Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ Lymph% podwyższone co to oznacza

  • Ból głowy oznacza...

    15 maja 2013 14:26 →

    …”, ale można powiedzieć, że jest dobrym sygnałem dla nas. Oznacza i ostrzega nas, że coś dzieje się w naszym organizmie źle… w dzień po nocnych eskapadach, czy przysłowiowych urodzinach wujka oznacza, iż nasz organizm się zatruł. Objaw ten występuje również… więcej →

  • Co oznacza bulimia?

    1 września 2008 15:28 →

    …Jedną z takich chorób jest bulimia. Nazwa tej choroby oznacza żarłoczność psychiczną (bulimia nervosa), chorobliwe objadanie się. Nazwa pochodzi od słowa „bulimis”, które oznacza „byczy głód”. Określenie to pojawiło się już w II wieku… więcej →

  • Co oznacza gorączka

    11 maja 2012 07:36 →

    Najczęściej oczywiście gorączka oznacza infekcję wirusową i to należy zapamiętać. Jak wspomniałem również bakterie mogą taki objaw wywołać, ale dzieje się to zdecydowanie rzadziej. Podwyższona temperatura to tylko z jeden z czynników, które mogą świadczyć … więcej →

  • Co to oznacza, że masz złe nawyki żywieniowe

    27 sierpnia 2012 09:44 →

    …porach. Kolejnym popełnianym błędem jest niesprawdzanie Indeksu Glikemicznego poszczególnych produktów żywnościowych. W największym skrócie oznacza on ilość cukru jaki to pojawi się w naszym organizmie. Nieprzestrzeganie tego indeksu może w konsekwencji… więcej →

  • Ból w klatce piersiowej - co oznacza?

    18 lutego 2013 12:07 →

    Na pewno oznacza problem. Niestety nie jest łatwo jednoznacznie wskazać gdzie leży jego przyczyna. Po pierwsze dlatego, że ból bardzo często bywa niejednorodny. Do tego, tak naprawdę może oznaczać bardzo wiele problemów i istotne wydaje się być … więcej →

  • Co oznacza krwawienie po stosunku?

    19 lutego 2013 14:41 →

    … do lekarza. Co prawda, niektórych problemów, których objawem jest krwawienie po stosunku raczej się nie leczy. Nie oznacza to oczywiście, że takowe należy bagatelizować. Zacznijmy od problemu, który przez wielu lekarzy bywa nieleczony, co wynika z… więcej →

  • Co oznacza ból głowy u dziecka?

    19 sierpnia 2013 14:15 →

    ….                                   Nie powinno się go jednak bagatelizować, bo w niektórych przypadkach, oznacza jednak poważny problem. Zaczniemy od migreny, która wbrew temu, co by się mogło wydawać, nie jest tylko problemem dorosłych. Pierwsze … więcej →

  • Kryzys oznacza otyłość

    13 stycznia 2009 09:24 →

    Specjaliści w sprawie żywienia twierdzą, że recesja spowoduje jeszcze większe tycie społeczeństwa. Oszczędzając na jedzeniu coraz częściej ludzie sięgać będą po tanie hamburgery bogate w tłuszcze i cukry. Otyłość będzie skutkiej kiepskiej kondycji … więcej →

  • Co oznacza nadmiar potasu

    12 marca 2013 10:38 →

    Nasz organizm potrzebuje tak pierwiastków, jak i witamin. To między innymi dzięki nim odbywa się regulacja wielu procesów istotnych z punktu widzenia naszej egzystencji. Dlatego właśnie, niedobór, bądź nadmiar może powodować poważne problemy. … więcej →

  • Co oznacza silny ból głowy?

    25 marca 2013 12:00 →

    To przede wszystkim objaw, który daje nam jasno do zrozumienia, że coś z naszym zdrowiem jest nie tak. Ciężko nam będzie w warunkach domowych określić jaka jest przyczyna bólu głowy (chociaż jest to możliwe), dlatego też lepiej z takim symptomem udać … więcej →

  • PODWYŻSZONE WYNIKI: NEUT, LYMPH...

