Ostatnio szukane
- sfędzące ranki w okolicach pochwy.pieczenie i rozprzestrzenianie sie ranek które zmieniaja zię w chrostki
- proces pielęgnowania pacjenta
- odgnioty na stopach jak wyleczyć
- zmiany na paznokciach
- kąpiel relaksująca
- leukocyty w moczu norma
- servenon łączenie z amfetaminąk leku
- potowki na dekoldzie
- guzka w okolicy kości ... jest to aby na pewno guzek... jest koloru czarnego ....przy naciskaniu strasznie boli tak ...
- z rany leci osocze
-
Forum Medyczne
-
[Dermatolog] - M, 27 - Plamy na skórze
19 czerwca 2013 18:18Specjalizacja: Dermatolog Płeć: mężczyzna Wiek: 27 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej...
więcej → -
[Lekarz rodzinny] - K, 57 - siniaki-plamki na rękach
19 czerwca 2013 18:18Specjalizacja: Lekarz rodzinny Płeć: kobieta Wiek: 57 Czy na coś choruję: tak Czy na coś choruję - komentarz astma...
więcej → -
[Lekarz chorób zakaźnych] - K, 15 - Dziwne objawy po kleszczu.
19 czerwca 2013 18:18Specjalizacja: Lekarz chorób zakaźnych Płeć: kobieta Wiek: 15 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki:...
więcej → -
[Endokrynolog] - K, 23 - zaczęło się do wypadania włosów
18 czerwca 2013 12:12Specjalizacja: Endokrynolog Płeć: kobieta Wiek: 23 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej p...
więcej → -
[Lekarz rodzinny] - K, 44 - Powiększenie żyły na szyi
14 czerwca 2013 20:20Specjalizacja: Lekarz rodzinny Płeć: kobieta Wiek: 44 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do te...
więcej → -
[Reumatolog] - M, 23
07 czerwca 2013 16:16Specjalizacja: Reumatolog Płeć: mężczyzna Wiek: 23 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej...
więcej → -
[Ginekolog] - K, 23 - ciaza
09 czerwca 2013 13:13Specjalizacja: Ginekolog Płeć: kobieta Wiek: 23 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej pory...
więcej → -
[Neurolog] - M, 41 - Ważne pytania
19 czerwca 2013 11:11Specjalizacja: Neurolog Płeć: mężczyzna Wiek: 41 Czy na coś choruję: tak Czy na coś choruję - komentarz nadciśn...
więcej → -
[Laryngolog] - M, 18 - ból gardła jedna strona kłucie w uszach
18 czerwca 2013 15:15Specjalizacja: Laryngolog Płeć: mężczyzna Wiek: 18 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej...
więcej → -
[Urolog] - M, 17 - siny trzon prącia
18 czerwca 2013 15:15Specjalizacja: Urolog Płeć: mężczyzna Wiek: 17 Czy na coś choruję: nie Czy przyjmuję jakieś leki: nie Do tej por...
więcej →
-
Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo!
Witam, pisze w sprawie mojej siostry. bardzo sie o nią martwie. Cały dzień ma zdrętwiałą lewą ręke, tak jak by od palca po nadgarstek. Kiedyś miewała też coś podobnego ale szybko ustępowało po godzinie, czasem szybciej.lecz dzisiaj utrzymuje sie to cały dzień, ta ręka utrudnia jej wykonywanie ruchów,tak jak by nie mogła ruszać palcami. kiedyś slyszalam ze to może byc przyczyną od serca,dodam ze siostra tak jak ja ma zespół barlowa, chociaz wątpie w to ze to moze byc tego przyczyna.Dodam że moja Siostra nie uderzyla sie w tą reke, poprostu gdy rano poszla do pracy odczuła drętwienie. prosze o pomoc
i czy mamy udać sie do lekarza? co moze byc tego przyczyna?
Odpowiedz
i czy mamy udać sie do lekarza? co moze byc tego przyczyna?
