Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ morfologia krwi PCT powyżej normy

  • Po co nam morfologia krwi

    28 lutego 2012 09:12 →

    … polega przede wszystkim na ilościowej i jakościowej analizie elementów krwi. Morfologia to jedno z najczęściej zlecanych przez lekarzy części…określaniu wyników powinny być przez lekarza uwzględnione. Normy to jedno, ale proces diagnostyczny to ciąg wielu … więcej →

  • Interpretacja wyników badań krwi

    9 maja 2008 09:19 →

    Badania morfotyczne (morfologia krwi) Badania laboratoryjne polegające na ocenie jakościowej oraz ilościowej elementów … krwi krążącej. Norma: 2 – 5minut. NORMY – WARTOŚCI REFERENCYJNE Hemoglobina mężczyźni: 14 – 18g/100ml (średnio 16g/… więcej →

  • Podstawowe badania krwi

    15 września 2011 09:59 →

    Podstawowym badaniem krwi jest morfologia. OB i rozmaz krwi obwodowej stanowi jego uzupełnienie. Należy pamiętać, iż… krwinek oraz płytek krwi. Ilość krwinek powyżej normy świadczyć może o toczącym się w naszym organizmie stanie zapalnym, występuje także w … więcej →

  • Stężenie cukru we krwi

    18 kwietnia 2008 11:21 →

    Stężenie cukru we krwi – jest kontrolowany za pomocą badań laboratoryjnych, jakiekolwiek odchylenia od normy czyli 70- 100mg/ml należy skonsultować z lekarzem, ponieważ mogą być związane z cukrzycą. Badanie … więcej →

  • Ciąża tydzień po tygodniu

    18 marca 2008 21:03 →

    … wagi płodu, łożyska, wód płodowych, zwiększonej objętości krwi i powiększającej się macicy i piersiom. 12 Tydzień Ciąży (3 miesiąc):… z nich. Po urodzeniu dziecka wszystko powinno wrócić do normy. 21 Tydzień Ciąży (6 – szósty miesiąc): Do tej pory … więcej →

  • Kokaina i środki pobudzające

    4 sierpnia 2008 08:29 →

    … często rodzi się przedwcześnie, jego waga jest poniżej normy, może też być dotknięte wrodzonymi wadami rozwojowymi…, zanik łaknienia prowadzący do wychudnięcia, wysokie ciśnienie krwi, gwałtowne i nieregularne bicie serca, wysypka, zaburzenia… więcej →

  • Chrom w diecie

    30 września 2008 08:18 →

    … dość chromu, wykorzystuje skutecznie insulinę i stężenie glukozy we krwi utrzymuje się na prawidłowym poziomie Chrom ułatwia także …zbyt małego stężenia glukozy we krwi, ponieważ zapobiega on zmniejszeniu stężenia glukozy poniżej normy. U osób cierpiących … więcej →

  • Problemy z niepłodnością

    26 listopada 2008 08:42 →

    … ogólnego obojga partnerów (z uwzględnieniem podstawowych badań moczu i krwi). Istotne są również badania przesiewowe mające na celu… z płodnością, lecz kiedy ciężar ciała wraca do normy, cykl miesiączkowy zazwyczaj również się stabilizuje. NAJCZĘSTSZE… więcej →

  • Zaburzenia miesiączki.

    22 marca 2013 14:40 →

    …4 – 5 dni. W tym czasie, kobieta traci zwykle od 30 do 80 ml krwi. Podstawowe zaburzenia miesiączkowania związane są zatem z długością, bądź…miesiączki, przy czym zwykle po powrocie do domu wszystko wraca do normy. Podobne skutki może wywołać silny stres – … więcej →

  • MPV

    8 kwietnia 2009 13:46 →

    MPV to średnia objętość płytek krwi, czyli objętość trombocyta. Norma objętości wynosi 9-13 fl. Trombocyt odgrywa ważną rolę w procesie krzepnięcia krwi a wahania i odstępstwa od normy mogą świadczyć o chorobie krwi. więcej →

