Wyniki wyszukiwania dla zapytania „ obniżona temperatura cia

  • Niska temperatura u dziecka

    30 lipca 2013 14:22 →

    … muszą zadziałać. Zdarza się, że u niektórych dzieci niska temperatura jest związana z przechodzeniem przeziębienia. Oczywiście nie ma…Jest jednak dużo poważniejszy problem związany z niską temperaturą. Narażone są na niego niemowlaki i osoby starsze. To… więcej →

  • Gorączka - kilka informacji

    9 marca 2011 09:45 →

    … temperaturę ciała w wąskiej granicy mieszczącej się pomiędzy 36 a 37,5 °C. Temperatura taką posiada większość ludzi i ogólną zasadą … objawy, zorganizujmy wizytę. W razie gdy zmierzona temperatura przekroczy 39.5 ° C, możemy zaaplikować środki obniżające … więcej →

  • Gorączka - wróg czy sprzymierzeniec?

    29 sierpnia 2011 09:36 →

    … jej obniżenie. Czy postępujemy właściwie? Czy zawsze podwyższona temperatura ciała jest czymś, co należy zwalczać? …lub 37,2ºC w odbycie. Niebezpieczeństwo pojawia się w momencie, gdy temperatura sięga powyżej 40ºC, z punktu widzenia fizjologii … więcej →

  • Gdy trawi nas wysoka gorączką...

    25 stycznia 2013 09:11 →

    … „zwykłych” infekcji. We wstępie pojawiła się informacja, że podwyższona temperatura powinna nas cieszyć. Oznacza to bowiem, że nasz organizm broni się przed chorobą. Podwyższająca się temperatura wspomaga produkcję przeciwciał. Z kolei to co nas atakuje… więcej →

  • Jak upał działa na nasz organizm?

    24 lipca 2014 13:33 →

    … negatywnych skutkach, jak w przypadku upału. Jeśli temperatura  otoczenia, a w konsekwencji ciała zwiększa się, mogą pojawić … dochodzi do rozszerzenia naczyń krwionośnych w skórze. Jeśli temperatura ciała przekracza 40 stopni, pojawią się naprawdę poważne… więcej →

  • Bolesne oddawanie moczu

    4 marca 2008 22:57 →

    … krocza, - pobolewania podczas oddawania kału, - podwyższona temperatura? Nie Przyczyną twoich dolegliwości jest infekcja… krocza, - pobolewania podczas oddawania kału, - podwyższona temperatura? Tak Przyczyną tych dolegliwości jest najprawdopodobniej… więcej →

  • Zalety sauny

    16 maja 2008 08:40 →

    …to takiego? „Sauna to pomieszczenie, w którym panuje wysoka temperatura i wysoka lub niska wilgotność (w zależności od … serca • nadciśnienie • choroby zakaźne • infekcja, podwyższona temperatura • nowotwory • choroby skóry • ciąża • epilepsja • … więcej →

  • Wypoć się w fińskiej saunie

    7 czerwca 2011 08:46 →

    … prostu domem do którego przenoszono się kiedy znacznie spadała temperatura na zewnątrz. Już wtedy – w pierwotnej wersji sauny – …, granit i bazalt którym wykłada się ściany pomieszczenia. Temperatura odczuwalna to około 50 stopni, ale mamy za to… więcej →

  • Jak poradzić sobie z wysoką gorączką

    4 września 2013 07:53 →

    …, że nie w każdym przypadku. U niektórych osób ta „zwyczajowa” temperatura jest np. o stopień niższa. Przyczyną takiego stanu rzeczy … że nasz organizm stara się zwalczyć chorobę. Jednak jeśli temperatura jest zbyt wysoka, to powinniśmy działać. W momencie … więcej →

  • Jak obniżyć gorączkę u dziecka?

