = 104 (norma 5-34) Jutro wyniki… więcej →

  • Podwyższony ALAT

    20 września 2017 13:08 →

    …przeprowadzam coroczne badania enzymów wątrobowych alat, aspat, bilirubina i transpeptydaza …wskaźników jest w normie, ale ALAT poszybował aż do 65 (norma 40). Rok temu miałem go na…. Moja matka w wieku 54 lat ma ALAT na poziomie 18. O czym to może świadczyć… więcej →

  • Wysoki alat i ggtp

    20 września 2017 13:08 →

    … z 20.05.2011 w morfologi ma podwyższone MCV- 99 (norma 97) glukoza- 528 (norma 60-110)leczy się już… Od czego może mieć tak wysoki alat i ggtp. i jak to leczyć aby było… więcej →

  • Alat

    20 września 2017 13:08 →

    … w normie (1,03mg/dl, natomiat norma jest od 0,2 do 1,2), ale alat jest podwyzszony (37 U/l a norma do 31), dodatkowow mama objetosciowo… to ze jestem chora wplynac moglo na ten alat i bilirubine… czy moze to ze 2 miesiace temu… więcej →

  • Podwyższony aspat i alat

    20 września 2017 13:08 →

    … jak mam podwyższone wskaźniki Aspat-39(norma<32) i Alat-46(norma<31).Do zrobienia tych badań skłonił... więcej →

  • [Hepatolog] - M, 35 - podwyższone aspat i alat

    20 września 2017 13:08 →

    … wyskoczyły podwyższone wspólczynniki ALAT ( wynik 55, norma 33 max ) oraz ASPAT ( wynik 65, norma 32 max ). CRP… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - podwyższony alat i aspat

    20 września 2017 13:08 →

    … badania prób wątrobowych. I tak alat norma do 41 mój wynik 98, alat 40 mój wynik 48. Dodam , że alkohol… więcej →

  • ALAT

    20 września 2017 13:08 →

    … wyniki krwi i wyszlo ze mam podwyższony ALAT norma u kobiet 33 U/L ja mam 84. Ponadto czasami zdarzaja… więcej →

  • aspat alat

    20 września 2017 13:08 →

    … wyniki krwi tutaj w szwecji to.s-altat 0.92 norma chyba nie do końca cała wiadomość… więcej →

  • ALAT 2-krotnie powyżej nomy

    20 września 2017 13:08 →

    … robilem próby wztrobowe wyniki to ASAT 42 U/L, ALAT 75 U/L, GGTP 104 U/L. Kilka dni temu… powtórzyłem wyniki i wyszło mi ASAT 26 U/L, ALAT 81 U/L czyli nadal pow.normy, natomiast… znaczna poprawa. Martwi mnie wynik ALAT, około miesiac temu mialem silne… więcej →

Strona:
z
97