Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 29 kaska324
11 paź 2014 - 11:22:55
Specjalizacja: Hematolog
Płeć: mężczyzna
Wiek: 35
Czy na coś choruję: tak
Czy przyjmuję jakieś leki: nie
Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie: nie
Jakie to są dolegliwości:
Witam mój mąż ma łuszczyce zrobił morfologię i trochę martwimy się podwyższonymi wynikami proszę napisać czy na te podwyższone wyniki ma wpływ łuszczyca?


Leukocyty: 5,7tys/ul 3,5-10
Erytrocyty:4,67 mln/ul 3,8-5,8
Hemoglobina: 14,3 g/dl 1-16,5
Hematokryt: 42 % 35-50
MCV: 90 f 80-97
MCH: 30,6,1 pg 26,5-33,5
MCHC : 34,2g/dl 32-36
Płytki krwi: 352 tys/ul 150-390
Limfocyty : 33,5% 25-40
inne (Eo,Bazo,Mono) 20,5 % 3-13
Neutrofie: 46 % 50-70
Limfocyty :1,9 tys/ul 1-4
Inne (Eo,Bazo,Mono) :1,2 tys/ul 02-1
Neutrofile:2,6tys/ul 2-7
RDW-CV:13,3 % 10-15
PDW: 11,7 % 10-18
MPV:10,0 fl 6,5-11
P-LCR : 26 % 15-35
OB-7

Od jak dawna się pojawiają:
-
Jak często się pojawiają? Gdzie dokładnie się lokalizują?
-
Jakie mają nasilenie?
--
Jakie badania do tej pory były wykonywane?
-
Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 5 lat temu
Posty: 8044
Dyżurny lekarz medycyny
magdalenap
11 paź 2014 - 11:35:03
Witam, najlepiej w takim przypadku byłoby zrobić rozmaz ręczny krwinek białych, bo rozmazy komputerowe nigdy nie są aż tak miarodajne. Ale ogólnie te wartości nie są szczególnie niepokojące. Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.