Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 9 lat temu
Posty: 4040
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
02 paź 2011 - 09:44:38
Filipek napisał:
Proszę o pomoc i interpretację wyników tarczycy..TSH-7.990/wartość,0.270-4.200/,FT3-4.43/wartość,3.1-6.8/FT4 14.2/wartość 12.0-22.0/lekarz przepisał mi Eutyrox25 w dawce 12,5.Czuję się b.żle,ogólne rozbicie,bóle mięśniowe/krótkie i bolesne/nic mi się nie chce jakbym miała depresję,ogólnie gorzej po wzięciu trzech dawek/trzy dni/.Bardzo proszę o pomoc i odpowiedż.Bardzo mi zależy nie wiem co dalej,czy brać czy tak to ma działać?pozdrawiam Alina

masz podwyższone TSH co może wskazywać na pewnego stopnia niedoczynność tarczycy, pomimo że FT3 i FT4 są w normie, myślę że powinnaś jeszcze stosować Eutyrox i poczekać na rezultaty, jeżeli nie będzie poprawy a ty nadal będziesz się tak źle czuła to należy wrócić do lekarza i powiedzieć mu o tym ale samemu lepiej nie odstawiać leczenia Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.