Witamy na forum, na którym można odbyć wizytę Online, za darmo! 
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 1 docyvago
06 cze 2014 - 12:57:24
Specjalizacja: Internista
Płeć: mężczyzna
Wiek: 59
Czy na coś choruję: tak
Czy na coś choruję - komentarz
przewlekły zespół bólowy kręgosłupa
Czy przyjmuję jakieś leki: tak
Czy przyjmuję jakieś leki - komentarz
neurovit, aglan, sirdalud, helicid, polocard
Do tej pory przechodziłem/am jakieś poważniejsze choroby, które mogłyby mieć tutaj znaczenie: nie
Jakie to są dolegliwości:
suchość w ustach, senność, zmęczenie, zimne kończyny
Od jak dawna się pojawiają:
nie pamiętam, już od dawna
Jak często się pojawiają? Gdzie dokładnie się lokalizują?
codziennie
Jakie badania do tej pory były wykonywane?
badanie poziomu cukru we krwi
Jakie były wyniki wykonanych badań?
Glukoza  101,8 mg/dl 70,0 — 99,0 c3 -12:52
Cholesterol całkowity  245 mg/dl < 190 c3-12:52
Cholesterol HDL 51,4 mg/dl >40,0 c3-12:52
Cholesterol LDL 140,32 mg/dl

Triglicerydy (jedn. tradyc.)  266 mg/dl
Jakie leki i z jakiego powodu były stosowane?
vitaminum E400, oritolin, apo-pentox
zgodnie ze wskazówkami lekarza i zgodnie ze wskazówkami na ulotkach
Kiedy to było? Jak długo trwało leczenie i czy była jakaś poprawa po leczeniu?
dwa tygodnie
Inne uwagi:
nie było
Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 9 lat temu
Posty: 4040
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
06 cze 2014 - 13:11:32
Nie zauważyłeś aby objawy które opisujesz pojawiły się po rozpoczęciu stosowania któregoś z leków?
Czy poza tymi badaniami które wymieniłeś miałeś wykonywane jeszcze jakieś inne? Morfologia krwi? TSH? Mocznik? Kreatynina? Badanie moczu? Elektrolity? Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 6 lat temu
Posty: 1 docyvago
06 cze 2014 - 15:53:22
Witam
Opisane przeze mnie objawy występują już od dawna i w żaden sposób nie wynikają ze stosowania leków.
Przesyłam dodatkowo pozostałe wyniki badań, które przeprowadziłem.
Sprawozdanie z wykonania badań laboratoryjnych
Biochemia podstawowa
Nazwa badania
Materiał: Surowica, data i godzina pobrania: nie podano, data i godzina przyjęcia: 14-03-2014 09:44
Wynik badania Zakres referencyjny
Kreatynina 1,2 mg/dl 0,70 — 1,20
GFRwgMDRD  69 ml/min/1,73 m 2 80 — 120

Hematologia
Wynik badania Zakres referencyjny
Materiał: Krew EDTA, data i godzina pobrania: nie podano, data i godzina przyjęcia: 03-06-2014 11:21
Morfologia 3 diff
Krwinki białe (WBC) 6,30 G/l 3,50— 10,00
Krwinki czerwone (RBC) 5,11 T/l 4,50 — 6,50
Hemoglobina 15,00 g/dl 12,00 — 17,00
Hematokryt 43,6 % 40,0 — 54,0
MCH 29,40 pg 28,00 — 34,00
MCHC 34,4 g/di 32,0 — 36,0
MCV 85,3 fi 83,0 — 103,0
Płytki krwi 161 G/l 125 — 400
% limfocytów 32,5 % 20,0 — 45,0
% pozostałych WBC 11,6 % 3,0 — 12,0
% neutrocytów 55,9 % 45,0 — 70,0
Liczba limfocytów 2,0 G/l 1 — 5
Liczba pozostałych WBC 0,8 G/l
Liczba neutrocytów 3,5 G/l 1,8—7,7
RDW-CV 14,3 % 11,5— 14,5
OB po 1h (Krew EDTA) 6 mm <20


Badanie ogólne moczu
Wynik badania Zakres referencyjny
Materiał: Mocz, data i godzina pobrania: nie podano, data i godzina przyjęcia: 03-06-2014 11:36
Barwa j.żółta
Przejrzystość klarowna klarowna
Ciężar właściwy 1,016 g/ml 1,015 — 1,025
pH 5,0 5.0 — 8.0
Leukocyty ujemny ujemny
Azotyny ujemny ujemny
Białko ujemny ujemny
Glukoza w normie w normie
Ciała ketonowe ujemny ujemny
Urobilinogen w normie w normie
Bilirubina ujemny ujemny
Erytrocyty 10 /Ml ujemny
OSAD
Krwinki czerwone 4,5 /pi <25,0
Krwinki czerwone (wpw) 1 wpw 0 — 8
Krwinki białe 5,7 /pl <20,0
Krwinki białe (wpw) 1 wpw 0 — 5
Nabłonki płaskie 6,4 /Ml 0,0 — 20,0
Nabłonki płaskie (wpw) pojedyncze wpw
Bakterie 68,6 /pi 0,0 — 130,0
Bakterie (wpw) nieobecne
Kryształy mineralne 0,0 /pi <25,0
Kryształy mineralne (wpw) pojedyncze
Pasma śluzu 7,15 /pi < 10,0
Pasma śluzu (wpw) pojedyncze
Bardzo proszę o konstruktywną i zrozumiałą dla mnie odpowiedź, co to wszystko oznacza i co powinienem dalej z tym robić.
Z poważaniem
erestes Odpowiedz Cytuj
Zarejestrowany: 9 lat temu
Posty: 4040
Dyżurny lekarz medycyny
arturo
06 cze 2014 - 19:27:31
badania są w porządku, nic tutaj nie wskazuje na chorobową przyczynę Twoich dolegliwości
co do zimnych kończyn to osobiście też zawsze mam zimne ręce i nie wynika to z żadnej choroby, po prostu mam taką regulację naczyniową
które kończyny masz zimne? sinieją? są jakieś zaburzenia czucia? jakieś bóle? owrzodzenia? nie robią się nagle blade?
co do senności i zmęczenia to może warto skoncentrować się na ruchu, aktywnym trybie życia, może wtedy będzie poprawa Odpowiedz Cytuj
Niestety nie masz uprawnień aby pisać/odpowiadać na tym forum.