Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 0 jeune
17 sty 2012 - 16:35:09
itam,
mam 37 lat, z powodu senności, zmęczenia, pojawiajacych sie bolow głowy, występujących z coraz wiekszym nasileniem objawów alergii na skórze (na dłoniach, karku oraz okolica oczu) wykonałam badania krwi - właściwie wszytkie wyniki w normie ( na IgE czkam) poza niskim sodem .
HCT 42,1 (norma 37-47)
RBC 4,78 (norma 4-5)
HGB 14,4 (12-16)
WBC 6,9 (norma 4-10)
MCV 88(norma 80-97)
MCHC 34 ((norma 31-36)
MCH (norma 27-34)
RDW 11,2 (norma 11,6-14,8) niewielki spadek
PLT 349 (norma 140-424)
PDW 16,3 (norma 8-18)
MPV 9,1 (norma 7,5- 12)
Rozmaz NEUT 3,21 (norma 2,5-5)
LYMPH 3,01 (norma 1,5-3,5)
MONO ,36 (norma 0,2 -0,8)
EO 0,25 (norma 0,01-0,5)
BASO 0,04 (norma 0,0 - 0,2)

hs CRP 0,54 (norma <0,5) niewiele podniesione
SóD 132 mmol/l (norma 135-148) czemu taki spadek ?
potas 4,3 (norma 3,5-5,1)
choresterol 157 mg / dl 172↓ Z.REF. poziom pożądany<200
ALAT 17 u/l (norma <33)
AspAT 19 u/l (norma <32)
Kreatynina 0,57 (norma 0,5-0,9)
Mocznik 22,3 (norma 16,6-48)

Muszę dodac, bardzo lubie sól - i raczej spodziewalam sie nadmiaru. Nie pijam kawy, za to czasem coca cole. 8 lat temu miałam kamień w nerce.
Prosze o opinie.
Pozdrawiam
Monika Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 9 lat temu
Posty: 4040
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
18 sty 2012 - 16:43:12
badania wyglądają dobrze, czy wykonywałaś je na własną rękę czy ze wskazań lekarza? bo ja bym tutaj jeszcze zrobił badanie moczu i TSH, to tak pod kątem złego samopoczucia
sód jest trochę obniżony, ale nieznacznie, myślę że nie trzeba się tym przejmować, stężenie sodu w organizmie to wypadkowa wielu czynników, nie tylko podaży (duże ilości sodu w diecie) ale nie jest to jakieś bardzo niskie stężenie sodu, żeby trzeba było się tym przejmować Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.