Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ szwyniki badań czegółowe badanie krwi

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    … – 0,47) OB (opad Biernackiego) Badanie szybkości opadania krwinek tzw. odczyn Biernackiego. We krwi pozbawionej zdolności…prócz podstawowego profilu badań wykonuje się dodatkową …jedno z podstawowych badań hematologicznych) we krwi obwodowej. Można również… więcej →

  • Otwarta akcja poboru krwi: Chcemy twojej krwi

    11 czerwca 2013 10:53 →

    … swoją kolej. W akcji oddawania krwi mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, a każdy… dzięki opracowaniu receptury sztucznej krwi stały się pełnoprawnymi członkami …społeczeństwa. Akcja „Chcemy twojej krwi” odbędzie się w piątek, 14 czerwca… więcej →

  • Medycyna - Centrum Badań DNA

    23 kwietnia 2009 11:13 →

    … naukowymi i diagnostycznymi w Polsce i za granicą. Centrum Badań DNA przyczynia się do tego, że najnowocześniejsze… Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego Centrum Badań DNA rozpoczęło rozmowy o ewentualnej współpracy… więcej →

  • Morfologia krwi

    12 września 2013 14:01 →

    To jedno z częściej zlecanych badań. Morfologię krwi powinno się wykonywać raz w roku….rodzący się problem zdrowotny. Morfologia krwi to badanie, które spełnia ogromną rolę przy…. Opisane tutaj pokazują jednak to, że badanie to może dać nam wiele odpowiedzi… więcej →

  • Kiedy warto robić badania krwi?

    10 października 2014 14:11 →

    … nie działa w sposób prawidłowy jest badanie krwi. Kiedy warto je zrobić? Po … tarczycą. W tym wypadku więc, badanie krwi będzie jednym z kilku, które należy… skazie krwotocznej. Koniecznie trzeba przeprowadzić badanie krwi i sprawdzić, czy przypadkiem nie … więcej →

  • Badanie serca na kilka sposobów

    1 września 2011 09:54 →

    … (EKG) – to podstawowe badanie serca, które polega na zarejestrowaniu… krwi w czasie ruchu (badanie trwa około 30 minut). Echokardiografia – to badanie…kilkudziesięciu minut. Scyntygrafia – jest to badanie, które polega na dożylnym wstrzyknięciu … więcej →

  • Dieta - grupa krwi 0

    14 maja 2013 14:01 →

    … – „archaiczna”. Jadłospis dla grupy krwi 0 jest przeznaczony dla osób lubiących…Napisałem we wstępie, że dieta dla grupy krwi 0 jest najstarsza. Jej zwolennicy podkreślają…) i jak zdobywały pożywienie. To ta grupa krwi była pewnego rodzaju podstawą łańcucha… więcej →

  • Grupa krwi 0, a nasze zdrowie

    12 marca 2014 14:33 →

    …A, ani B, to oznacza, że mamy grupę krwi 0. Niektórzy ze specjalistów wskazują, że zależnie …Na początku istniała tylko ta grupa krwi. Poniekąd było to związane ze …z kolei powoduje, że osoby z tą grupą krwi są bardziej narażone na miażdżycę i choroby serca… więcej →

  • Kalendarz badań po czterdziestce

    19 lipca 2011 11:32 →

    …niesubordynacja. Co trzy lata wykonuj badanie poziomu cukru we krwi, z tym że, taką … należy wykonywać RTG klatki piersiowej, badanie to pozwala na wykrycie m.in. zmian … takie jak: samokontrola piersi, badanie ginekologiczne, cytologiczne, pomiar ciśnienia,… więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    … uzupełnienie. Należy pamiętać, iż w dniu poprzedzającym badanie krwi nie wolno uprawiać intensywnego wysiłku…. Rozmaz krwi obwodowej – informuje nas o stałym procentowym składzie poszczególnych krwinek, badanie wykonuje… więcej →

  • Wyniki badań moczu,krwi+tomografia komputerowa,badanie radiologiczne=brak odpowiedzi!

