Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 2 miesięcy temu
Posty: 0 userka_31
07 lip 2017 - 11:37:46
Specjalizacja: Ginekolog
Płeć: kobieta
Wiek: 31
Czy na coś choruję: tak
Czy na coś choruję - komentarz
Jak dotad mam stwierdzona tylko migrene
Czy przyjmuję jakieś leki: nie
Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie: tak
Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie - komentarz
16 lat temu miałam stwierdzoną przez ginekolog endometriozę
Jakie to są dolegliwości:
Brak miesiaczki, bol w podbrzuszu,bol w trakcie stosunku,oslabienie,stany podgoraczkowe,spadki cisnienia, krwawienia z drog rodnych (ktore nie bylo na pewno miesiaczka), zaparcia,bol drog rodnych (rozrywajacy bol) zawroty glowy
Od jak dawna się pojawiają:
To juz trwa dobre prawie 2 miesiace od maja (15maj)
Jakie mają nasilenie?
Intensywne zwlaszcza wieczorem lub w trakcie jedzenia
Jakie badania do tej pory były wykonywane?
Badania ginekologiczne z badaniem usg
Badania na sor-ze usg jamy brzusznej
Badanie per rectum
EKG
Badanie morfologia krwi + żelazo
Ca 125
Badanie ogólne moczu
Jakie były wyniki wykonanych badań?
1. W szpitalu na ginekologii pan doktor ginekolog w odpisie zaznaczyl ze musze wykonac wiecej badan m.in cytologie
Co do wyniku 1 badania ginekologicznego : - sklepienie zatoka Douglasa wolna,
Trzon macicy niepowiekszony p/z ruchomy twardy niebolesny
Usg tv macica: w przodozgieciu wym. AP 42xdl56mm
Endometrium :jednorodne gr 5mm jp o wym 30x18mm jl o wym 32x16mm
Badanie usg jamy brzusznej bez wiekszych zmian
Morfologia + żelazo
Morfologia cbc
Leukocyty - 7,79 (3,98-10,04)
Erytrocyty - 4,33 (3,93-5,22)
Hemoglobina - 12,9 (11,2-15,7)
Hematokryt - 39,8 (34,1-44,9)
MCV - 91,9 (79,4-94,8)
MCH - 29,8 (25,6-32,2)
MCHC - 32,4 (32,2-35,5)
Płytka Krwi - 424 (150-400) - H
RDW-CV - 14,2 (11,7-14,4)
RDW-SD - 48,3 (36,4-46,3) - H
P-LCR - 33,5 (19,1-46,6)
PDW - 13,2 (9,8-16,2)
MPV - 11,00 (9,40-12,50)
PCT - 0,5 (0,2-0,4) - H
Żelazo - 8,6 (5,8-34,5)

Ca 125
25,99 (0,00-35,00)

Badanie ogolne moczu :
Przejrzystość : l mętny
Barwa : słomkowy
Ciężar właściwy : 1,021 - (1,015-1,030)
Ph w normie
Glukoza i ketony nieobecne
Urobilinogen i Bilirubina nieobecne
Białko nieobecne
Azotyny - Obecne
Erytrocyty - w normie
Leukocyty - Wykryto
Osad moczu :
Nabłonki płaskie : Liczne
Nabłonki okrągłe : 1-3
Leukocyty : 30-50 WPW (0-5)
Erytrocyty świeże : 1-3 WPW (0-3)
Pasma śluzu : Nieliczne
Bakterie :B.Liczne
Kryształy szczawianu wapnia : Nieliczne
Jakie było dotychczas leczenie?
Dotąd tylko no-spa i srodki przeczyszczajace i nic wiecej
Kiedy to było? Jak długo trwało leczenie i czy była jakaś poprawa po leczeniu?
Zadnej poprawy od 5 czerwca stosowalam ziolowe tabletki na zaparcia plus srodki przecibolowe
Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.