Odpowiedz
Pamiętaj! Brak apetytu, utrata wagi, osłabienie wydłużają czas powrotu do zdrowia. Dowiedź się więcej! Kliknij tutaj
Dowiedz się więcej Kliknij tutaj
tak, na pewno siostra powinna udać się do lekarza z tym problemem
czy drętwieje tylko ta jedna ręka?
zawsze drętwiała ta ręka a nie żadna inna część ciała?
czy ręka jest osłabiona? na przykład czy trudno siostrze unieść szklankę z wodą?
czy nie pojawiły się jakieś problemy ze wzrokiem? zawroty głowy?
czy siostra ma jakieś kłopoty z kręgosłupem? Odpowiedz Cytuj
czy drętwieje tylko ta jedna ręka?
zawsze drętwiała ta ręka a nie żadna inna część ciała?
czy ręka jest osłabiona? na przykład czy trudno siostrze unieść szklankę z wodą?
czy nie pojawiły się jakieś problemy ze wzrokiem? zawroty głowy?
czy siostra ma jakieś kłopoty z kręgosłupem? Odpowiedz Cytuj
tak, ręka jest osłabiona. Drętwieje jej tylko lewa ręka i nigdy wcześniej nie miała żadnego podobnego problemu. problemów ze wzrokiem nie ma. a co do kręgosłupa, często boli ją w odcinku lędźwiowym, ale możliwe ze jest to spowodowane siedzącą pracą, no i ma skrzywienie( lewostronne)ale diagnoza była postawiona dość dawno, jak jeszcze była dzieckiem i od tamtej pory u ortopedy już się nie pokazywała. do jakiego lekarza ma sie wybrac? ortopeda? czy najlepiej w pierwszej kolejności do lekarza rodzinnego?
Odpowiedz
ręka dalej drętwieje?
jest osłabiona?
czy drętwieją jakieś konkretne palce czy wszystkie?
czy drętwieje na przykład dolna część dłoni czy może grzbietowa?
na pewno pod uwagę trzeba wziąć ten kręgosłup, skrzywienie może powodować ucisk na korzenie nerwów, chociaż częściej dolegliwości dotyczą wtedy kończyn dolnych
drętwienie może być też spowodowane jakimś stanem zapalnym nerwów
myślę że wystarczy iść do lekarza rodzinnego na początek, jak nie będzie wiedział co robić to skieruje do neurologa, myślę jednak że najpierw będzie sam chciał poobserwować bo prawdopodobnie drętwienia ustąpią Odpowiedz Cytuj
jest osłabiona?
czy drętwieją jakieś konkretne palce czy wszystkie?
czy drętwieje na przykład dolna część dłoni czy może grzbietowa?
na pewno pod uwagę trzeba wziąć ten kręgosłup, skrzywienie może powodować ucisk na korzenie nerwów, chociaż częściej dolegliwości dotyczą wtedy kończyn dolnych
drętwienie może być też spowodowane jakimś stanem zapalnym nerwów
myślę że wystarczy iść do lekarza rodzinnego na początek, jak nie będzie wiedział co robić to skieruje do neurologa, myślę jednak że najpierw będzie sam chciał poobserwować bo prawdopodobnie drętwienia ustąpią Odpowiedz Cytuj
na początek myślę że najlepiej zgłosić się do lekarza rodzinnego, ten zbada i ewentualnie skieruje do specjalisty
co to za wada kręgosłupa? skolioza? jakiego odcinka kręgosłupa?
problem może być spowodowany właśnie chorobą kręgosłupa albo jakimiś problemami w kończynie górnej lewej, jakiś stan zapalny nerwu łokciowego, jakieś problemy ze stawami ręki, może jakiś przebyty uraz
może lekarz zdecyduje się zrobić prześwietlenie kręgosłupa, stawy łokciowego albo nadgarstka
często w takich przypadkach pomagają leki przeciwbólowe i przeciwzapalne ale to już powinien zalecić lekarz Odpowiedz Cytuj
co to za wada kręgosłupa? skolioza? jakiego odcinka kręgosłupa?
problem może być spowodowany właśnie chorobą kręgosłupa albo jakimiś problemami w kończynie górnej lewej, jakiś stan zapalny nerwu łokciowego, jakieś problemy ze stawami ręki, może jakiś przebyty uraz
może lekarz zdecyduje się zrobić prześwietlenie kręgosłupa, stawy łokciowego albo nadgarstka
często w takich przypadkach pomagają leki przeciwbólowe i przeciwzapalne ale to już powinien zalecić lekarz Odpowiedz Cytuj
Witam.
