Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ obnizyc poziom IgE

  • Jak obniżyć wysoki poziom cholesterolu

    8 maja 2013 13:11 →

    …tym tak istotne jest badanie go w regularnych odstępach czasu. Obniżyć poziom cholesterolu można na kilka sposobów. Jednym z… w znaczący sposób (oczywiście w dłuższej perspektywie) zmniejszyć poziom cholesterolu we krwi. Śniadania jako ważny posiłek na… więcej →

  • Jak w naturalny sposób obniżyć cholesterol

    18 marca 2011 08:28 →

    …że tak naprawdę nie trzeba brać leków żeby go obniżyć. Wystarczy parę, nazwijmy to zabiegów, aby zmniejszyć jego poziom. Obniżenie cholesterolu wbrew utartej opinii wcale nie wymaga jakiś katorżniczych diet… więcej →

  • Jak obniżyć ciśnienie

    23 lipca 2012 07:42 →

    …powikłań. Dlatego też warto wiedzieć w jaki sposób je obniżyć. Na szczęście istnieje kilka skutecznych metod pozwalających …koniecznie ciemną) i codziennie – oczywiście nie za dużo – bo pozwala obniżyć ciśnienie. Ciekawa sprawa jest z alkoholem. Generalnie… więcej →

  • Jak obniżyć poziom cholesterolu?

    26 stycznia 2009 09:54 →

    …. Migdały: garść migdałów dziennie znacznie zmniejsza poziom cholesterolu przez zawarte w nich tłuszcze Czosnek: … ząbki czosnku dziennie są świetnym źródłem substancji obniżającej poziom cholesterolu i uelastyczniającej tętnice. Ciemna czekolada: pół … więcej →

  • Jak obniżyć cholesterol

    12 lutego 2009 10:44 →

    … z sercem. Oto kilka prostych sposobów na to, jak obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Chociaż cholesterol jest z … Smażone produkty zawierają dużo tłuszczów trans, co sprawia, że poziom cholesterolu się podnosi. Zdrowe produkty to: tłuste ryby, … więcej →

  • Jak podnieść poziom endorfin?

    1 października 2013 11:45 →

    … z Amazonii. Dowód? Często się śmiejecie? Jeśli tak, to poziom endorfin w Waszym organizmie można określić jako wysoki. …. To też sprzyja dobremu nastrojowi. Co jeszcze podnosi poziom endorfin? Okazuje się, że wysiłek fizyczny również ma na … więcej →

  • Dlaczego poziom cholesterolu jest ważny?

    22 listopada 2010 13:03 →

    Dlaczego cholesterol jest ważny? Wysoki poziom cholesterolu jest głównym czynnikiem zwiększającym ryzyko choroby … poziom cholesterolu wzrasta wzrasta również ryzyko zachorowania. Co wpływa na poziom cholesterolu? Wiek, płeć, przypadki choroby w rodzinie i … więcej →

  • Podnosimy poziom testosteronu

    14 października 2013 09:32 →

    … produktów pobudzających wydzielanie insuliny. Pozwalają one podnosić poziom testosteronu. Kolejna sprawa to odpowiednia dawka cynku. … zapobiegać problemom z prostatą. Oczywiście wpływa też na poziom testosteronu. Jeśli przyczyna Waszych problemów leży … więcej →

  • Jak podwyższyć poziom endorfin?

    4 marca 2014 13:13 →

    …, które wpływają w sposób pośredni, lub bezpośredni na poziom endorfin w naszym organizmie. W badaniach, które zostały … z substancji psychoaktywnych, które w pewnych ilościach podwyższają poziom endorfin. Niedotlenienie również ma wywoływać taki efekt. W … więcej →

  • Utrzymuj odpowiedni poziom cukru we krwi

    1 września 2011 08:26 →

    … normalną sytuację i prawidłowe odżywianie). To właśnie stopień, o który poziom glukozy podnosi się po jedzeniu, określa się jako Indeks … glikemiczny też nie do końca wyraża faktyczny poziom o jaki podniesie się „cukier” w naszym organizmie. … więcej →

  • Niski poziom Eozynocytów i podwyższony poziom Monocytów we krwi

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    Zrobiłam wczoraj kontrolne badanie krwi i zaniepokoiły mnie 2 pozycje otóż poziom monocytów może sięgać max 0,36 tys/ul a mój wynik to 0,60 tys/ul. Poziom eozynocytów minimalnie sięga 0,24 tys/ul a mój wynik to 0,17 tys/ul czy mam się martwić???? więcej →

  • Niskie IgE całkowite. Robić IgE specyficzne??