    11 grudnia 2017 03:13 →

    …. Pani doktór dała mi skierowanie na badanie krwi i moczu, niżej przedstawiam wyniki,które…: norm BIL: neg ERY: neg Badanie krwi: WBC 6.74 (4.00-10.00) NEUT 3.01 (1.60-7…proszę pomużcie mi i zróbcie analize moich badań i mojego dziwnego przypadku… Z góry … więcej →

  • wyniki badań krwi dwuletniej Ady

    11 grudnia 2017 03:13 →

    Proszę o interpretację wyników badań krwi – morfologia z rozmazem – Ady – wiek… powodu, i ma utrzymująca się gorączkę. Wyniki badań krwi: WBC: 12.5 H 10^3/mm^3 RBC: 4.25 10^6/mm^6 HGB: 10.9 L g/dl HCT:… mnie jakoś te wyniki krwi niepokoją. Proszę o radę. … więcej →

  • Interpretacja badań moczu i krwi

    11 grudnia 2017 03:13 →

    … moje wyniki badań: Profil: …wpw 0 – 2 Profil: Badanie ogólne moczu Wynik j.m. Wartość referencyjna… _ fl 82 – 96 MCH 26.5 L pg 28.0 – 33.0 MCHC 31.8 L g/dl 32.0 – 36.0 RDW 15.8 H % 11.5 – 14.5 Płytki krwi 184 _ G/l 130 – 400 MPV 11.60 _ fl 7.00 – 12.00 PCT… więcej →

  • interpretacja wyników badań krwi i moczu - AMYLAZA

    11 grudnia 2017 03:13 →

    … lepiej. zrobiłem badania krwi i moczu. to są moje wyniki: WYNIKI BADAŃ RÓWNIEŻ W ZAŁĄCZNIKU LEUKOCYTY-16…, ERYTROCYTY-5,6, HEMOGLOBINA- 18,3, HEMATOKRYT- 50%, MCV- 90, MCH- 33, MCHC- 33,6, PŁYTKI KRWIwięcej →

  • wyniki badań krwi i moczu

    11 grudnia 2017 03:13 →

    … wysiłku fizycznego, brak znaczących chorób) Badanie ogólne moczu: C.wł. 1,030 pH 6,0 Lukocyty, Azotyny… widzenia Inne: liczne pasma śluzu Badanie krwi więcej →

  • Analiza badań krwi i moczu

    11 grudnia 2017 03:13 →

    Proszę o analizę moich badań,chciałabym wiedzieć,czy wszystko …hematokryt 0,38 MCV 89,4 MCH 30,9 MCHC 34,6 płytki krwi 286 RDW-SD 37,3 RDW-CV 11,6 PDW 9,3 MPV…0,40 Liczba eozynocytów 0,10 Liczba bazocytów 0,02 Badanie ogóle moczu: Barwa żółta Przejrzystość… więcej →

  • analiza badań krwi

    11 grudnia 2017 03:13 →

    Proszę o analizę krwi LEUKOCYTY 7,17 LIMFOCYTY% 24 MONOCYTY% 7 NEUTROFILE% 63 KWASOCHLONNE-EO% 5 … 75,50 HEMATOKRYT 36,80 MCH 25,50 MCHC 33,80 HEMOGLOBINA 12,40 PLYTKI KRWI 207,00 WG MNIE ZANIŻONE JEST MCV… więcej →

  • BADANIE KRWI

    11 grudnia 2017 03:13 →

    … O OCENĘ BADAŃ KRWI OTRZYMAŁAM WYNIKI MOJEGO 15-MIESIĘCZNEGO SYNKA, JEST TO JEGO PIERWSZE BADANIE MORFOLOGICZNE… więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    11 grudnia 2399 13:50 →

    Witam serdecznie.Proszę o interpretację wyników badań krwi.Jedyne dane, które trochę mnie … przechodzę obecnie żadnej infekcji. Wyniki badań: hematokryt 41,4 Hemoglobina 83% Czerwone krwinki 4 350… więcej →

  • Badanie krwi

    11 grudnia 2017 03:13 →

    … Neosine i dzisiaj pojechałam z nim robić badanie krwi i moczu . Proszę powiedzieć czy przez… syrop nie zmienią się wyniki badań ? ponieważ lekarz rodzinny kazał dopiero… więcej →

Strona:
z
157