Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 9 Loooogan
18 cze 2014 - 19:30:16
Specjalizacja: Gastrolog
Płeć: mężczyzna
Wiek: 22
Czy na coś choruję: nie
Czy przyjmuję jakieś leki: nie
Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie: nie
Jakie to są dolegliwości:
Ból z lewej strony pod żebrami. Zaczęło się wysoko,na lewo od serca, później przesunęło się pod żebra z lewej strony(czasami promieniuje z tyłu pleców), czasem czuję dyskomfort w lewym boku. Do tego dochodzi śluz w stolcu a sam stolec jest raczej zbyt miękki (takie odnoszą wrażenie)..krwi nie zauważyłem ani razu(w stolcu,moczu, z nosa..wcale). Na samym początku byłemsenny i osłabiony....jednak po zażyciu elektrolitów odzyskałem siły, chociaż cczasem czuje się słabszy i muszę coszzjeść żeby to unormować a gdy najem się do syta jestem lekko senny. Często odczuwam lekki głód mimo,że jadłem w ciągu godziny wstecz. Po prawej stronie szyi wyczułem bardzo malutki guzek, który od miesiąca się nie zwiększył, a lekarz rodzinny uznał,że szyja z obydwu stron wygląda identycznie. Ostatnio doszedł ból gardła przy połykaniu śliny (dzień po tym jak źle mi się odbiło po grillowaniu), jednak już przeszedł. temperatura wzrasta o 0.2-0.3 pod językiem kilkanaście minut po zjedzeniu. Pod pachą jest wszystko okej. Dodam również,że po zapaleniu papierosa(jestem niepalący, to jednorazowy wybryk) czułem szczypanie i dyskomfort blisko mostka(z lewej strony). Nie pije ani nie zażywam narkotyków czysterydów i suplementów.



---
Nie wiem czy to pomoże w diagnozie ale tydzień temu zacząłem odczuwać ciągnięcie po lewej stronie szyi na ścięgnach. A gdy się zasiedzę na prawym boku po wstaniu lekko boli mnie lewe biodro.
Od jak dawna się pojawiają:
Około 5tygodni
Jak często się pojawiają? Gdzie dokładnie się lokalizują?
Co dziennie ale nigdy w nocy,chyba,że spie na lewym boku(ale nie zawsze) dopiero w godzinach 7-8 rano zaczynam odczuwać owe kłucie. Z lewej strony pod żebrami
Jakie mają nasilenie?
Gdy to się zaczynało (na lewo od serca) odczuwałem kłucie ciągłe ale nie mocne. W tym momencie zakuwa co jakiś czas(różnie) ale nie zbyt mocno
Jakie badania do tej pory były wykonywane?
Morfologia + OB (miesiąc temu i kilka dni temu)
Skierowanie na USG i gastrologię ( odpowiednio na 21 i 23 lipca)
Jakie były wyniki wykonanych badań?
Leukocyty 6.10. (4.0-10.0)
Erytrocyty 5.43 (4.50-5.50)
Hemoglobina 16.30 (12.0-17.0)
Hematokryt 54.00% (40-54)
MCV 99.40 a miesiąc temu 97.82 ( 80-94)
MCh 30.00 (27-32)
Mchc 30.20 (32-38)
Płytki krwi 178 (130-350)
Lymph% 30.60 (20-45)
Mxd% 9.80 (0.1-12)
Neut% 59.60 (56-66)
Lymph# 1.90 (0.6-3.4)
Mxd# 0.60 (0-1.8)
Neut# 3.6 (2.0-6.9)
Rdw-cw 12.00 (11.5-14.8)
Pdw 17.70 (15-17)
Mpv 12.20 (7.0-14.0)
P-lcr 42.30

OB - 2
Glukoza 82

Inne uwagi:
Pytałem się lekarza czy to kucie może być od śledziony jednak po odpukaniu i uciskaniu brzucha stwierdził,że nie wyczuwa jej i dodał,że jeśli krew w normie to nie ma co podejrzewać śledziony która bez urazu nie boli
Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 4 lat temu
Posty: 8044
Dyżurny lekarz medycyny
magdalenap
19 cze 2014 - 09:26:59
Trzeba czekać na badanie USG brzucha i konsultację gastrologiczną - bez tego nie da się powiedzieć co jest przyczyną bólu brzucha. Wcale nie musi to być nic poważnego, być może cierpisz po prostu na czynnościowe bóle brzucha (związane z zaburzeniami perystaltyki jelit). Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.