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    Witam dziś odebrałem wyniki IGE całkowitego wyszło 30 IU/m l pow. 15lat <100 (zakres wartosci ref.) Lekarz namawia mnie na zrobienie badań IGE specyficznego np. na kurz, kota, roztocza. Ponieważ moje objawy wskazuja na typowa… więcej →

  • [Endokrynolog] - K, 19 - Podwyżony poziom testosteronu

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    … mieć tutaj znaczenie:[/b] nie [b]Jakie to są dolegliwości:[/b] Mam podwyższony poziom testosteronu i mimo stosowania leków nie ma …, mam nadal nieregularne miesiączki, nadmierne owłosienie, poziom testosteronu – 83 ng/dl. Dlaczego mimo brania leków poziomwięcej →

  • [Endokrynolog] - K, 1 - poziom kortyzolu u dziecka - prosze o interpretację wyników badań

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    … badań?[/b] Porano dwie próbki:o godz. 9:00 (na czczo) i o 13:00. Poziom o 9:00: 2,9ug/dl (zakres ref: przed 10:00 3,7-19,4, po … Poziom o 13:00: 2,2ug/dl (zakres ref: przed 10:00 3,7-19,4, po 17:00: 2,9-17,3). Ponadto poziom cholesterolu DHL 61 a norma > … więcej →

  • [Hematolog] - K, 19 - Poziom wapnia a sterydy

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    …serdecznie ! Mam pytanie dotyczące wyników morfologii ,a dokładniej o poziom wapnia. Od miesiąca przyjmuję sterydy. Zaczynałam od podawanego …, dlatego wczoraj zrobiłam badania kontrolne jednak u mnie poziom wapnia wyszedł nieco za wysoki -2.6 mmol/L (przy… więcej →

  • Za wysoki poziom fosforu

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    Witam.Mam pewien problem,a mianowicie zbyt wysoki poziom fosforu.Czy ktoś mógłby mi poradzić jak obniżyć jego poziom?Bardzo prosze o pomoc. więcej →

  • Poziom żelaza

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    … zmęczona, wiec postanowilam zrobic podstawowe badania krwi i poziom żelaza. Morfologia jest w normie poza niewielkimi odchyleniami:…CRP 2,5 Żelazo 44.7 przy normie 30-160 No wlasnie, czy taki poziom żelaza może dawać objawy w postaci wypadania wlosów… więcej →

  • Senność a poziom żelaza i antykocepcja

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    … Trochę nas to zdziwiło z uwagi na wysoki (bliski górnej granicy) poziom żelaza. Wyczytałem jednak, że wysokie TIBC przy normalnym żelazie … brzmi: Czy znają Państwo inne przyczyny senności? Czy podwyższony poziom TIBC może mieć inną przyczynę i czy może … więcej →

  • wysoki poziom żelaza u wegetarianki

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    … bóle żołądka (jednak na gastroskopie jeszcze się nie udałam). Badania wykazały iż poziom żelaza przy normie 60-180 wynosi u mnie 296, … i nie mam pojęcia skąd może się brać tak wysoki poziom żelaza, objawy intensywniej zaczęłam odczuwać od ponad pół roku, … więcej →

  • Niski poziom Sodu w morfologii

    21 kwietnia 2014 05:12 →

    … oczu) wykonałam badania krwi – właściwie wszytkie wyniki w normie ( na IgE czkam) poza niskim sodem . HCT 42,1 (norma … 4,3 (norma 3,5-5,1) choresterol 157 mg / dl 172↓ Z.REF. poziom pożądany<200 ALAT 17 u/l (norma <33) AspAT 19 u/l (... więcej →

Strona:
z
67