ODCHUDZANIE – RACJONALNE ŻYWIENIE!!

LuMgFFB6upRlXTf97S0fIfJTlc52Vt.jpg
Dodano: 17:10 24 września 2009
Aktualizowano: 14:00 25 sierpnia 2011
Źródło: __PODPOWIEDŹ: WYMIENIAJ: komórki swojego organizmu na wartościowe, a nie na śmieciowe. Jak nie wymienisz to będzie tylko gorzej. RECEPTA: na zwalczenie nadwagi, OTYŁOŚCI, cukrzycy typu 2 oraz wyeliminowanie BÓLÓW kręgosłupa. Pilotem dla Ciebie do obsługi, jest strona; __ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/ __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL Książka; _pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. KOMPENDIUM do realizacji: punkty poniżej 1-3. 1. __Chleb typu KR-IRL, 2. Jedzenie wg tzw. __INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, 3. Kontakt z __INSTYTUTem IRL KRAKÓW, gdzie za świetne informacje płacisz słowem: DZIĘKUJĘ. Oni stanowią instrukcję obsługi i gwarancję na PRAWDY przyrodnicze, które badają od 1970 roku tj. 39 lat. Potem jest już tylko lepiej. Pospiesz się, bo jak już EUROPA się o Nich dowie, to mogą mieć mniej czasu. P. S. Nie czerpią satysfakcji z faktu niewiedzy dietetyków i rozszerzającej się plagi otyłości i cukrzycy typu 2. Pomagają, a to dzisiaj rzadkość i powód do DUMY oraz SATYSFAKCJI. Pozdrawiam WSZYSTKICH

MOTTO: CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !! Jeśli odchudzanie to tylko poprzez racjonalne żywienie! MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści LOGICZNE tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !!
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!

Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.

Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu:

1. ENERGIA:

to głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=26%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej !!;

ADRES: http://www.magdalirl.com.pl/

2. MIĘSA:

wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.

3. RYBY:

chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.

4. OWOCE MORZA:

tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.

5. OWOCE:

Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.

6. WARZYWA:

wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.

GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.

7. NABIAŁ:

CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y!!
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.

Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem. Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.

P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.

7a. JAJA:

Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.

8. WĘDLINY:

Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany, i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd.

To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.

9. MĄKA:

Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Powoduje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany.

10. CUKIER:

spożywczy, biały i brązowy – Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane!
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA i Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.

11. NAPOJE:

kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK!!, herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony.

Alkohol DOZWOLONY to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.

Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Książkę tę czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem,
W A R T O!!, po prostu, zwyczajny NIEZBĘDNIK.

12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:

gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK
smażenie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: smażymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.

MOTTO:

z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.

W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki!!;
pt. „PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku”
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.

NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki.

Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji.
Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm!!
W rozdziale NR 35, zamieszczono KOMPENDIUM wiedzy NT: Afrodyzjaki, Seks, Hormony, Testosteron.

KONKLUZJA finalna:

Ilość żywności należy BEZWZGLĘDNIE dostosować do trybu życia, czyli ZAPOTRZEBOWANIA energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków ENERGII
u człowieka jest bez wątpienia, CHLEB typu KR-IRL.

PRZYPOMNIENIE:

Organizm człowieka buduje NOWE komórki w oparciu o składniki i związki pokarmowe dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem.

Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; WYNIK: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie.

Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy KOSTRUKTYWNIE, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób.

Wybór należy do naszego MÓZGU, który gdy jest odżywiony GLUKOZĄ naturalną, czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej, dla rozumnego człowieka; OCZYWISTOŚCI.

I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30, Info:__INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00

ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste stale powtarzane FRAZESY, NIEPRAWDY biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite KŁAMSTWA.

Chodzi też o to, że ciągle MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw. PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.

Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia.
Dopiero WTEDY mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ i LOGICZNĄ ocenę P R A W D biologicznych.

MOTTO: MĄDROŚĆ człowieka polega na RESPEKTOWANIU dokonań przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne ŻYCIE realizujemy TU i TERAZ.

Autorem przedstawionego artykułu jest;
Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.

Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: Ewa LIPUT, Warszawa

Podziel się ze znajomymi