Wyniki wyszukiwania dla zapytania „Łuk s1 niespojony

  • Poszerzone układy zbiorcze nerek i torbiel korowa średnicy 45mm

    21 września 2017 14:24 →

    Dzień dobry. Miałam wykonane usg jamy brzusznej i opis byl następujący : Wątroba jednorodna o prawidlowej echogennosci, drogi zolciowe i pecherzyk zolciowy nieposzerzony cienkoscienny bez zlogow, trzustka i sledziona bez zmian, pecherz moczowy czysty, … więcej →

  • łuk aorty sklerotyczny

    21 września 2017 14:24 →

    Dzisiaj odebrałam wynik badania radiologicznego imam w opisie napisane łuk aorty sklerotyczny. Mam 57 lat i chciałabym sie dowiedzieć czy ta zmiana jest niebezpieczna i czy się ją leczy.Zgory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Zosia więcej →

  • Nogi z waty, stres ukłucie w sercu ?

    21 września 2017 14:24 →

    Od pewnego czasu czuję coś takiego jak ukucie w okolicy serca – delikatne i dosłownie sekundowe a nastepnie objaw niepokoju, nóg z waty i troszkę przyspieszonego rytmu serca (puls spoczykowy mam 60-65 a wóczas mam ok 80-90). jeden z incydentów spowodował … więcej →

  • wrzody zoladka contra lekarze z uk

    21 września 2017 14:24 →

    bardzo prosze o porade-chcialabym skarzyc NHC-w styczniu 2008 moja rodzina stracila wszystko w pozarze,moj partner zaczol pic-alkochol cider-jakies 7,5%kazdego dnia wypijal butelke 1,5 litra,pojawila sie depresja i wielo miesieczne bole brzucha,lekarze w … więcej →

  • niezrośnięty łuk tylny

    21 września 2017 14:24 →

    Witam, mam 27 lat i cierpię na silny ból w okolicy lędźwiowej. Lekarz zalecił mi rtg, po czym stwierdził, że mam niezrośnięty łuk tylny. Uprzejmie poinformował mnie, że ból nie tylko nie minie, ale z czasem będzie się nasilał i przepisał całą masę środków … więcej →

  • niespojenie łuku S1

    21 września 0391 13:21 →

    Witam! Jestem lekkoatletą (biegam na 400m) mam 17 lat i wykryto u mnie poziome ustawienie kości krzyżowej oraz niespojenie łuku S1. Od roku nie trenuje i w związku z tym mam pytanie. Czy mozliwe jest dalsze kontynuowanie treningów i jak to może wpłynąć na … więcej →

  • odcinek L5/S1 kręgosłupa

    21 września 2017 14:24 →

    prosze o interpretacje wyniku badania TK/ Na poziomie L5/S1 krążek m-kręgowy jest nieco poszerzony,a jego tylnie uwypuklona część jest w styczności z wewnątrzkanałowymi odcinkami korzeni nerwowych .Struktura kostna kręgów w normie więcej →

  • Na poziomie L5-S1 drobna wypuklina centralna z uciskiem na worek oponowy - ?

    21 września 2017 14:24 →

    Od dwóch miesięcy zmagam się z bólem pleców. Ból przeszkadza mi w schylaniu się, zasypianiu, jest bardzo silny, gdy jestem w pozycji siedzącej. Po wielu wizytach u wielu neurologów i wpisaniu na listę oczekujących na MRI NFZ w końcu zdecydowałam się na … więcej →

  • Odbudowa układu odpornościowego

    21 września 2017 14:24 →

    Witam, mam 16 lat i pewien problem. Od pewnego czasu cierpię na bardzo słabą odporność. Przez liczne zapalenia gardła i dwie anginy, w tym roku musiałem się poddać 4 razy leczeniem antybiotykami (Duomox, potem Zinat). Przez te leki i marną odporność, około… więcej →

  • Wyniki układu krzepnięcia a antykoncepcja. Bardzo proszę o pomoc.

    21 września 2017 14:24 →

    Witam serdecznie. Od ok 5 lat biorę tabletki antykoncepcyjne i jak co roku zrobiłam dziś kontrolne badania krwi. PRÓBY WĄTROBOWE : ALT : 9 U/l ( 0 – 33) AST : 18 U/l (0-32) bilirubina całkowita : 0.3 mg/dl (0 – 1) UKŁAD KRZEPNIĘCIA: Czas protrombinowy: … więcej →

Strona:
z
109