Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ GFR (MDRD)

  • [Nefrolog] - M, 19 - Rosnąca kreatynina, GFR - obawy

    31 października 2014 13:42 →

    … się na nie po raz pierwszy – były dobre, z wyjątkiem GFR (78~) oraz odrobinę wysokiej kreatyniny (1.27). Dzisiaj (po 8 dniach) … badania do tej pory były wykonywane?[/b] Morfologia, Kreatynina/GFR, Analiza ogólna moczu (prywatnie i w szpitalu), PT, APTT, … więcej →

  • [Nefrolog] - M, 19 - Rosnąca kreatynina, GFR - obawy

    31 października 2014 13:42 →

    … się na nie po raz pierwszy – były dobre, z wyjątkiem GFR (78~) oraz odrobinę wysokiej kreatyniny (1.27). Dzisiaj (po 8 dniach) … badania do tej pory były wykonywane?[/b] Morfologia, Kreatynina/GFR, Analiza ogólna moczu (prywatnie i w szpitalu), PT, APTT, … więcej →

  • obniżone GFR, niższy ciężar moczu

    31 października 2014 13:42 →

    …nieco niższy niż norma.Raz robiłam kreatyninę i GFR – kreatynina w normie, GFR „łagodnie obniżony”. zauważyłam, że …i tak muszę poczekać w kolejce, a stresuję się bo przeczytałam, że obniżony gfr świadczy o niewydolności nerek. ogólnie badanie moczu wyszło… więcej →

  • [Nefrolog] - K, 25 - gfr- kamienie nerkowe

    31 października 2014 13:42 →

    …, w prawdzie moje nerki so kamieniami wypelnione… Po pcnl prawostronnym,gfr podskoczylo w gore do 78, lecz teraz znow jest niskie… …? Inne wyniki badania say dobre, zadnych odchylen, tylko to gfr niskie,Ja ze swojej strony. Czuje sie Dobrze,nie mam … więcej →

  • co oznacza wynik gfr

    31 października 2014 13:42 →

    co oznacza wynik gfr więcej →

  • Analiza wyników krwi

    31 października 2014 13:42 →

    … 29,8 Płytki krwi x10’3/ul 301 granulocyty segmentowane % 51 granulocyty kwasochłonne % 3 limfocyty % 41 monocyty % 5 Kreatynina (jedn. SI) umol/l 63 Kreatynina (jedn. tradyc.)mg/dl 0,72 GFR wg MDRD >60 ml/min/1,73m2 Żelazo (s) umol/l 5,4 więcej →

  • Interpretacja wynikow badań

    31 października 2014 13:42 →

    …37,6 norma 37-54 BIOCHEMIA PODSTAWOWA MOCZNIK 33,5 NORMA 17-50 KREATYNINA 0,75 NORMA 0,50-1,20 GFR wg MDRD 88,82 NORMA )90 CHOLESTEROL CAŁK. 191,0 NORMA 140-200 TRÓJGLICERYDY 92,0 NORMA do 200 … więcej →

  • Interpretacja wyników badań

    31 października 2014 13:42 →

    …] Wapń całkowity w surowicy 2,40mmol/l [2,20-2,55 GFR Kreatynina w surowicy 136,0umol/l [62,0-106,0 Przesączanie kłębuszkowe wg MDRD 47,76ml/min/1,7 CRP 1,8 [0,0-5,0] glukoza 5,43mmol/l [4,56-6,38] mocznik 8,… więcej →

  • Proszę o pomoc

    31 października 2014 13:42 →

    … w moczu 1531 (przy normie <460). Poza tym kreatynina jest na górnej granicy natomiast poniżej normy (ale nieznacznie) jest GFR wg MDRD. Proszę o odpowiedź co może być przyczyną takiego wyniku? więcej →

  • Proszę o radę

    31 października 2014 13:42 →

    …55,2 35-75 Ldl 163,4 0-135 Tri glicerydy 172 1-150 Kreatynina 0,94 07-1,2 Gfr- mdrd powyżej 60 >60 Na 140 136-145 K 3,8 3,5-5,5 Ca zjonizowany 1,2 1-1,3 Fosfor nieorganiczny 4,5 2,7-4,5… więcej →

Strona:
z
4