Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 4 miesięcy temu
Posty: 0 użytkowniczkaMaria
16 maj 2017 - 16:13:22
Specjalizacja: Gastrolog
Płeć: kobieta
Wiek: 28
Czy na coś choruję: nie
Czy przyjmuję jakieś leki: nie
Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie: nie
Jakie to są dolegliwości:
Ok. 6-7.05,2017 pojawił się żółty stolec z widocznymi cząsteczkami, prawdopodobnie pokarmu, i trwa do chwili obecnej. Nie jest rzadki, ale nie jest też stały, trochę ciastowaty? i podzielony na mniejsze elementy. Ponadto pojawiły się wzdęcia. 2 dni później pojawiły się wymioty, osłabienie, duszność w klp, chwilowe uczucie ciepła rozlewającego się w brzuchu po prawej stronie, pod piersią. To ciepło pojawiło się potem jeszcze raz. Temperatura 36,8-36,9. Wzdęcia bez przerwy, dużo bąków i beknięć, bardzo się pocę i to w dziwnie śmierdzący sposób, mimo, iż praktycznie tylko leżę. Cały czas jestem osłabiona, falowo nachodzi stan, w którym ciężko mi oddychać, pojawia się ciepło w klatce piersiowej za mostkiem i promieniuje na prawą stronę, drętwieją mi ręce, a gdy stoję również nogi. Dwukrotnie zdarzyły się drgawki. Na zmianę jest mi zimno i gorąco. Zjedzenie czegokolwiek powoduje ból brzucha, nudności i kłopoty z oddychaniem. Podobnie jest przy piciu, nie jestem w stanie wypić pół szklanki herbaty (normalnie pije po kilka dziennie). Czuję suchość i niesmak w ustach. Przez większość czasu czuję ucisk w brzuchu, tuż pod mostkiem. Cały czas brzuch mam bardzo wzdęty, burczy i przelewa się w nim, bekam, bączę. W ciągu tygodnia waga spadła o 3kg. Nie czuję głodu, prawie nie jem. Najchętniej nie jadłabym wcale, ale wydaje mi się to nierozsądne. Wodę popijam małymi łyczkami. Byłam u kilku lekarzy, z sercem i płucami w porządku, tarczyca też, badania oceniane na dobre.
Wyniki badań z 11.05,2017:
Morfologia (C55)
Leukocyty 8,0 K/μl 4,0 — 10,0 A PB5000_06_15 wyd.2 / 25.11.2014
Erytrocyty 4,65 M/μl 4,0 — 5,0
Hemoglobina 13,9 g/dl 12,0 — 16,0
Hematokryt 41,5 % 37,0 — 47,0
MCV 89,0 fl 80,0 — 97,0
MCH 30,0 pg 27,0 — 34,0
MCHC 33,6 g/dl 33,0 — 36,0
RDW 14,5 % 11,0 — 15,0
Płytki krwi 316 K/μl 150 — 450
PCT 0,28 % 0,12 — 0,36
PDW 14,5 % 11,5 — 21,0
MPV 8,7 fl 6,1 — 11,0
Rozmaz automatyczny
NEU% ­ 73,1 % 45,0 — 70,0
NEU 5,82 K/μl 1,80 — 7,00
LYMPH% 21,3 % 20,0 — 45,0
LYMPH 1,70 K/μl 1,00 — 4,50
MON% 4,3 % 2 — 8
MON 0,34 K/μl 0,10 — 0,80
EOS% 1,0 % 1,0 — 5,0
EOS 0,08 K/μl 0,02 — 0,70
BASO% 0,3 % 0,0 — 1,0
BASO 0,020 K/μl 0,001 — 0,200
Biochemia 14,05,2017:
sód 138 mmol/l (136-145)
potas 4,3 mmol/l (3,5-5,1)
glukoza 92 mg/dl (74-106) po kilku łyżkach owsianki
kreatynina 0,7 mg/dl (0,5-0,9)
bilirubina całkowita 0,7 mg/dl (0,0-1,2)
AST 22u/l (0-35)
ALT 11 u/; (0-33)
hs- Troponina T 3,1 ng/l
CRP 0,1 mg/dl (0,0-0,8)
eGFR >90ml/min/1,73m\\
stężenie d-dimerów 62 ug/ml (0,00-0,50)- to zwróciło uwagę lekarzy, ale nie podjęto żadnych czynności w zw. z tym
Byłam u kilku lekarzy, podaję co przepisali w kolejności chronologicznej:
-dexilant
-dexilant, no-spa forte, zirid
-magne b6, calcium dobesilate, aspargin,
-magneb6, calcium dobesilate, aspargin, propranol, validol
Dostałam ponadto kroplówkę z elektrolitami, 2 strzykawki magnezu, kroplówkę Kcl.
Dexilant, no-spa, zirid nie przyniosły poprawy, propranolu i validolu nie brałam.
Obecnie regularnie biorę magne b6 (2x1tabl.), calcium dobesilate (2x1 tabl.) i aspargin (1x1 tabl.).
Nie leczę się na nic przewlekle. W ciągu ostatniego roku kilkukrotnie miałam drobne infekcje.

Bardzo proszę o pomoc i jakąś podpowiedź bo już nie wiem co mam zrobić. Dobić się do jakiegokolwiek lekarza jest szalenie ciężko, terminy są długie, a ja czuję się naprawdę fatalnie.


Od jak dawna się pojawiają:
Tydzień
Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.