Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 0 wojtas811
02 sty 2011 - 14:47:59
MAM PYTANIE ODNOŚNIE PASOŻYTA KTÓREGO WYKRYTO U MNIE W ORGANIZMIE O NAZWIE "CANDIDA ALBICANS" CZY ON MOŻE POWODOWAĆ ZACHWIANIE ODPORNOŚCI I JAK NIEBEZPIECZNY JEST, GDYŻ TO WIĄŻE SIĘ Z MOIMI WYNIKAMI KRWI KRÓTE ZAMIESCILEM WCZESNIEJ. A I ZAPOMNIALEM DODAC WCZESNIEJ ZE TEZ WYKRYTO U MNIE HELIKOBAKTER CZY TO TEZ GROZNE? Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 3467
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
02 sty 2011 - 17:31:10
Candida albicans to grzyb, u zdrowego człowieka nie stanowi on jakiegoś poważnego zagrożenia, chociaż zależy to jeszcze od lokalizacji, gdzie i w jaki sposób wykryto u Ciebie Candida?
H. pylori to bakteria która bytuje w błonie śluzowej żołądka, czasami może prowadzić do stanów zapalnych tejże błony i owrzodzeń, w takich wypadkach eliminuje się ją za pomocą antybiotyków Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 0 wojtas811
03 sty 2011 - 17:55:02
Szczerze powiem ze eliminowalem ja za pomoca kilku antybiotykow czy zginela niewiem ale znow jest czy moze w polaczeniu z ta candida powodowac zachwianie w organizmie co by mialoprzelozenie na wyniku krwi. Co prawda i tak zamierzam isc teraz na badanie kontrolne z rozmazem recznym ponoc bardziej wiarygodny jest jak otrzymam wyniki zamieszcze i poprosze o opinie. Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 3467
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
03 sty 2011 - 22:11:35
ale gdzie ta Candida została wykryta i jakim sposobem?
jakim sposobem wykryto u Ciebie H. pylori, to jest dość ważne bo niektóre badania wykrywają H. pylori nawet jeśli jej już nie ma a kiedyś była
raczej działania tych drobnoustrojów się nie nakładają na siebie, H pylori może powodować zaburzenia żołądkowe Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 0 wojtas811
04 sty 2011 - 14:48:30
W badaniach krwi i kału w ostatnim czasie robione miałe własnie pod względem candidy i helicobakter problem ze tego helokobaktera nie moge sie pozbyc albo poprostu wraca do mnie cao jakis czas przyczyn nie znam. Wczesniej również miałem robione badania jakies 3 miesiace przed zamiesczonymi lacznie z usg jamy brzusznej nic nie wykryto ale bole brzucha czasem wracaja zwlaszcza po wypiciu kawy, no i do tego pocenie sie ale dosc ostre czy wplyw stresu w pracy moze miec jaies tu znaczenie? Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 3467
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
04 sty 2011 - 21:38:53
A ten Helicobacter pylori był wykryty w stolcu, we krwi czy w gastroskopii? to jest bardzo istotne? to nie był ten test który możesz sobie sam w aptece kupić?
gdzie ta Candida została wykryta? w jakim miejscu ciała??!! Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 0 wojtas811
05 sty 2011 - 13:33:01
Helikobacter w krwi i stolcu ,a candida w tez w tym zaden test z apteki Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 3467
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
05 sty 2011 - 21:45:00
jeśli badanie ze stolca oparte jest na wykrywaniu antygenu H. pylori to bardzo prawdopodobne że faktycznie masz tą bakterię, bo badanie z krwi z tego co wiem to oparte jest na przeciwciałach które mogą utrzymywać się nawet jeśli zakażenie H. pylori było już dawno temu
wyniki trzeba pokazać lekarzowi, który zdecyduje czy przepisać odpowiednie leki na Candidę i H. pylori Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 0 wojtas811
14 sty 2011 - 10:22:43
Mam jeszcze raz prosbę o interpretację wyników badania krwi Z rozmazem. badanie nie z automatu a ręcznego.
Erytrocyty- 4,99 norma 4,5- 5,9
HGB- 15,2 norma 14,18
HCT 44,8 NORMA 41- 53
MCV 89,8 NORMA 80- 98
MCH 30,5 NORMA 27-34
MCHC 33,9 NORMA 33-37
RDW-CV 12% NORMA11-16
RDW-SD 41,4 NORMA 37-46
WBC 4,3 NORMA 4,3 -10
LYM 2,7 NORMA 1-4
MXD 0,3 NORMA 0,2-1
NEU 1,3 NORMA 2-7
LYM% 61,7 NORMA 25-40
MXD% 6,9% 3-14
ODSETEK NEUTROFILI 31,4% NORMA 50-70
PLT 205 NORMA 150-400
PDW 14,5 NORMA 9-14
MPV 10,8 NORMA 8-12
P-LCR 33% NORMA 15-35
PROSZĘ O ODPOWIEDZ OBECNIE CZUJE SIĘ DOBRZE NIC MI NIE DOLEGA NEIPOCE SIĘ A NIC NIE BOLI MNIE NAWET NIE EJSTEM PRZEZIEBIONY, MAM TYLKO CANDIDE W ORGANIXMIE CO PISAŁEM WCZESNEIJ I HELICOBACTER Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 3467
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
15 sty 2011 - 01:11:45
limfocyty są podwyższone natomiast neutrofile obniżone, myślę jednak że nie ma to większego znaczenia i nie musisz się tym przejmować, nie ma to też związku z Candida ani z Helicobacter pylori, ogólnie wyniki badań są w porządku Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 0 wojtas811
16 sty 2011 - 16:30:33
Nie znam się na tym ale z jakiegoś powodu jednak wyniki mam nie w normie co mnie smuci, powiem tak bylem u pani hematolog i stwierdzila wstepnie ze mam raka zoladka z racji wystepowania helicobakter owszem zadko kiedy czasmi mnie boli brzuch zwlaszcza po wypiciu kilku kaw i zjedzeniu czegos ostrzejszego , a czasami odzywa sie tak po prostu brzuch bez przyczyny znaczy takie lekkie bole klujace i chwilowe czy to ma znaczenie , usg jamy brzusznej nnic nie wykazalo .co dalej? Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.