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    WItam. Proszę o analizę wyników: 1. LYMPH :38,4% ; 3,04 x10^3/uL; ZAKRES REFER. (0,9 – 5,2) 2. NEUT : 50,7% ; 4,01 x10^3/uL; ZAKR.REF. (1,9 – 8) 3. PDW :13,1 fL ;ZAKR.REF. (6,1-11) 4. P-LCR :32,2% ; ZAKR.REF. (6-24). Proszę o interpretację, czym to … więcej →

  • podwyższone lymph

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    Witam, Proszę o analizę wyników: 1. LYMPH :51,8% ; 4,67 x10^3/uL; ZAKRES REFER. (0,9 – 5,2) 2. NEUT : 36,9% ; 3,32 x10^3/uL; ZAKR.REF. (1,9 – 8)1 3. MONO : 7,2% ; 0,65 x10^3/uL; ZAKR.REF. (1,9 – 8) 4.EO : 3,6% ; 0,32 x10^3/uL; ZAKR.REF. (1-5) 5.BASO :… więcej →

  • [Hepatolog] - M, 34 - Ciągłe podwyższone próby wątrobowe

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    … tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286…[b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] od ponad roku mam podwyższone AST ok 65-80 ( teraz spada) ALT 165 GGTP 286… więcej →

  • [Pediatra] - M, 0 - noworodek podwyższone MCH

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    … mleka modyfikowanego i badani krwi +mocz. Wyniki moczu są dobre, w krwi podwyższone jest MCH i wynosi 35 (zakres jest do 30). Czy taki … badania do tej pory były wykonywane?[/b] krew i mocz [b]Jakie były wyniki wykonanych badań?[/b] podwyższone MCH do 35 więcej →

  • [Pediatra] - K, 36 - podwyższone ob u 12latka

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    …Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] symbikort,loraten [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] podwyższone ob.-30 więcej →

  • Wyniki krwi, podywższone LYMPH

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    … (rutynowe), mam 21 lat, zorientowałam się że mam wyższe LYMPH%, BASO%, natomiast niższe NEUT, NEUT%. Dodam … dziękuję :) Krwinki białe – WBC 4.68 NEUT 1.77 NEUT% 37.8 LYMPH 2.43 LYMPH% 51.9 MONO 0.21 MONO% 4.5 EO 0.22 EO% 4.7 BASO 0.05 BASO% … więcej →

  • podwyższone granulocyty

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    … 0,segmentowane 78 ,limfocyty 15, reszta w normie ,miałam stan ropny zęba z tydzień wcześniej ,ropy nie ma ale ząb jest ,mam powiększony węzeł podżuchwowy po stronie zęba ,dodam że ob też było podwyższone 15 ,czy to duże odchylenia i zapowiedz choroby? więcej →

  • PODWYŻSZONE MONOCYTY U DZIECKA

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    Mampytankoodebrałam badanie krwi syna (6 lat) w wyniku wyszły podwyzszone monocyty co to oznacza? jego wynik to 7,2%* a jako norma jest obok napisane 1,0-6,0. Dodam, ze synek jest przeziebiony katar juz drugi… więcej →

  • Podwyższone WBC obnizone LYM%

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    Mój mąż 35 lat oddawał systematycznie do krwiodawstwa płytki. Od kilku miesięcy niestety płytek nie pobierano ze względu na złe wyniki. Lekarka wydała mężowi wszystkie wyniki i kazała udać się z nimi do lekarza. Mąż raczej sporadycznie choruje, jedynie … więcej →

  • [Lekarz rodzinny] - K, 25 - Podwyższone MCHC a niskie RDW-SD

    17 kwietnia 2014 15:04 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Lekarz rodzinny [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 25 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] ELICEA, DAYLETTE [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś … więcej →

Strona:
z
90