Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ albuminy

  • Albuminy

    18 marca 2008 15:26 →

    Albuminy – to białko proste ulegające procesowi syntezy w wątrobie. Najwięcej jest go we krwi, mięśniach, występuje w każdej komórce. Najwięcej jest jej w mięsie, mleku, jajach. więcej →

  • Zalety miodu

    11 marca 2011 13:30 →

    … miodu. Zawartość białek maksymalnie 0,5% i są to głównie albuminy i globuliny (pochodzą z gruczołów gardzielowych pszczół),…, erloza, panoza, izopanoza) 2% Dekstryny 5% Białko (albuminy, globuliny, enzymy np.: ß-fruktofuranozydaza, amylazy, katalaza,… więcej →

  • Hiperlipoproteinemia

    13 maja 2008 09:13 →

    …. Krew przechodzi przez filtr usuwający cząstki o masie do 2 MDa. W miejsce usuniętego przesączu do krwi dodaje się albuminy zawieszone w roztworze o składzie jonowym i ciśnieniu osmotycznym identycznym z prawidłowym osoczem). Należy nadmienić, że im … więcej →

  • Bilans azotowy organizmu

    12 czerwca 2008 08:31 →

    … (a co za tym idzie różny czas obiegu – turn over). Najkrótszy okres półtrwania mają białka osocza (albuminy, globuliny i inne), a najdłuższym okresem połowicznego rozpadu charakteryzują się białka tkanki łącznej takie jak kolagen czy elastyna. W … więcej →

  • Białko całkowite

    7 czerwca 2011 10:09 →

    …się w części krwi zwanej osoczem. W skład mieszaniny tych białek wchodzą przede wszystkim: fibrynogen, albuminy, globuliny, glikoproteiny i lipoproteiny. W wyniku zachodzących procesów fizjologicznych, np. pod wpływem toksycznych związków przemiany materii… więcej →

  • Badania - białko całkowite

    9 czerwca 2011 09:54 →

    …się w części krwi zwanej osoczem. W skład mieszaniny tych białek wchodzą przede wszystkim: fibrynogen, albuminy, globuliny, glikoproteiny i lipoproteiny. W wyniku zachodzących procesów fizjologicznych, np. pod wpływem toksycznych związków przemiany materii… więcej →

  • Marskość wątroby? Żółtaczka...

    31 lipca 2014 13:28 →

    … – 32,0 (16,7-45,9) BUN – 15,0 (7,8-21,4) CRP – 0,3 <5 OB - 2 mm <8 Proteinogram: Albuminy – 5,44 (3,5-5,1) ! 67,5% (53,8-65,2)% ! Alfa 1 – 2,9% (1,1-3,7)% Alfa… napisane że bilirubina musi być ponad 2, albuminy muszą spadać a ja mam ich nadmiar… więcej →

  • Początkowa niewydolność nerek

    31 lipca 2014 13:28 →

    …60(wyniki badań z ostatnich lat,ostatnie z czerwca 2012r. 63)zrobiłam albuminy w moczu powyżej 20ścia, wapń za wysoki, potasu mało.W moczu…ważę ok.47kg i wiem że kreatynina jest wysoka jak na mnie, albuminy też. Zawsze oddawałam małe ilości moczu a tu nagle… więcej →

  • Morfologia, dno oka oraz rtg kręgosłupa

    31 lipca 2014 13:28 →

    … 150 mg/dl, elektrolity NA 135, K 4,62, Cl 103, AspAT 33, ALAT 34 bilirubina 0,29 mg/dl bialko calkowite 6,36g/dl, albuminy 4,05g/dl DNO oo: tarcze n.II prawidłowe, wnęka naczyniowa niesymetryczna, w OL przesunięta donosowo, bardziej niz w OP, … więcej →

  • Potrzebuje pomocy

    31 lipca 2014 13:28 →

    … < 38 GGTP 102 norma 5-39 Żelazo 58,7 norma 53,-167,0 Ferrytyna 248,6 norma 13-150 Białko całkowite 6,80 norma 6,00-8,00 Albuminy 55,46 norma 53-66 Globuliny Alfa 1 6,5 norm 2,0-5,5 Globuliny Alfa 2 13,16 norma 6,0-12,0 Globuliny Beta 1 10,95 norma… więcej →

  • proteinogram-prawidłowy?

    31 lipca 2014 13:28 →

    …granicach sa nie istotne?czy moga na coś wskazywać? oto wyniki: białko całkowite 74 g/l < normy - 60-80> Albuminy 59,6 % alfa-1-globuliny 3.5 % alfa-2- globuliny 10.9% beta globuliny 8.80 % gamma-globuliny 17.2 % bardzo dużo choruje -zapalenia … więcej →

  • Czy to moze byc ziarnica

    31 lipca 2014 13:28 →

    …sie osłabiona bola mnie mieśnie nóg i własnie teraz miałam dwie noce gdzie byłam cała spocona. Ale wyniki krwi,ob,crp wszystki w normie tylko albuminy i bilirubina wychodza poza normy.Lekarz rodzinny powiedział ze wezły do obserwacji mam przyjsc za miesiac więcej →

  • interpretacja wyników

    31 lipca 2014 13:28 →

    … limfocyty 2,2 tys/ul neutrofile 6,9 tys/ul RDW-CV 13,3 % PDW 10 fl MPV 10 fl P-LCR 22% OB 17 mm/h kwas moczowyt 4,6 mg/dl albuminy 55,4 % CRP 5,60 mg/l ASO 790 IU/ml RF ilościowo ,10 IU/ml anty-CCP 0,5 U/ml ANA 1 dodatni Mam problem ze … więcej →

  • Płyn mózgowo rdzeniowy

    31 lipca 2014 13:28 →

    … wyniku:barwa- wodojasna przejrzystość-nie zupełna cytoza-7,0 białko całkowite-290,3 mg/l glukoza-56 mg/dl CRP-8,0 IgG -29,02 mg/l prealbumina -3,90 % albuminy -65.10# frakcja alfa 1 – 4,20 % frakcja alfa 2 –5.10% frakcja beta- 13,40 % … więcej →

  • Podwyzszona frakcja Alpha 1

    31 lipca 2014 13:28 →

    … żyły na dłoniach i trochę przedramionach.Jesli uniosę ręce w gorę to znikają. Na nogach nie mam żylakow, ani nie odczuwam bólu nóg. Czy nalezałoby wykonać jakies dodatkowe badania, aby wiedziec co jest przyczyną rosnacego Alpha 1 i obnizonej albuminy? więcej →

  • cukrzyca, powikłania?

    31 lipca 8828 13:03 →

    … w nogach, ale nerki pewnie też należałoby wziąć pod uwagę, najlepiej się pokazać lekarzowi rodzinnemu, zrobić podstawowe badania (morfologia krwi, OB, białko, albuminy, analiza moczu, osłuchanie serca, ciśnienie) wtedy będzie można coś więcej powiedzieć więcej →

Strona:
z
2