Wyniki wyszukiwania dla zapytania „łyżeczkowate

  • Paznokcie zwierciadłem zdrowia

    21 lipca 2011 10:21 →

    … jeden z objawów grzybicy paznokci. Paznokcie łyżeczkowate, mają wklęsły kształt, a ich wolny… niedobór składników odżywczych – zwłaszcza żelaza. Łyżeczkowate paznokcie mogą również towarzyszyć chorobom… więcej →

  • Koilonychia

    20 marca 2009 13:12 →

    … poziomem żelaza we krwi. Koilonychia to tzw. łyżeczkowate paznokcie, cienkie, płaskie i wklęsłe. Może… więcej →

  • [Onkolog] - K, 20 - Długotrwale powiększone węzły chłonne

    22 stycznia 2018 01:30 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Onkolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 20 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] tak [b]Jakie to są … więcej →

  • węzły chłonne w śródbrzuszu pojedyńcze krezki u rocznego dziecka

    22 stycznia 2018 01:30 →

    U mojego rocznego dziecka po wykonaniu badania usg stwierdzono w śródbrzuszu pojedyncze węzły chłonne krezki wielkości do 8×4 mm, Trzustka, przestrzeń okoloaortalna przesłonięta przez gazy jelitowe, inne organy są niepowiększone. Poza tym wykonaliśmy mu … więcej →

  • Ostatnio różne dolegliwości?

    22 stycznia 2018 01:30 →

    Witam, na początku może przedstawię ostatnio morfologię z 21.04.11 – mężczyzna lat 28 Leukocyty: 7,4 |norma 3,8-10 Erytrocyty: 5,64 | 4,2-6 Hemoglobina: 15,4 | 14-18 Hematokryt: 46,2 | 40-54 MCV: 81,9 | 80-99 MCH: 27,9 | 27-35 MCHC: 33,3 | 32-37 Płytki … więcej →

  • [Radiolog] - M, 38 - usg węzłów chłonnych u 2,5 latka

    22 stycznia 2018 01:30 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Radiolog [b]Płeć:[/b] mężczyzna [b]Wiek:[/b] 38 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] nie [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to … więcej →

  • Chorowity 5-latek

    22 stycznia 2018 01:30 →

    Syn jest bardzo mało odporny. 06.09.09 zapalenie gardła- antyb., 1 i 22.11 2 razy ostre zapalenie ucha śr. 2 razy anty. 14.12 – wycięcie 3 migdała 4.02.10- przedszkole powrót – po 2 dniach angina ropna lub szkarlatyna lub mononukleoza antyb. 27.03.10 … więcej →

  • [Hematolog] - K, 28 - Obrzęk asymetryczny kończyny dolnej

    22 stycznia 1745 14:02 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Hematolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 28 [b]Czy na coś choruję:[/b] nie [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] plastry hormonalne [b]Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze … więcej →

  • Interpretacja Rozmazu krwi

    22 stycznia 2018 01:30 →

    Witam Niepokoją mnie wyniki krwi syna. Ma 19 lat poniżej postaram się opisać więcej szczegółów. Od ok.2 tygodni ciągłe stany podgorączkowe temperatura wachała się w granicach 37,5-38,5 st. Ból gardła, powiększone wezły chłonne z prawej strony szyi, ogólne … więcej →

  • Bóle stawów

    22 stycznia 2018 01:30 →

    Mam 50 lad i od kilku lat , gdy rano daje pierwsze kroki odczuwam bul w stopach jak bym szła po grochu i po oddaniu kilkunastu kroków ból ustępował .A od kilku miesięcy doszły bule stóp ciągnące po kolana również w stanie spoczynku . Doszły jeszcze bóle … więcej →

  • problemy dwulatka

    22 stycznia 2018 01:30 →

    Bardzo proszę o interpretację wyników krwi mojego dwuletniego syna, ma nieco powiększone węzły chłonne (przesuwalne „ziarenka”), lekarz pediatra uznaje, że wprawdzie wyczuwalne, ale mają poniżej 1 cm i tak jest od kilku miesięcy, więc mamy się tym nie … więcej →

  • interpretacja morfologii krwi

    22 stycznia 2018 01:30 →

    Martita: Witam, bardzo proszę o zinterpretowanie badania krwi. Badanie należy do mojego narzeczonego (mężczyzna lat 25). Było wykonywane na potrzeby pracy. Bardzo zaniepokoił nas wynik granulocytów pałeczkowatych, który wynosi 0%. Prosze o szybką odpowiedź… więcej →

Strona:
z
3