Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 3 lat temu
Posty: 1 hercules
12 cze 2014 - 12:22:32
Od paru tygodni odczuwam zawroty głowy, mroczki przed oczami, ciemno się robi przed oczami gdy np chodzę, tak jak bym podmdlewał, choć jeszcze ani razu nie zemdlałem.Jestem jakiś taki rozkojarzony, nieprzytomny.Ostatnie moje badania krwi :
Leukocyty 9.3 (3.5-10) Erytrocyty 4.69 (3.8-5.8) HGB 14.0 (11-16.5) Hematokryt 41 (35-50) MCV 88 (80-97) MCH 29.9 (26.5-33.5) MCHC 33.9 (32-36) PLT 397 (150-390) Limfocyty 32.0 (25-40)
Inne (Eo, Bazo,Mono) 7.9 (3-13) Neutrofile 60.1 (50-70) Limfocyty 3.0 (1-4) Neutrofile 5.6 (2-7) RDW-CV 13.7 (10-15) PDW 10 (10-18) MPV 9.0 (6.5-11) P-LCR 17
To są moje wyniki, z powodu tych problemów z oczami robiłem sobie też glukozę i krzywą cukrową wyszła 84 a po 2 godzinach 120 i tutaj mówili mi że jest dobrze.2 tygodnie wcześniej robiłem badania krwi i wyszła mi Hemoglobina (13.9) dlatego chciałem ją podnieść 2 tygodnie jedząć buraki, botwinki, zupy z tych warzyw a tu się jak widać niewiele podniosła.Spodziewałem się że urośnie do 15-stu, tyle ile zwykle miewałem wcześniej a tu nic.. chyba jestem na coś poważnie chory.Bardzo się tą hemoglobiną przejąłem,. nie wiem czy jakaś anemia mnie nie chce atakować czy rak krwi.Te płytki krwi to też czytałem nadpłytkowość co moze robić, dlatego jestem już po usg tętnic szyjnych i tam wszystko w porządku wyszło (myślałem że przez to te zawroty głowy) prócz zawrotów szumi mi też w uszach, szczególnie rano.Może by powtórzyć usg brzucha? choć miałem robione pół roku temu, tarczycę badaną też.Chyba trzeba będzie zrobić rezonans magnetyczny bo może coś w głowie siedzi? głowa mnie bardzo rzadko boli, nie pamiętam kiedy mnie bołała ostatnio ale jednak te zawroty głowy i mroczenie mnie nie pokoi.Miałem rezonans robiony prawie 10 lat temu ostatnio ale kto wie czy nie mam tam guza w głowie teraz.Cukrzyca wykluczona, tętnice oki, serce niby zdrowe bo miałem echo robione pare miesiecy temu.Nie wiem gdzie się teraz udać? Ja chyba za 2 tygodnie znów zrobie badanie krwi bo to nie jest normalne żeby hemoglobina u faceta była taka niska.Ostatnio też wiele przeżyłem, umarła mi bliska osoba w marcu, i teraz mam czarne wizje przed sobą.Jedyny plus to taki że apetyt mi dopisuje i nie mam z nim problemu a przy raku chyba apetytu za bardzo nie ma? i się chudnie a nie widzę jakoś żebym chudł pare miesięcy temu hemoglobina 15.5 a teraz taka niska u mnie.. do kogo się udać? czy może ja przesadzam? zawsze byłem nerwowy i jako coś mi dolegało to się mocno denerwowałem i stresowałem.. Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.