Mam 25 lat. Choruje od roku. Zaczęło się od głuchoty lewego ucha, utraty równowagi , bardzo strasznych bólów głowy, zaburzenia w mówieniu. Po roku czasu ważę 15 kg. jetsem bardzo słaba. Dzisiaj spotkało mnie w ciagu dnia coś o czym nigdy bym nie pomyślała. Przestraszyłam sie. Byłam wykrztwiona w kierunku lewej strony. Lewa ręka opadnieta. Nie mogłam nia nic zrobić, ale po godzinie czasu minęło. Zrobiłam się jakby śpiąca, słaba. jakbym nie kontaktowała . Chodziłam z kąta w kąt i zapominałam o tym, co mam zrobić...Wiele razy trafiło do omdleń...Proszę o pomoc .., co oznacza mój zły stan w którym jestem już bardzo długo? Odpowiedz Cytuj
Mam 25 lat. Choruje od roku. Zaczęło się od głuchoty lewego ucha, utraty równowagi , bardzo strasznych bólów głowy, zaburzenia w mówieniu. Po roku czasu ważę 15 kg. jetsem bardzo słaba. Dzisiaj spotkało mnie w ciagu dnia coś o czym nigdy bym nie pomyślała. Przestraszyłam sie. Byłam wykrztwiona w kierunku lewej strony. Lewa ręka opadnieta. Nie mogłam nia nic zrobić, ale po godzinie czasu minęło. Zrobiłam się jakby śpiąca, słaba. jakbym nie kontaktowała . Chodziłam z kąta w kąt i zapominałam o tym, co mam zrobić...Wiele razy trafiło do omdleń...Proszę o pomoc .., co oznacza mój zły stan w którym jestem już bardzo długo? Odpowiedz Cytuj
ile ważysz? 15 kg??
czy jakiś lekarz starał się Ciebie już zdiagnozować?
objawy masz poważne i na pewno trzeba to wyjaśnić, powinnaś się skonsultować z neurologiem, na pewno wskazane są tak zwane badania neuroobrazowe czyli tomografia komputerowa albo jeszcze lepiej rezonans magnetyczny
do tego badanie neurologiczne, EEG i podstawowe badania z krwi jak na przykład morfologia, wtedy może uda się wyjaśnić przyczynę Twoich dolegliwości Odpowiedz Cytuj
czy jakiś lekarz starał się Ciebie już zdiagnozować?
objawy masz poważne i na pewno trzeba to wyjaśnić, powinnaś się skonsultować z neurologiem, na pewno wskazane są tak zwane badania neuroobrazowe czyli tomografia komputerowa albo jeszcze lepiej rezonans magnetyczny
do tego badanie neurologiczne, EEG i podstawowe badania z krwi jak na przykład morfologia, wtedy może uda się wyjaśnić przyczynę Twoich dolegliwości Odpowiedz Cytuj
Agnieszka:
a tak dokładnie to w którym miejscu masz te drętwienia? czy dotyczą one tylko palców? na przykład dwóch ostatnich a może nie?
pojawiają się tylko w jednej ręce?
jak zginasz tą rękę w łokciu to dolegliwości się nasilają czy nie?
czy masz problemy z jakimiś bólami głowy?
miałaś ostatnio wykonywaną morfologię krwi?
próbowałaś stosować witaminy albo magnez? Odpowiedz Cytuj
a tak dokładnie to w którym miejscu masz te drętwienia? czy dotyczą one tylko palców? na przykład dwóch ostatnich a może nie?
pojawiają się tylko w jednej ręce?
jak zginasz tą rękę w łokciu to dolegliwości się nasilają czy nie?
czy masz problemy z jakimiś bólami głowy?