    26 marca 2014 10:30 →

    …Dokładniej rzecz biorąc mowa tutaj o stanie podgorączkowym. To temperatura między 37,a 38 stopni. W takiej sytuacji niejako dochodzi … jest z infekcją wirusową, lub bakteryjną. Jeśli temperatura przekracza 38 stopni, to w tym momencie powinniśmy przystąpić … więcej →

  • długo trwała temperatura

    30 lipca 2014 23:15 →

    … dostał antybiotyk,nie pomogło,temperatura utrzymuje się.Została zlecona morfologia z rozmazem ,wynik wskazuje na bakterie ale obniżona jest hemoglobina 12,7 kr.czerwone 3,84 hematokryt 37,6 limfocyty 8,2 Mąż dostał … więcej →

  • [Immunolog] - K, 27 - Obniżenie komórek NK

    30 lipca 2014 23:15 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Immunolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 27 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Nawracające torbiele jajników, wysokie NK. [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – … więcej →

  • Morfologia - obniżona hemoglobina i MPV z jednoczesnym podwyższeniem EOS i BASO

    30 lipca 2014 23:15 →

    Mam 26 lat i zaniepokoiły mnie wyniki morfologii. Obniżona hemoglobina 11,8 (norma 12-16) oraz MPV 5,62 (norma 6,5-11.0) z jednoczesnym podwyższeniem wartości BASO 0,097 (norma 0.00-0.080) %1,73 (norma % 0.00-1.70) oraz % zawartość EOS 5,78 (norma 0,00-4… więcej →

  • Obniżona macica- nietrzymanie moczu

    30 lipca 2014 23:15 →

    Witam. Byłam ostatnio u ginekologa, który przy badaniu stwierdził iż mam obniżoną macicę i trzeba leczyć operacyjnie. Z powodu tej macicy nie trzymam moczu,przy kaszlu, kichnięciu itp.. popuszczam w niewielkiej ilości. Mam 31 lat i urodziłam trójkę dzieci… więcej →

  • [Internista] - K, 30 - Ciągłe przeziębienie / Obniżona odporność

    30 lipca 2014 23:15 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Internista [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 30 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] Astma oskrzelowa [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] Seretide 250, … więcej →

  • [Diabetolog] - K, 24 - Jak można obniżyć poziom cukru?

    30 lipca 2014 23:15 →

    [b]Specjalizacja:[/b] Diabetolog [b]Płeć:[/b] kobieta [b]Wiek:[/b] 24 [b]Czy na coś choruję:[/b] tak [b]Czy na coś choruję – komentarz[/b] cukrzyca t2 [b]Czy przyjmuję jakieś leki:[/b] tak [b]Czy przyjmuję jakieś leki – komentarz[/b] formetic 1000 3xdz … więcej →

  • Kwasica ketonowa a obrzęk całego ciała

    30 lipca 4028 13:51 →

    …jej pozbyć jest zwiększenie dawek insuliny, po której bardzo puchnę, w ciągu tygodnia nawet 10kg, obniża mi się bardzo ciśnienie i temperatura ciała, spada potas we krwii( biorę ok. 10 tabletek potasu, nawet podczas pobytu w szpitalu), ostatnio doszły bóle… więcej →

  • spadek temperatury ciała

    30 lipca 2014 23:15 →

    Moja żona od paru miesięcy ma obniżoną temperaturę ciała ok 35,5 i często ma nagłe spadki temperatury nawet do 33,4 badania krwi ma dobre, badanie na tarczycę też nic nie wykazało, miała również założonego „Holtera” więcej →

  • Wyniki układu krzepnięcia a antykoncepcja. Bardzo proszę o pomoc.

    30 lipca 2014 23:15 →

    Witam serdecznie. Od ok 5 lat biorę tabletki antykoncepcyjne i jak co roku zrobiłam dziś kontrolne badania krwi. PRÓBY WĄTROBOWE : ALT : 9 U/l ( 0 – 33) AST : 18 U/l (0-32) bilirubina całkowita : 0.3 mg/dl (0 – 1) UKŁAD KRZEPNIĘCIA: Czas … więcej →

  • za duża i narastająca ilość czerwonych ciałek krwi

    30 lipca 2014 23:15 →

    Uprzejmie proszę o pomoc w imieniu koleżanki, której syn ma nadmierną ilość czerwonych ciałek krwi i jest to uważane za schorzenie, przez które, chłopak nie może podjąć pracy.Jak nazywa się to schorzenie?Jak to leczyć w trybie przyśpieszonym Lub jak … więcej →

Strona:
z
28