  • D-dimery powyżej normy

    22 lipca 6560 13:53 →

    kilka lat temu usunięto mi śledzionę. mój poprzedni ginekolog zakazał mi stosowania antykoncepcji hormonalnej, ponieważ twierdził, że brak śledziony wpływa na zakrzepice żylną podczas stosowania hormonów. Moja obecna ginekolog zleciła mi badanie … więcej →

  • ALAT powyżej normy

    22 lipca 2014 15:25 →

    …, we wrzesniu 2010 r. mialem wykonane ogolne badanie krwi. Wszystkie wyniki w normie, poza podwyzszonym tylko ALATem… zadnych nieprawidlowosci. W kwietniu biezacego roku powtorzylem badanie krwi i ALAT wyszedl na poziomie 53 U/l, pozostale wyniki w normie… więcej →

  • morfologia krwi

    22 lipca 2014 15:25 →

    …: Hemoglobina 12,30 g/dl Hematokryt 36,50 % Erytrocyty 4,14 M/ul Leukocyty 7,7 K/ul plytki krwi 245,0 K/ul MCV 88,00 fl Porównując z normami, prawie …: zasadniczo morfologia krwi wygląda u Ciebie całkiem nieźle, mieści się w dolnej granicy normywięcej →

  • [Pediatra] - M, 5 - Wysokie OB , Monocyty,PCT

    22 lipca 2014 15:25 →

    … tygodniu miało infekcje,katar kaszel,i tak po kilku dniach normy znów ma katar,kaszel,gorączka.Oprócz tego intensywnie sie … badań?[/b] Wszystkie wyniki są w normie prócz OB-37 i Monocyty 13 i PCT 0,4%no niby norma podana jest w laboratorium 0,2-0,4 ale … więcej →

  • MPV poniżej normy -

    22 lipca 2014 15:25 →

    … . Proszę o wypowiedź na temat możliwych przyczyn MPV poniżej normy ponieważ nigdzie w interpretacjach wyników nic na ten temat nie znalazłam wszędzie jest tylko interpretacja powyżej normy . Mój wynik to : RBC 3,05 HGB 7,88 HCT 25,1 MCH 25,9 … więcej →

  • morfologia krwi

    22 lipca 2014 15:25 →

    …oblewa nie zimny pot.choruje na tarczycę,ale wynik mam w normie, tylko moja morfologia jest dla mnie nie jasna.monocyty i bazofile mam powyżej normy, zas poniżej eozynofile. czy takie wyniki wymagają wizyty u lekarza? więcej →

  • Morfologia krwi - analiza wyników

    22 lipca 2014 15:25 →

    … wraz z zakresami referencyjnymi, pierwsza liczba po kodzie badania oznacza wynik badania. Morfologia WBC 7,51 K/μL 4,4 — 11,0 NEUT 3,03 10^9/L (40,4%) 1,9 — 7,5 (40 – 72) LYM 2,67 10^9/L (35,5%) 0,9 — 4,5 (18 -48) MONO 0,51 10^9/L (6,8%) 0,1 — 1,0 … więcej →

  • morfologia krwi

    22 lipca 2014 15:25 →

    Martinolatino: Witam, Ostanio robiłem sobie morfologię krwi i zastanawiaj mnie wyniki. Wszystko jest w … lat, waga :90 kg. (choroby : nadciśnienie tętnicze – leczone) Odpowiedź: morfologia krwi jest w porządku, te niewielkie odchylenia tych … więcej →

  • Problemy z tarczycą - morfologia krwi

    22 lipca 2014 15:25 →

    …czy oba schorzenia mogą mieć wzajemny związek ? ______________________ Płeć: kobieta Wiek: 49 _______________________ Morfologia krwi: NEUT# 3.06 [10*3/uL] MONO# 0.73 [10*3/uL] NEUT% 48.40 [%] (obniżone) MONO% 11.50 [%] (podwyższone) … więcej →

  • Morfologia krwi

    22 lipca 2014 15:25 →

    Witam ! Ostatnim czasem zrobiłam morfologie krwi : HCT- 27.8 ( 37-47) RBC- 4.23 (4-5) HGB- 8.4 (12-16) WBC… (2.5-5.5) % NEUT – 38.5 (45-70 ) Niepokoją Mnie niektóre odchylenia Od normy :/ Proszę o interpretacje Moich wyników Z góry Dziękuje więcej →

Strona:
z
81