miałaś ostatnio wykonywaną morfologię krwi?
próbowałaś stosować witaminy albo magnez? Odpowiedz Cytuj
samo stwierdzenie "podejrzenie malformacji w obrębie koła tętniczego Willisa" oznacza że w tym układzie naczyniowym stwierdzono prawdopodobnie jakieś nieprawidłowości, ale stwierdzenie to nie precyzuje, o co dokładnie chodzi
koło tętnicze Willisa powstaje u zbiegu wszystkich dużych tętnic zaopatrujących głowę w krew
o dokładne wyjaśnienia trzeba pytać swojego neurologa Odpowiedz Cytuj
koło tętnicze Willisa powstaje u zbiegu wszystkich dużych tętnic zaopatrujących głowę w krew
o dokładne wyjaśnienia trzeba pytać swojego neurologa Odpowiedz Cytuj
Na tą chwilę mam przepisany lek od Laryngologa Cavinton Forte i Nootropil. Jest stwierdzona głuchota lewego ucha. Troche się tym wszystkim nie pokoje ponieważ organizm daje wyraźne sygnały, że coś jest nie tak. Oprócz tego leczę ciągle antybiotykami prywatnie twarz. Często boli mnie głowa w dwoch konkretnych miejscach. jest to tył głowy i boli mnie albo po lewej , albo po prawej. jestem także skierowana na rezonans kręgosłupa odcinek C. Laryngolog mi przepisał także leki na katar wodnisty, ale nie pomagają. Często czuje się śpiąca mocno i przemęczona.Czasami czuje duże ciśnienie w głowie tak jakby miało mi rozsadzić głowy i to właśnie tył głowy.Do tego mam wyrośla kostne po 4 operacjach na stopie lewej. Czy są to zmiany łagodne nowotworowe?Noga ostantio jest opuchnieta i martwi mnie ból w okolicy śródstopia , ale jest to ból kości, a także w kolanach i także pod łopatkami.Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam.
Odpowiedz
chciałabym dodać też, że ostatnio miałam często odruchy wymiotne. Stany podgoraczkowe wieczorami. Rano kiedy się budzę to czuję się jakoś tak dziwnie nie wiem jak to opisać. Często czuję jakbym leżała jak roślinka. Ostantio czułam jakieś dziwne prądy w nodze prawej i ręce. Ręce mam bezwładne często po przebudzeniu rano. Czasami jestem przestraszona takim stanem, bo nawet synek się wypowiadał, że ręce były lekkie, a są ciężkie. Martwi mnie duża ilść snu po czym i tak wyglądam na bardzo zmęczoną.Martwi mnie to, że nie mogę przytyć też i ciągle jestem osłabiona. Czasami czuje że coś się dzieje z ciałem, że nie czuję lewej strony ciała. Lekarz rodzinny stwierdził zmiany toczące się po lewej stronie twarzy.Oko lewe bywa mniejsze od prawego.Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam.
Odpowiedz
chciałabym dodać też, że ostatnio miałam często odruchy wymiotne. Stany podgoraczkowe wieczorami. Rano kiedy się budzę to czuję się jakoś tak dziwnie nie wiem jak to opisać. Często czuję jakbym leżała jak roślinka. Ostantio czułam jakieś dziwne prądy w nodze prawej i ręce. Ręce mam bezwładne często po przebudzeniu rano. Czasami jestem przestraszona takim stanem, bo nawet synek się wypowiadał, że ręce były lekkie, a są ciężkie. Martwi mnie duża ilść snu po czym i tak wyglądam na bardzo zmęczoną.Martwi mnie to, że nie mogę przytyć też i ciągle jestem osłabiona. Czasami czuje że coś się dzieje z ciałem, że nie czuję lewej strony ciała. Lekarz rodzinny stwierdził zmiany toczące się po lewej stronie twarzy.Oko lewe bywa mniejsze od prawego.Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam.
Odpowiedz
W między czasie wykryto u mnie również tarczyce. Cavinton forte już nie biorę ani nootropil ale pewnie Laryngolog przepisze. Zażywam także clemastinum , ale to od dermatologa i bylam w szpitalu i miałam niby wstrząs anafilaktyczny także dopiero będę robiła chyba testy na alergie oprócz tego mam wyraźnie powiększone węzły chłonne. i oprócz tego czeka mnie wizyta u Laryngologa, endokrynologa, onkologa, alergologa masakra tyle tych lekarzy chorób. i jestem skierowana na nakłucie lędźwiowe. Na początku była obserwacja w kierunku Sm. pozdrawiam
Odpowiedz
Witam. W ostatnim czasie nasilają sięproblemy oddechowe. Częsty kaszel i uczucie czegoś w gardle oraz problemy z połykaniem , przełykaniem śliny i pokarmu. laryngolog przepisał mi leki Pecto Drill i Eurespal. Co to może być.Zostałam skierowana do pulmonologa i endokrynologa. Dwa razy już byłam w szpitalu na izbie przyjęć z trudnościami oddychania.pozdrawiam.
Odpowiedz
Witam. W ostatnim czasie nasilają sięproblemy oddechowe. Częsty kaszel i uczucie czegoś w gardle oraz problemy z połykaniem , przełykaniem śliny i pokarmu. laryngolog przepisał mi leki Pecto Drill i Eurespal. Co to może być.Zostałam skierowana do pulmonologa i endokrynologa. Dwa razy już byłam w szpitalu na izbie przyjęć z trudnościami oddychania.pozdrawiam.
Odpowiedz
Witam.Mam pytanie. Mam 25 lat, od ok tygodnia jest mi codziennie bardzo slabo, szczegolnie wieczorami. od 3 dni zaczela mi dretwiec lewa reka no i do tego to oslabienie. dretwienie reki utrzymuje sie caly czas.lekarz stwierdzil zapalenie miesni, po samej rozmowie ze mna,a wyniki kry dopiero w piatek.Czy moge przestac sie obawiac ze to cos od serca? Skoro to zapalenia mięśni, to skąd te nagłe napady oslabienia?
Odpowiedz
Witam,
mam 20 lat i dość poważne problemy z kręgosłupem. Od dziecka mam skoliozę lewostronną, skręcenie miednicy w lewo, przez co jedną nogę mam krótszą, pogłębioną lordozę odcinka lędźwiowego, okrągłą kifozę odc piersiowego i płaską lordozę szyjną. Od października zmagam się z dość poważnymi bólami właśnie szyi, która to strzela na wszystkie strony. Od jakiegoś tygodnia mam lekkie lecz nieustanne drętwienie dwóch ostatnich palców lewej ręki, dzisiaj mi zaczął drętwieć środkowy. Drętwienie jest od strony dłoniowej, na całej powierzchni palców, najbardziej wyczuwalne na opuszkach. Czy może to mieć związek z bólami kręgosłupa szyjnego? Odpowiedz Cytuj
mam 20 lat i dość poważne problemy z kręgosłupem. Od dziecka mam skoliozę lewostronną, skręcenie miednicy w lewo, przez co jedną nogę mam krótszą, pogłębioną lordozę odcinka lędźwiowego, okrągłą kifozę odc piersiowego i płaską lordozę szyjną. Od października zmagam się z dość poważnymi bólami właśnie szyi, która to strzela na wszystkie strony. Od jakiegoś tygodnia mam lekkie lecz nieustanne drętwienie dwóch ostatnich palców lewej ręki, dzisiaj mi zaczął drętwieć środkowy. Drętwienie jest od strony dłoniowej, na całej powierzchni palców, najbardziej wyczuwalne na opuszkach. Czy może to mieć związek z bólami kręgosłupa szyjnego? Odpowiedz Cytuj
Witam, jak najbardziej takie drętwienia palców mogą być spowodowane zmianami w kręgosłupie szyjnym. Zapewne jest Pani pod opieką neurologa, jeśli tak to proszę się z nim skonsultować, być może konieczny będzie rezonans kręgosłupa, żeby ocenić jak mocno są zaawansowane te zmiany i do jakiego leczenie Panią zakwalifikować.
Odpowiedz
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.